MEKH Energiakövetek

A MEKH Energiakövetek egy pályázati lehetőség, melynek célja kettős: egyrészről a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok ösztönzése az energetikai témákkal kapcsolatos tudásuk elmélyítésére és kreatív, élményalapú átadására a megjelölt korosztálynak, másrészről az energiatermeléssel és felhasználással, valamint a tudatos energiafogyasztással és energiatakarékossággal kapcsolatos ismeretek bővítése az általános iskola felső tagozatos, illetve a középiskolás korosztály körében.

 

MEKH Energiakövetek
MEKH Energiakövetek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) minden évben pályázatot hirdet a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A pályázat célja, hogy megtalálják azokat a tehetséges "szupertanárokat", akik élményszerűen képesek átadni tudásukat a fiatal korosztálynak. Energiaköveteik, egy szakmai és előadói felkészítés után, általános és középiskolákban tartanak rendhagyó tanórákat, melyek témája az energiatermelés, az energiaelosztás, a tudatos energiafogyasztás, az energiatakarékosság és a környezetvédelem.

Energiaköveteik tanóráit egy szakértő csapat segítségével úgy építik fel, hogy a fiatalok, a megszoktottól eltérő, élvezetes formában kapjanak olyan információkat, melyeket a mindennapi gyakorlatban is hasznosítani tudnak. A tanórákat látványos kísérletekkkel színesítik, melybe bevonják a diákokat is, valamint készíttetnek egy "kisokost" is, melyet minden diák megkap, melyből praktikus ötleteket meríthet arról, hogy otthon milyen módon tud takarékoskodni az energiaforrásokkal.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.