Szamóca Kiskertész Tanoda

A Szamóca Kiskertész Tanoda célja, hogy minél több gyerek kertészkedjen. Legyen egy saját kertje - akár egy tejes dobozban is az ablakpárkányon -, egy saját növénye, amit magról vetett, felnevelt, gondozott. Ismerje meg, hogy hogyan lesz magból növény, asztalra kerülő egészséges táplálék, és hogy mit jelent a gondoskodás.

Szamóca Kiskertész Tanoda
Szamóca Kiskertész Tanoda

A Szamóca Kiskertész Tanoda célja játékos kertészkedéssel visszaterelni a gyerekeket a természethez, megmutatni, hogy mit tehet, hogy zöld, környezettudatos, zero waste életet éljen, és felismerje az őt körülvevő növényeket.

A Tanodában kertészkedős foglalkozásokat tartanak 3-10 éves gyerekeknek és szüleiknek, kéthetente szombatonként a Szamóca Kiskertész Klubban az ELTE Füvészkertben.
A környezeti nevelési foglalkozásaik ovis-sulis csoportoknak egész évben elérhetőek, előre egyeztetett időpontban a Szamóca Kiskertész Műhelyben. Kertészkedést, zöld/zero waste életmódot népszerűsítő foglalkozásokat is tartanak gyerekeknek külön rendezvényeken is. A foglalkozásokon a Tanoda munkatársai saját tapasztalataikat adják át a gyerekeknek: megmutatják nekik, hogyan tehetik zöldebbé környezetüket, miként termeszthetnek ők maguk egészséges zöldségeket, gyümölcsöket.

Tapasztalat-alapú, játékos tanulás által a gyerekek észrevétlenül sajátítanak el komplex ismereteket a környezetükről, a gyerekek érdeklődési és tudásszintjükhöz igazodva. A program keretében kertészkedős foglalkozást tartanak, a beültetett növényeket, az elkészült alkotásokat a gyerekek hazaviszik, ezzel is tovább éltetve a megszerzett élményt, tudást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra