Okos Doboz

Az Okos Doboz egy tankönyvfüggetlen digitális taneszköz, amelynek oldalán 13.000 grafikus feladat, 34 gondolkodási képességet fejlesztő játék és 160 egészségnevelési animáció található. A játék-alapú ingyenes digitális feladatgyűjtemény a Nemzeti Alap Tanterv fejlesztési céljainak megfelelően kapcsolható be az oktatási tevékenységbe. Az oldalról elérhető játékok segítségével a diákok kognitív képességeit lehetséges fejleszteni.

Okos Doboz
Okos Doboz

Az Okos Doboz oldal tartalmai  a Nemzeti Alap Tanterv fejlesztési céljainak megfelelően kapcsolható be az oktatási tevékenységbe és  ingyenesen elérhetőek. Ehhez a pedagógusok számára módszertani útmutatót, képzést adnak, hogy minél hatékonyabban tudják alkalmazni a tartalmakat az oktatásban. Ezt támogatja az oldal Tanári modulja. A tartalmak segítségével eddig több ezer diák részvételével végeztek tudás és képesség méréseket és fejlesztéseket Magyarország különböző régióiban. A felmérés során a pedagógusok átfogó indikatív jellegű képet kaphatnak a diákok képesség és tudás szintjéről.

Az oldalhoz kapcsolódó Bajnokság modul lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók játékosan összemérjék megszerzett tudásukat, illetve kognitív képességeiket. A Bajnokság célja, hogy a hagyományos oktatási kereteken kívül gyakorolják a diákok az oktatásban megszerzett ismereteiket, illetve a játékon keresztül mélyítsék el tantárgyi tudásukat, fejlesszék gondolkodási képességeiket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek