Maker’s Red Box alkotópedagógiai módszertan és tananyagok

A Maker’s Red Box-szal azon dolgoznak, hogy az iskola jövőképet és piacképes tudást adjon a jövő generációknak. Módszertanukkal és tananyagaikkal újra izgalmas és motiváló folyamattá teszik a tanulást. A gyerekek aktív alakítóivá válhatnak a környezetüknek azáltal, hogy valós és aktuális problémákon dolgozva megtanulnak tárgyakat tervezni, azokat digitális megmunkáló eszközök segítségével létrehozni, majd mikrokontrollerek segítségével azokba életet lehelni. Mindezt projekt környezetben, egymással együttműködve.

Maker’s Red Box alkotópedagógiai módszertan és tananyagok
Maker’s Red Box alkotópedagógiai módszertan és tananyagok

A Maker's Red Box módszertannal és tananyagokkal újra izgalmas és motiváló folyamattá teszik a tanulást. A gyerekek aktív alakítóivá válhatnak a környezetüknek azáltal, hogy valós és aktuális problémákon dolgozva megtanulnak tárgyakat tervezni, azokat digitális megmunkáló eszközök segítségével létrehozni, majd mikrokontrollerek segítségével azokba életet lehelni. Mindezt projekt környezetben, egymással együttműködve.

Aktuális kerettörténetekre épülő tananyagokat fejlesztenek, amik képesek megragadni és megtartani a gyerekek figyelmét, észrevétlenül vezetik át őket a tanulás folyamatán, köszönhetően az általuk jól ismert formanyelv - képregények, videojátékok, sorozatok - beépítésének. Meggyőződésük, hogy a tanulásban a motiváció fenntartása a legfontosabb, mindent ennek rendelünk alá. T ananyagaik minden diákot megszólítanak, a szerepjátékoknak és alkotási folyamatnak köszönhetően azok is találnak motiváló célt maguknak, akiket a programozás és egyéb természettudományos irány nem ragad meg.

A gyerekek fejlesztése mellett azokat az „átlagos” tanárokat segítik, akiknek sem elegendő felkészülési ideje, sem módszertani háttere nem adott ahhoz, hogy kiemelkedő órákat tartsanak, de érzik ennek szükségét. Alkotópedagógiai tanárképzésüket több mint 200-an végezték el, és közel 60 helyszínen indultak el a módszertan egyes elemei. Küldetésük, hogy mindenkit segítsenek, aki ezzel a területtel foglalkozni szeretne.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek