Teddy Maci Kórház

Olvasási idő kb. 1 perc

A Teddy Maci Kórház játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvostanhallgatók segítségével eljátszanak egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek plüss játékát meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál történik, korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi azt. A különleges felszereléseknek köszönhetően az érdeklődők akár egy egész “maci-műtétet” is elvégezhetnek, egy speciális műtőben, öltözékben, miközben a testben rejtőző szervekkel és azok működéseivel is megismerkedhetnek.

Teddy Maci Kórház
Teddy Maci Kórház

A Teddy Maci Kórház egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvostanhallgatók segítségével játszunk el egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek plüss játékát meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál történik, korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi.

Az alapötlet Skandináviából származik, majd az IFMSA (Orvostanhallgatók Szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége) keretein belül terjedt el a világ számos országában. A Teddy Maci Kórház foglalkozásain a gyerekek egy játékos program keretében megtanulhatják az orvosi vizsgálat menetét, eszközeit, megismerkedhetnek az orvosi környezettel, ezáltal a valós helyzetben kevésbé izgulnak, és csökken a félelmük, szorongásuk. Ehhez nincs szükség másra, mint a macijukra vagy bármilyen más kedvencükre, aminek kitalált betegségét speciálisan képzett macidoktorok és doktor nénik segítségével, együtt megvizsgálják és meggyógyítják. Az állandóan jelenlévő fehér köpeny és a “csúnya, félelmetes eszközök” pedig egy idő után már fel sem tűnnek nekik. A különleges felszereléseknek köszönhetően az érdeklődők akár egy egész “maci-műtétet” is elvégezhetnek, egy speciális műtőben, öltözékben, miközben a testben rejtőző szervekkel és azok működéseivel is megismerkedhetnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek