PontVelem Okos Program

A PontVelem Okos Program egy országos program általános iskolás diákoknak és tanáraiknak, bevonva a diákok szüleit is. A program értékes ajándékokkal, játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát.

PontVelem Okos Program
PontVelem Okos Program

PontVelem Okos Program célja a diákok környezettudatos magatartását fejleszteni cselekvő, gyakorlatias, játékos formában, valamint - karitatív elemek integrálása mellett - a diákokat megismertetni a banki, pénzügyi alapfogalmakkal. A programnak több pillére van.

GyűjtsVelem: A program egyik fókuszában a szelektív hulladékgyűjtés áll, kiemelten a használt elemek, kis akkumulátorok, a használt mobiltelefonok és e-kütyük. A program a gyűjtéssel a diákok környezettudatos magatartását fejleszti cselekvő, gyakorlatias, játékos formában.

BankVelem: A szelektív gyűjtéssel és a játékokkal megszerzett pontokat a diákok a BankVelem oktató program keretében a PontBankban gyűjtik és kezelik, megismerkednek a banki, pénzügyi alapfogalmakkal, a saját PontSzámlájukon gazdálkodhatnak.

SegítsVelem: A pontok felhasználása, beváltása során hangsúlyosan megjelenik az a karitatív gondolat, hogy adni jó, nemes célokra érdemes áldozni és nem csak a saját egyéni céljaink elérése a fontos. A program a Máltai Szeretetszolgálattal karöltve lehetővé teszi a diákoknak, hogy kiemelt területeken segítsenek a rászorulóknak.

JátsszVelem: A PomtVelem Okos Program Weboldalán újabb és újabb kvízek kitöltésre van lehetőség, amelyek helyes kitöltéséért BónuszPont jár.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek