NoBadKid - Pressley Ridge Alapítvány

Sok gyerek önhibáján kívül olyan környezetben él, vagy érzelmi és magatartási problémákkal küzd, ami késlelteti természetes fejlődését. A környezetük szemében „rosszgyerekek”, akiket sok intézmény vagy családjuk is visszautasított. A Pressley Ridge Alapítványnál abban hisznek, hogy nincs rosszgyerek, csak meg nem értett és hogy a legzavaróbb viselkedésű gyerekek vannak a legnagyobb bajban. Megtalálják az utat hozzájuk és sikerekhez segítik őket mindennapjaikban.

NoBadKid - Pressley Ridge Magyarország Alapítvány
NoBadKid - Pressley Ridge Magyarország Alapítvány

Sok gyerek önhibáján kívül olyan környezetben él, vagy érzelmi és magatartási problémákkal küzd, ami késlelteti természetes fejlődését. A környezetük szemében ők „rosszgyerekek”, akiket sok intézmény vagy családjuk is visszautasított. A Pressley Ridge Magyarország Alapítvány munkatársai abban hisznek, hogy nincs rosszgyerek - innen ered a program elnevezése is: No Bad Kid -, csak meg nem értett. Megtalálják az utat hozzájuk és sikerekhez segítik őket mindennapjaikban. Komplex, dinamikus és holisztikus módszertani rendszert alkalmaznak: a gyereket a saját ökológiai rendszere központi szereplőjeként értelmezve és az egész rendszerével együtt dolgozva jutnak el oda, hogy a gyerek megtanulja kezelni a saját viselkedését, és így az már nem áll az iskolai eredményeinek és a mindennapi élete sikereinek útjában.

Három fő tevékenységi területük:

1. Intézményfejlesztés –iskolákkal és pl. magántanulói csoportokkal dolgoznak együtt, ahol a zavaró viselkedésű gyerekek olyan sokan vannak, hogy magatartásuk erősen hátráltatja a tanítás-tanulás folyamatát. Itt a munkatársak képzésén, mentorálásán és támogatásán keresztül „gyógyítjuk” a gyerekeket.

2. Közvetlen terápiás munka – gyógyítóhatású csoportos és egyéni foglalkozások gyerekeknek, fiataloknak.

3. Képzés és tanácsadás – módszertani képzések, diagnosztika, krízishelyzetek kezelése, változás támogatás szakembereknek és szülőknek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek