no

Százezer alatt partisítábor nem létezik

Mivel magam is minden évben eljárok síelni a barátaimmal, leginkább arra voltam kíváncsi, mi lehet a különbség a partisítáborok és aközött, amikor az ember szimplán elmegy a haverokkal, és saját szervezésben bulizik egy nagyot. És persze legfőképp, hogy megéri-e ezért esetleg több pénzt kifizetni.

Partisítáborral két éve, Franciaországban találkoztam először. Éppen hazainduláshoz készülődtünk, amikor egyszerre csak megérkezett a parkolóba egy magyar busz. Aztán még egy. Aztán még vagy huszonhárom. Mire az utolsó busz is befutott, addigra az elsőből előkerült három-négy gigászi hangfal, transzparensek, meg egy csomó vidám ember. Nemsokára már harsogott is a pusztulj zene, és reggel ide vagy oda, pillanatok alatt bulihangulat lett.

Azok számára, akik kedvelik a definíciókat: Partisítábornak az olyan síutakat nevezzük, amelyeket utazási iroda, vagy hasonló profilú cég szervez fiataloknak, és a – relatíve – kedvező részvételi díjban benne van, hogy minden estére bulihelyszínt, programokat, és dj-ket biztosítanak számukra.

Hat fiatal osztotta meg velem az élményeit, és abban mind a hatan egyetértettek, hogy a party-sítábort legalább egyszer mindenképpen ki kell próbálni. Egyikük, Fanni még azt is hozzátette, hogy különösképpen azoknak, akik képesek másnaposan síelni, szeretnek ismerkedni és – ezt külön kiemelte – nincsen párkapcsolatuk.

Sajnos arra a kérdésre, hogy idén is tervezik-e a részvételt, hatból négyen azt válaszolták, hogy szívesen mennének, de nem lesz rá pénzük.

A partisítáborokat eddig a kedvező árak miatt általában Franciaországban rendezték. Idén azonban már Ausztria is bulihelyszín lesz, mert nagyon sokan panaszkodtak a több mint 20 órás buszozásra. (Az én megkérdezetteim közül például mind a hatan megemlítették ezt, válaszként arra a kérdésre, hogy mi volt az úttal kapcsolatban az az élményük, amit szívesen elfelejtenének.) A szervezésre egyébként általában nem volt panasz, bár a lányok nehezményezték, hogy a bulisátrak mellett nem gondoskodtak mobil WC-ről ezért minden pisiléshez haza kellett vergődniük a jeges utakon. Ami ugye síruha-sícipő nélkül minden, csak nem buli.

 A Party Táborok Árai Snowadventure - Val Cenis Meex - Gerlitzen Mesí - Les Orres Studentparty-Puy St. Vincent
 Részvételi díj: A 7 éjszaka 240€ A hat éjszaka életkortól függően 270-350 € között A 7 éjszaka 180 € A 7 éjszaka 80 €
 Síbérlet: Az ár tartalmazza Az ár tartalmazza Az ár tartalmazza 141 €
 Bulik: Az ár tartalmazza Az ár tartalmazza Az ár tartalmazza 29 €
 Buszút: Budapesti indulással 50 Az ár tartalmazza 60€ 69 €
 Egyéb: Az árban az ágynemű is benne van. Az árban benne van a transzfer a pályák és a szállás közt, az ágynemű, wellness, kezdőknek oktatás és felszerelés, valamint félpanzió Az ár tartalmazza az ingyenes medence és wellness részleg használatot, valamint kezdő síoktatást is. Az árban benne van a wellness és a szabadtéri fűtött medence használata.
 Plusz költségek: Biztosítás, üdülőhelyi illeték 10 €, kaució 50 €/ ágy. Törülközőt vinni kell, üdülőhelyi illeték 1,5€, regisztrációs díj 8 €, takarítás 6€., biztosítás 1,6€/fő/nap, síbérlet kaució 5 €. Idegenforgalmi adó 15 €/fő Biztosítás, regisztrációs díj, kaució, pontos összegek nincsenek megadva.
tk3s h 01714074

De vajon ha egész éjjel bulizik az ember, akkor mennyi idő marad a síelésre? Melinda és Laci a sípálya valódi ördögei lehetnek, mert ők felvonó nyitástól zárásig a pályán voltak, a többiek azonban egységesen arról számoltak be, hogy 11 tájban másnaposan kitámolyogtak a pályára, aztán némi hüttézéstől eltekintve zárásig már kint maradtak ugyan, de a valójában csúszkálással töltött idő csak napi átlag négy óra volt.

 A fesztiválok árai:  Snowattack - Kaprun, Zell am See  Freeze - Puy St. Vincent
 Részvételi díj: A három éjszaka 199/219/239/330 €, kategóriafüggően A hét éjszaka 259€
 Síbérlet: Nincs az árban, egyébként 70 vagy 100 € a 2, illetve 3 napos Az ár tartalmazza
 Bulik: Az árban benne van a fesztivál karszalag Az árban benne van a fesztivál karszalag
 Buszút: Nincs az árban, 40 € Budapestről, 50€ Debrecenből Nincs az árban, 65 € Budapestről, 75€ Debrecenből
 Egyéb: Az árban benne van a reggeli (kivéve az alapkategóriánál) és az ágynemű Az árban benne van a szauna és a medence használat, de a szálláshoz nem jár törülköző és ágynemű.
 Plusz költségek: Biztosítás, üdülőhelyi illeték 3 €, kaució 60 €/ ágy, ha szükséges akkor végtakarítás 50€ Biztosítás, üdülőhelyi illeték 7 €, kaució 60 €/ ágy, ha szükséges akkor végtakarítás 50€

Aki kedvet kapott

Úgy tűnik, a legnagyobb Party Sítábor szervező cég a Meex, ők azok, akik a budapesti télköszöntő Fridge fesztivált is szervezik. A hagyományos Party táborok mellett  idén két nagyobbszabású, már inkább fesztivál jellegű utat is szerveznek, a Snowattack-ot Zell am See-ben, (utóbb kiderült, hogy a 25 buszos őrület amibe Franciaországban beleszaladtam egy ilyen Snowattack fesztivál volt, nem pedig egy „hétköznapi” sítábor) és a Freeze-t, Les Orres-ban. Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy az elegáns, nett, kicsit úrias Zell am See-ben mit szólnak majd a kastélyszálló lakói a Snowattackhoz. Igazi különlegesség a MESÍ tábort is szervező Partycamp Winterfest fesztiválja, ahol a dj-k és zenekarok mellett neves stand up komédiások is szórakoztatják majd a fiatalokat.

A partitáborok népszerűsödését jelzi, hogy idén már elég nagy a választási lehetősége azoknak, akik a testi-lelki felfrissülést szeretnék összekötni a testi-lelki amortizálódással.

A Snowadventures iroda egyetlen utat szervez, a franciaországi Val Cenisbe, a részvételi díj 240 euró, plusz 50 a buszút.

Az úgynevezett Magyar Összegyetemi Sítábor Les Orres-ben lesz, mégpedig éppen akkor, amikor a Meex-es Freeze fesztivál is. Az előbbi árai jóval kedvezőbbek, igaz az utóbbinál az árban a fesztiválbelépő is benne van, míg a MESÍ esetében csak az esténkénti bulik, ismert hazai dj-kel.

A Studentparty iroda nemcsak télen szervez buliutazásokat, hanem évközben is. A Partytábort idén Puy St. Vincentben tartják, februárban. Az ár a partybelépőkkel együtt 250 euró, de a buszút a többiekhez képest drága, 69 €. Igaz, itt megvan a lehetőség arra is, ha valaki nem akar bulizni. (Mielőtt bárki hülyének néz, előfordulhat, hogy valaki elkíséri a barátait, de szívesebben tölti az idejét a pályákon, mint tivornyázva). Mindenesetre érdemes nézelődni, mert lehetőség akad bőven.

Viszont ez csak az alapköltség, mert se pia, se kaja nincs benne.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra