Johnny Depp örökké a testen - ezektől a tetkótól menekülj!

Egy jól sikerült tetoválás általában az élete végéig elkíséri az embert. Meg a rossz is. A nagyon gázosakat általában műtéttel el szokták távolítani, amiből az következik, hogy az alábbi összeállítás szereplői egyelőre jól sikerült tetoválások tulajdonosainak képzelik magukat.

Ha emlékszünk még a nemrég itt közölt Ian Eames-tézisre, egy tetoválás annál hamarabb megy tönkre, minél több benne a finom vonal és az árnyékolás, illetve minél részletgazdagabb az alkotás. A jól kivitelezett arcképek tehát például elég hamar torzulnak, mert az arcvonások finom vonalait jelző tintát tartalmazó sejtek cserélődnek, és ezzel a kép szépen elkezd torzulni. A Gawker leggázabb celebtetkókról közölt összeállításának darabjai - noha portrék - nagyobb részt védve vannak a gyors romlástól, ami jó hír a tulajdonosoknak, rossz hír viszont mindenkinek, akik valaha együtt strandolnak a tulajdonosokkal.

A győztes: Heath Ledger

Az összeállításban a legtöbbször Heath Ledger, pontosabban Joker szerepel. A Sötét lovag fő antagonistája, a színész életének legnagyobb, egyben utolsó szerepe minden elképzelhető formában megjelenik: mint egész hátas, az arcot a körvonalak nélkül tartalmazó freskó, stock fotó után lapockára varrt portré, sőt, egy olyan is, ami Heath Ledger Jokerjének arcvonásait a Nicholson féle Joker szájával és színeivel ötvözi - az eredmény pontosan olyan csodálatos, mint az ember azt a leírás után gondolná.

A különdíjas: Michael Jackson és Macaulay Culkin

Vagy legalábbis nagyon úgy tűnik, valami olyasmit akart megvalósítani a művész. A gyerekszínész a  Reszkessetek betörők ikonikus arckifejezésével ül a popsztár ölében, miközben az csontvázszerű kezét a fiú ölében nyugtatja - ez annyi szinten pikáns, kínos, és rémisztő egyszerre, hogy bele sem érdemes kezdeni a tárgyalásába. Azt mindenesetre a művész javára kell írnunk, hogy nagyon pontosan eltalálta, hogy fog kinézni évek múlva Jackson - ezért még akkor is elismerés jár, ha inkább rajztechnikai hiányosságról van szó, mint valódi látnoki képességekről.

Will Ferrell is a népszerű művészek között van. Elfként fölvarrva kevéssé védhető ugyan, de a világ legjobb frizurájú tévé-bemondójaként tulajdonképpen érthetetlen, miért került be a válogatásba. Ja, nem, mégis érthető: Ron Burgundy arca olyan kifejezéstelen, mintha viaszból lenne és széjjel botoxolták volna.

Bekopogott egy baltával

A filmhősök/sztárok, lehetőleg valamelyik jól felismerhető, ikonikus jelenetből kerülnek fel a testrészekre. Leeloo (Ötödik elem) miközben a multipasst mutatja, Jack Torrance, miután a maga exaltált módján bekopogott egy baltával a fürdőszobába, és Gerard Buttler, ahogy Leonidászként pöszén ordibálja, hogy This is SPAAAARTAAAAAAA. Ezek nagy része azért annyira nem tragikus, a Fucknotattoon ezerszer durvábbakat találni egy laza hétfő délelőtt. Persze van, amit éppen a viszonylag korrekt kivitelezés tesz ijesztővé. Azt például, hogy milyen éjszaka után határozza el valaki, hogy Michael Moore arcképét varratja magára, jobb, ha örökre homály fedi.

Az egyszerű portrék mellett természetesen akadnak egész hátat elfoglaló, művészi igényességgel készült kompozíciók is. Ilyen például Brandon Lee a Hollóból, ami egészen elképesztő mennyiségű indigókék és fekete gondos keveréséből született meg, és a színész képe a pentagrammal és az életét jelző évszámokkal kiegészülve egy nagyon nyugtalanító mobil síremlékké áll össze - ez tényleg csak a legnagyobbaknak jut eszébe. Az egyik legnagyobb pankrátornak is teljes hát dukál: Hulk Hogan levédett pózáról maximum a gyűrődő zsírredők vonják el a figyelmet.

Buscemi szemek

A teljes vállövet elfoglalja a generációkon átívelő Star Trek mementó: a USS Enterprise két kapitánya James T. Kirk és Jean-Luc Picard, valamint Dr. Spock és Data.

És aztán persze ott vannak azok a tetkók, amiknél már mi is csak tippelgetni tudunk, mert nemcsak a megrendelő, de maga a művész is egy súlyos éjszakán lehetett túl. Az például ott Leslie Nielsen, a füle helyett pillangószárnyakkal? Az a lábfej Xzibitnek ad otthont? De ha ezek még meg is vannak, ki az a rovartestű, a nyakában kötéllel? Cristopher Walken? Vagy inkább az a libafoszöld színű lenne Walken, csak éppen Buscemi szemeket csinált neki a festőművész?

A nagyszerű összeállítás nagyméretű, bogarászható pdf formában le is letölthető.

Oszd meg másokkal is!
Mustra