MEKH Energiakövetek

A MEKH Energiakövetek egy pályázati lehetőség, melynek célja kettős: egyrészről a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok ösztönzése az energetikai témákkal kapcsolatos tudásuk elmélyítésére és kreatív, élményalapú átadására a megjelölt korosztálynak, másrészről az energiatermeléssel és felhasználással, valamint a tudatos energiafogyasztással és energiatakarékossággal kapcsolatos ismeretek bővítése az általános iskola felső tagozatos, illetve a középiskolás korosztály körében.

 

MEKH Energiakövetek
MEKH Energiakövetek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) minden évben pályázatot hirdet a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A pályázat célja, hogy megtalálják azokat a tehetséges "szupertanárokat", akik élményszerűen képesek átadni tudásukat a fiatal korosztálynak. Energiaköveteik, egy szakmai és előadói felkészítés után, általános és középiskolákban tartanak rendhagyó tanórákat, melyek témája az energiatermelés, az energiaelosztás, a tudatos energiafogyasztás, az energiatakarékosság és a környezetvédelem.

Energiaköveteik tanóráit egy szakértő csapat segítségével úgy építik fel, hogy a fiatalok, a megszoktottól eltérő, élvezetes formában kapjanak olyan információkat, melyeket a mindennapi gyakorlatban is hasznosítani tudnak. A tanórákat látványos kísérletekkkel színesítik, melybe bevonják a diákokat is, valamint készíttetnek egy "kisokost" is, melyet minden diák megkap, melyből praktikus ötleteket meríthet arról, hogy otthon milyen módon tud takarékoskodni az energiaforrásokkal.

Oszd meg másokkal is!
Mustra