Logikaland

A Logikaland a 3-14 éves korosztálynak kínál izgalmas kihívásokat a logika birodalmába. Céljuk, hogy, felkeltsék a gyerekek érdeklődését, fejlődjön a matematikai gondolkodásuk, kipróbálhassák ötletességüket, a megoldások által sikerélményt szerezhessenek, és mindenekelőtt egy jót játszanak. Fontos számukra, hogy a feladatmegoldás során mindenki megtalálja a saját útját és a saját megoldását. Ösztönzik az egyéni ötleteket, próbálkozásokat.

Logikaland foglalkozás
Logikaland foglalkozás

A Logikaland azért jött létre, hogy felkeltse a 3-14 éves gyerekek érdeklődését, fejlődjön a matematikai gondolkodásuk, kipróbálhassák ötletességüket, a megoldások által sikerélményt szerezhessenek, és mindenekelőtt egy jót játszanak. A Logikaland foglalkozásokon nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a feladatmegoldás során mindenki megtalálja a saját útját és a saját megoldását. Ösztönzik az egyéni ötleteket, próbálkozásokat.

A Logikaland a résztvevők számára ingyenes családi és iskolai programként működik. A gyerekek vagy a családok állomásról állomásra haladnak, mindenhol egy izgalmas feladat vagy játék várja őket. Az állomások közül az érdeklődésüknek megfelelően szabadon választhatnak. A feladatok együttműködésen alapulnak, élménypedagógiai módszerekkel a tapasztalati tanulást segítik elő. A gyerekek a későbbi matematikai, fizikai tanulmányaik során használni  tudják majd  a foglalkozásokon szerzett pozitív élményeket, tapasztalatokat. Közben pedig akár baráttá is válik a matek.

A program hangsúlyozottan nem verseny, minden gyerek saját korának, szintjének, tempójának megfelelően haladhat. Minden állomáson személyes figyelmet, sok biztatást és elismerést, a végén pedig kis ajándékot kapnak a gyerekek. A feladatok megoldása során gyakran van szükség a matematikai ismeretekre, anélkül, hogy ezt a kalandozók észrevennék.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek