Partnere pontosan tudja, jó-e önnek a szex

Méghogy a férfiak nem értik a nőket, meg hogy a nők nem tudják, mit éreznek a pasik! Persze, lehet, hogy így van, de a lényeget mindkét nem pontosan vágja: vagyis mindannyian tudjuk, mennyire elégedett partnerünk a szexuális életével. 

Legalábbis ezt állítja Erin Fallis pszichológus, aki a Archives of Sexual Behavior című szaklapban megjelent tanulmányában 86 párral folytatott beszélgetésének eredményeit publikálta. „Az találtuk, hogy általánosságban mind a férfiak, mind a nők elég pontosan tisztában vannak azzal, hogy a partnerük mennyire elégedett szexuális életével” – állítja a Waterlooi Egyetem oldalán a kutató. 

shutterstock 108382202
Shutterstock

A párkapcsolatokban jellemző, hogy egy idő után a szexuális életnek is meglesz a maga rutinja, a felek közös szexforgatókönyveket alakítanak ki, olyan szokásokat, mozdulatokat, amelyek szexuális együttléteik során újra és újra megjelennek. Ahhoz, hogy ezek a forgatókönyvek mindkét fél számára megfelelőek legyenek, mindkét fél élvezze az együttlétet, nem árt tudni, mit szeret a másik. Ehhez pedig az első lépés az, hogy pontosan belőjük, aktuálisan mennyire elégedett a partnerünk a szexuális életével. A kutatók szerint  pedig ehhez két dologra van szükség:  jó szexuális kommunikációra, valamint arra, hogy jól felismerjük az érzelmeket.  

A kutatási eredményekből tehát az következik, hogy ha tud beszélni a partnerével a szexről és képes odafigyelni az érzelmi reakcióira, akkor szinte biztos, hogy meg tudja állapítani azt is, jó-e önnel a szex számára (és így azt is, hogy színleli-e az orgazmust). Ha ezt sikerül elérni, talán nemcsak minden második magyar lesz szexuálisan elégedett.

Oszd meg másokkal is!
Mustra