Pompás Napok

Olvasási idő kb. 1 perc

A Pompás Napok célja a néphagyomány különböző elemeit egy erős kötéllé összesodorva eljuttatni minden gyermek számára: a népmesét, népi játékokat, mondókákat, népdalokat, ezáltal interaktív módon, a beleélést segítve, többoldalú megerősítéssel fejleszteni őket. A mesék fejlesztik az intelligenciát, növelik a bátorságot, az önismeretet, fejlesztik a figyelmet és a kreativitást. A Pompás Napok célja mindezt átadni a 21. századi gyerekeknek, 21. századi módszerekkel, mégis a hagyományt éltetve.

Pompás Napok
Pompás Napok

A mesék fejlesztik az intelligenciát, növelik a bátorságot, az önismeretet, fejlesztik a figyelmet és a kreativitást. A Pompás Napok azért tesz, hogy mindezt átadja a 21. századi gyerekeknek, 21. századi módszerekkel, mégis a hagyományt éltetve.

Iskolai, óvodai programjaik során tanórai keret között tartanak tematikus alkalmakat. A pedagógusokkal egyeztetve, kéréseiknek megfelelően, általában 90 percben népmese, népi játék és tárgyalkotó tevékenység segítségével dolgoznak fel egy-egy témát. A téma lehet jeles naphoz (pl. Luca nap) vagy tananyaghoz (pl. páros számok) kötődő, de egy-egy probléma (pl. csúfolódás) megoldására irányuló is.

Akkreditált pedagógusképzéseiket azért indították el, hogy a pedagógusokat felvértezzék mindazon módszertani tudással, amelynek segítségével az óvodai és iskolai tevékenységbe könnyedén integrálhatják a népmeséket.

Mindezek által a történetmesélés visszakerülhet az őt megillető helyre, a családok mindennapjaiba.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek