Vox Pop Vitajáték

A Vox Pop Vitajáték fejlesztő eszköz célja, hogy sokszempontú beszélgetések valódi érvek mentén szülessenek meg olyan témákról, amelyek heves vitákat váltanak ki. A programjaik által tagjai képesek lesznek egymással együttműködni, kritikus gondolkodási készségeiket használva újszerű megoldásokat kidolgozni. Játék, amiben nem lehet veszíteni, csak jó közösségi élményeket nyerni és amely a résztvevőknek maradandó tanulási élményt nyújt.

Vox Pop Vitajáték
Vox Pop Vitajáték

A Vox Pop Vitajáték célja, hogy maradandó tanulási élményeket nyújtsanak azok számára, akiknek erre a legnagyobb szüksége van: a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek és fiataloknak, a jövőkép-választás előtt álló középiskolásoknak, az útkereső egyetemi hallgatóknak, az innovatív pedagógiai módszerekre szomjazó tanároknak, és szülőknek. Mindannyiunk jövője múlik azon, hogy a következő évtizedekben felnő-e Magyarországon egy olyan generáció, amelynek tagjai képesek egymással együttműködni és szóba állni, érzékenyek a társadalmi problémákra, ezekre újszerű megoldásokat dolgoznak ki.

Programjaikat iskolákkal, civil szervezetekkel, együttműködésben valósítják meg. Szerveznek táborokat, iskolai foglalkozásokat, vitaklubokat, Vox Pop foglalkozásokat. Ezeken az alkalmakon olyan interaktív, bevonó módszereket alkalmaznak, amelyek fejlesztik a résztvevők együttműködési, kritikus gondolkodási készségeit, segítik őket abban, hogy a sajátjukétől eltérő nézőpontokat is megismerjenek és elfogadjanak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek