Sokszín Kertműhely Egyesület

A Sokszín Kertműhely Egyesület célja, hogy a lehető legszélesebb körben elérhetővé tegyen olyan természetközeli tevékenységeket, melyek az egyén testi, szellemi és lelki jólétét szolgálják. Székhelye egy ökológiai gazdaság, otthona számos állatnak is. Az évszakonként változó egyéni és csoportos foglalkozások, a természet ciklikussága és változatossága hozzájárul a felelős gondolkodás kialakulásához, ezzel olyan célokat támogatva, mint a fenntartható fejlődés, a társadalmi felelősségvállalás, egészségtudatosság és felelős állattartás.

Sokszín Kertműhely Egyesület
Sokszín Kertműhely Egyesület

A gyerekek a természetben kerülhetnek közelebb egymáshoz és az őket éltető Földhöz. A Sokszín Kertműhely Egyesület által működtetett ökológiai gazdaságba látogató gyerekcsoportokat egy működő gazdaság életével ismertetjük meg; a játékos és alkotó programokon keresztül tanulnak az itt élő állatokról, növényekről.

A gazdaságban számos izgalmas program várja az érdeklődő gyerekeket. A zöldségek útja a földtől az asztalig: körbejárják a kertet, közösen tanulmányozzák a növényeket a gyökerüktől a termésükig, együtt szüretelik és meg is kóstolják.  A gabonaszemtől a kemencében sült lepényig: együtt őrlik a lisztet, teknőben dagasztják a tésztát, amit együtt formáznak és díszítenek - a gyerekek képzelőerejének eredménye minden ízletes alkotás.

A gazdaság jószágok birodalma is, a boldog élőlények társasága mindenkit jókedvre derít. A közös etetésük, ellátásuk az adás örömét ébreszti a gyermekekben, játszva tanítja őket az élőlények felé vállalt mindennapi felelősségünkre.

Az Alkotó Kertműhely kézműves foglalkozásainak alapanyagait és témáját a természet ritmusa határozza meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek