Microsoft Innovatív Iskola Program

Olvasási idő kb. 1 perc

A Microsoft Innovatív Iskola Program változásra nyitott iskolákkal dolgozik együtt, akik a 21. századi oktatás digitális kihívásait felismerve készek aktívan tenni azért, hogy megtalálják a saját megoldásaikat a jövőbe vezető úton. A csatlakozó intézményeket több pilléren támogatja egy hosszú távú transzformációs folyamatban vállalt partnerségen keresztül.

Microsoft Innovatív Iskola
Microsoft Innovatív Iskola

A Microsoft Innovatív Iskolái összefogásban készülnek fel a 21. századi oktatás digitális kihívásaira. A kezdeményezéshez csatlakozó intézmények számára a Microsoft technológiai hátteret biztosít és szakmai közösséget ad.  Az idén csatlakozott 35 új intézmény mellett 60 haladó iskola vesz részt a programban, utóbbiak közül öt iskola mostanra nemzetközi elvárások szerint is referenciaintézmény lett.

Az iskolákat a digitális transzformáció lépésenkénti megvalósításában segítik szerepek szerinti képzésekkel. A hangsúly a csapatjátékon van: az innováció akkor a legsikeresebb, ha az összes érintettet bevonja: a vezetőket (iskolaigazgatókat), akik nélkül nehezen történhet meg az oktatás teljes keresztmetszetében ható szemléletváltás, a profikat, vagyis a praktizáló tanárokat, a kezdő, azaz a képzésből most kikerülő, az újításokra a leginkább fogékony pedagógusokat és a rendszergazdákat, akik az iskolák digitális infrastruktúráját működtetik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek