Symphonia Alapítvány – SAMISULI

Symphonia Alapítvány – SAMISULI közösséget, reményt és jövőt ad növendékeiknek. Közösségi zenei programuk, ingyenes hangszeres zenetanulást és társadalmi felzárkózási lehetőséget nyújt rossz körülmények között élő gyerekeknek. Hisznek abban, hogy a zenének és a közösségnek csodatévő ereje van, céljuk, a gyerekek kiemelése a több generációs mélyszegénység önmagát újratermelő ördögi köréből.

Symphonia Alapítvány – SAMISULI
Symphonia Alapítvány – SAMISULI

A Symphonia Alapítványnál hisznek abban, hogy a zenének és a közösségnek csodatévő ereje van. Ha esélyt és támogatást kap, akkor még a legrosszabb körülmények között élő gyermek is képes egy jobb életet teremteni magának. Ők ezt adják a növendékeiknek. Közösséget. Reményt. Jövőt.  A Symphonia Alapítvány közösségi zenei programja, a SAMISULI zeneiskola ingyenes hangszeres zenetanulást és társadalmi felzárkózási lehetőséget nyújt rossz körülmények között élő gyerekeknek - mára 21 helyszínen kb. 1800 főnek.

Közösségi zenei programukban 50-50% a szociális és zenei nevelési elemek aránya. Módszerük a venezuelai El Sistema és a magyar Kodály-módszer legjobb vonásait ötvözi, hogy - a kodályi idézetet kissé átírva - „legyen a zene (tényleg) mindenkié”. Számukra a zeneoktatás nem cél, hanem eszköz, hogy a gyerekeket kiemeljék a több generációs mélyszegénység önmagát újratermelő ördögi köréből, rendszerességet, követendő mintákat, és pozitív visszajelzést adva számukra.
Fejlesztik a gyerekek társas képességeit, rendszerességre szoktatják őket, sikerélményt nyújtanak a koncertalkalmak révén.

A gyerekekből álló zenekar a társadalom modellje, a tagok egymást kölcsönösen tiszteletben tartva, segítve munkálkodnak egy közös cél elérésén, és közös megegyezéssel elfogadják a vezetőség - a zeneszerző, illetve az ő gondolatait tolmácsoló karmester - irányítását. A zenekarban, ahogyan a társadalomban is, mindenkinek helye van, mindenkire szükség van a közös cél eléréséhez.

Oszd meg másokkal is!
Mustra