Jajj, úgy élvezem én a strandot…(x)

Hogyan vigyázzunk gyermekünkre a vízparton?

Ha nyár, akkor vízpart. Sokan vagyunk ezzel így. Ebben a már-már elviselhetetlen hőségben alig várjuk, hogy bepakolhassuk a családot a kocsiba, és irány a part! Nincs is jobb ilyenkor, mint együtt lubickolni a gyerkőcökkel.

Van azonban néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk, ha jönnek a lurkók is, pláne, ha természetes víz közelébe megyünk. Tapasztalatból mondom: elég egy óvatlan pillanat, és máris kész a baj.

Mire figyeljünk? A gyerekekre mindenképp… Egy pillanat alatt bajba sodorhatják magukat. Előfordulhat, hogy a játék hevében hirtelen elmerülnek, így mindig legyünk a közelben, hogy segíthessünk, ha szükséges!

Persze veszély a parton is leselkedik rájuk: játszadozás közben hajlamosak elcsatangolni újdonsült pajtásaikkal. Ezért fél szemünk akkor is mindig rajtuk legyen, ha épp nincsenek a vízben!

Legyünk óvatosak a napsütéssel is: 11 és 15 óra között, egyáltalán ne engedjük őket a napra, hiszen az ő bőrük még érzékenyebb, mint a miénk. Az UV-szűrős napszemüveg, a sapka és kendő pedig szinte kötelező kellékek, ahogy a naptej is.

Utóbbira érdemes külön is kitérni, mert a gyerekek bőrének másra van szüksége, mint a miénknek, ezért mindenképp érdemes az ő számukra ajánlott terméket választani. Ilyen például a NIVEA által forgalmazott Sun Kids Pure & Sensitive is.

Ha mindezekre oda tudunk figyelni, semmi nem zavarhatja meg a kikapcsolódást, és igazán emlékezetes pillanatokat tölthetünk együtt a vízparton.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek