Hiába alszanak többet a nők

A múltkori, napi bontású után újabb érdekes statisztikát közölt a Sleep Cycle, amelyből többek között kiderül az is, hogy a nők többet alszanak, viszont a férfiak boldogabban kelnek fel reggelente. Ha kíváncsi a régiós bontásra, olvasson tovább!

Az alkalmazást okostelefonra töltheti le (iTunes link itt, Android link pedig itt), az pedig éjszaka figyeli az alvási ciklusait (innen az app neve), és akkor ébreszti fel önt, amikor a leginkább éber. A kutatás mintája egyébként egész szép: több mint 940 ezer, 18-55 felhasználó adatait gyűjtötték be 2014. június 1-je és 2015. március 31-e között.

Sleepcycle
Sleep Cycle

Az adatokból kiderült, hogy a nők mindenütt többet alszanak, mint a férfiak. A legnagyobb különbség Indonéziában (34,5 perc), Az Egyesült Arab Emírségekben (23 perc) és az Egyesült Királyságban (20 perc) van. A legtöbb időt a finn, a holland és a francia nők töltik alvással, a legkevesebbet pedig a japán, a dél-koreai és a szaúdi férfiak.

Hiába azonban a sok alvás, a férfiak mégis jobb kedvvel ébrednek reggelente – ez alól csupán három ország (Kolumbia, Portugália és a szomszédos Ukrajna) a kivétel. A legvidámabban a mexikói, a szintén szomszédos osztrák és a svájci férfiak ébrednek. A bal lábbal ébredés leginkább a japán, a dél-koreai és a finn nőkre jellemző.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek