no
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

8 dolog, amit rosszul tudott a szexről

Tiniként az ember gyakran elhisz mindenféle mendemondákat a szexről, amiket az évek folyamán jobb esetbe a helyükre tud tenni. Persze ez még nem jelenti azt, hogy már mindenki mindennel tisztában is van, mire csinálni kezdi. Lássuk, melyek a leggyakoribb tévhitek!

A férfiak 18, a nők 28 évesen vannak szexualitásuk csúcsán

Ez a kijelentés egyenesen sértő mindazok számára, akik nem ebben a korban vannak - kész szerencse, hogy semmi valóságalapja nincs. Az valóban igaz, hogy a férfiak tesztoszteronszintje tényleg 18 évesen tetőzik, viszont ez a hormon csak igen kis százalékban járul hozzá az illető alapvető szexuális teljesítményéhez - állítja dr. Marc Goldstein, New York-i urológus. És persze a nőknél sincs olyan, hogy mikor a legkívánósabbak, a libidó sok októl függ és hullámzó. A szakértők szerint ha egy párnak szinkronban van a libidója, akkor semmi probléma nincs, és bár persze jó, ha pár naponta csinálják, de már heti egyszeri szex is felpezsdítheti a kapcsolatot.

A pasik vetélytársként tekintenek a vibrátorodra

Egy indianai vizsgálat szerint a nők 41 százaléka már használt vibrátort a partnerével közösen, így nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a pasik féltékenyek volnának egy elemes harmadikra. Sőt, a legtöbben titokban (vagy nyíltan) vágynak is rá, hogy olykor előkerüljön az előjáték során, hiszen számukra is felajzó látvány figyelni a használatát - vagy akár részt is venni benne.

A G-pont nem is létezik

Már régóta megy a vita arról, hogy vajon létezik-e az a bizonyos G-pont, vagy sem? Nos, nemrégiben egy francia tanulmányban fizikai bizonyítékot találtak a rejtélyes erogén zóna létezésére: azt figyelték meg ugyanis, hogy azoknál a nőknél, akik hüvelyi úton el tudtak jutni a csúcsig, a vagina és a húgycső közt az átlagnál vastagabb szövetfal húzódott. Ehhez azért hozzátartozik, hogy az egyéni érzékenység is sokat nyom a latban ahhoz, hogy ki és milyen nagy orgazmust tud produkálni. Hogy mégis hol keresse? Feküdjön a hátára, és egy vagy két ujját a hüvelyébe vezetve, afféle hívogató mozdulatokkal izgassa a hüvelyfala belsejének felső részét. Szex közben kutyapózbanl lehet a legjobban stimulálni ezt a területet, valamint akkor, amikor a nő van felül.

A férfiak nem képesek többszörös orgazmusra

Ez a tévhit abból az általános elképzelésből ered, hogy sokan úgy tudják, a férfiaknál az orgazmus és a magömlés minden esetben együtt jár. Pedig ez nem a teljes igazság: van egy nagyon rövid idő a kettő közt. Mint minden, a férfiak többszörös orgazmuskészsége is egy tanulható. Hogy mit kéne tenni? Vigye a párját egészen közel a célhoz, majd amikor jelzi, hogy közel a pillanat, nyomja össze a pénisz csúcsát, és kb. fél percig valamely más testrészére koncentráljon. Ha jókor csinálja, és a pasija is koncentrál, akkor bekövetkezik az orgazmus, de ejakuláció nélkül. A 30 másodperc letelte után a partnere valamennyire lehiggad, ám nem annyira, hogy lanyhuljon a további érdeklődése.

Túl nagy vagy túl kis méretek

Bár a férfiak úgy gondolják, a méret a lényeg, a nőknek ez kevésbé számít, mint amennyire ezt a pasik feltételezik róluk. Hiszen a nagyobb szerszám nem jelent okvetlenül jobb szexet, ráadásul nemhogy nem segít a G-pont elérésében, de még fájdalmakat is okozhat, ha eléri a méhszájat. Ha ilyen partnerrel van dolga, jobb, ha felül van, úgy kontrollálhatja a behatolás mélységét, és az is segíthet, ha pasija döfködő mozdulatok helyett inkább körkörös csípőmozgással dolgozik. Túl kicsi pénisz esetén is létezik áthidaló technika, például olyan pozíciókat részesítsenek előnyben, amikor minél közelebb lehetnek egymáshoz (pl. misszionárius), és szorosan fonja partnere csípője köré a lábait.

A vízben nem kaphatja el a szexuális úton terjedő betegségeket

Épp ellenkezőleg! Ha fertőzött a partner, akkor így nagyobb eséllyel elkaphatja, mint ha száraz lenne! Az ok egyszerű: a víz elmossa a hüvelyében lévő nedvességet, így könnyebben szerez apró mikrosérüléseket a hüvely nyálkahártyáján szex közben. Ahhoz pedig elég egy apó hámhiány, amin keresztül könnyen bejuthatnak a kórokozók. Az óvszer ilyenkor jó megoldásnak tűnhet, de vigyázzon, a hő, a klór és az olaj alapú készítmények károsíthatják (pl. habfürdő, naptej). Hogy mi marad, ha mégis örömet akarna szerezni - és kapni - a víz alatt? Egyszerű: használják mindketten a kezüket!

Menstruáció alatt nem eshet teherbe

Az egyik legnagyobb, leggyakrabban cáfolt, magát mégis legerősebben tartó tévhit: szakemberek nem győznek figyelmeztetni, miszerint igen, menzesz során is teherbe lehet esni. Igaz, kevesebb az esélye, de nem kizárt, hiszen a spermiumok több napig, extrém esetben egy hétig is képesek kihúzni, így ha korábban ovulál - és ez akár soron kívül, egy orgazmustól is bekövetkezhet -, akkor jó eséllyel bekövetkezhet a megtermékenyülés.

Pornót csak a férfiak néznek

Nem kell tagadnia, hogy nő létére felizgatják a pornófilmek, hiszen a Washington University School of Medicine kutatói bebizonyították, hogy ilyenkor a nők agya is ugyanúgy reagál, mint a férfiaké. Így ráadásul a nők megtudhatják, mit szeretnek, mi izgatja fel őket, és ezeket majd a gyakorlatban is hasznosítani tudják - és persze előjátéknak sem rossz egy közös fimnézés.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek