MERLIN Ház Képességfejlesztő és Tehetséggondozó Nonprofit Kft.

A MERLIN Ház a műszaki és természettudományos ismereteket közvetíti játékos formában a fiatalok számára. A játékos kísérletezés, modellezés közben a fiatalok egy olyan természettudományos látásmódot sajátíthatnak el, amely segítségével jobban megérthetik az új technológiák közötti összefüggéseket is. A programjaik tanfolyamokból, táborokból, versenyekből, nyílt napokból és rendezvényekből állnak.

MERLIN Ház
MERLIN Ház

A MERLIN Ház Képességfejlesztő és Tehetséggondozó Nonprofit Kft. célja olyan közösségek, alkotóműhelyek kiépítése, ahol a gyerekek óvodás kortól egészen fiatal felnőtt korig egy jó hangulatú, egymást ösztönző, segítő csapatban tudják fejleszteni az informatikai és természettudományos tudásukat. A legtehetségesebb diákok bevonása a tanfolyamok, versenyek, táborok szervezésébe hozzájárul a Merlin Ház oktatási tevékenységének folyamatos fejlődéséhez, a tananyagok korszerű, magas színvonalához.

A Merlin Ház a műszaki és természettudományos ismereteket közvetíti játékos formában a fiatalok számára. A negyedik ipari forradalmat a különböző technológiák fúziója jellemzi, mely elmossa a határvonalat a különböző tudományágak között. A játékos kísérletezés, modellezés közben a fiatalok egy olyan természettudományos látásmódot sajátíthatnak el, amely segítségével jobban megérthetik az új technológiák közötti összefüggéseket is.

A programjaik tanfolyamokból, táborokból, versenyekből, nyílt napokból és rendezvényekből állnak. A negyedéves gyakorisággal megrendezett nyílt napjaikon a gyerekek bemutatják a tudásukat a szülőknek, illetve a szülőkkel együtt hajthatják végre a kitűzött feladatokat. A foglalkozások főbb témái:
· robotika (WeDo, Lego EV3)
· programozás (Scratch, NXT, Python, JavaScript…)
· 3D tervezés, nyomtatás
· modellezés, kísérletezés (biológia, kémia, fizika)
· videószerkesztés (drónok irányítása)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek