Uccu Workshop

Az Uccu általános és középiskolás, 10-19 éves diákoknak teremt lehetőséget a találkozásra és a beszélgetésre roma fiatalokkal, elsősorban a roma identitás és kultúra témájában. Célja, hogy a foglalkozások során a diákok minél több információra, és személyes tapasztalatra tegyenek szert a romákkal kapcsolatban és minél nyitottabbá váljanak egymás és a külvilág iránt. A konkrét ismeretanyag megosztása és átadása mellett az Uccu olyan kulcsfontosságú képességek és készségek kialakításában és fejlesztésében is segít, mint például a kritikus gondolkodás vagy a vitakultúra.

Uccu workshop
Uccu workshop

Az Uccu Alapítvány célja a társadalomban meglévő, a roma társadalommal kapcsolatos tévhitek és előítéletek csökkentése, egy nyitottabb és befogadóbb világhoz való hozzájárulás által.

Az Alapítvány hivatalosan 2010-ben jött létre, melynek kialakításában maguk a roma fiatalok is részt vettek. Az Uccu elsődleges célja, hogy csökkentse a társadalomban meglévő, a roma társadalommal kapcsolatos tévhiteket és előítéleteket. Az Alapítvány jelenleg 4 városban - Budapest, Pécs, Miskolc, Ózd - tevékenykedik. Azért tesz, hogy egy nyitottabb és befogadóbb világban élhessünk.

Az Uccu általános és középiskolás diákoknak teremt lehetőséget a találkozásra és a beszélgetésre roma fiatalokkal. Roma önkéntes oktatóstábja elsősorban 10-19 éves diákoknak tart interaktív órákat az informális oktatás eszközeivel, a roma identitás és kultúra témájában. A foglalkozások során arra törekednek, hogy a diákok minél több információra, és személyes tapasztalatra tegyenek szert a romákkal kapcsolatban és minél nyitottabbá váljanak egymás és a külvilág iránt.

A konkrét ismeretanyag megosztása és átadása mellett oktatási programjaik olyan kulcsfontosságú képességek és készségek kialakításában és fejlesztésében segítenek, mint például a kritikus gondolkodás vagy a vitakultúra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra