KórházSuli Alapítvány

A KórházSuli segítséget nyújt a Magyarországon évente közel 1500 - betegsége miatt magántanulói státuszba kényszerült - gyerek rehabilitációjához, gyógyulásához, valamint a normál életbe való visszatéréséhez, a meglévő szociális kapcsolati készségeik fenntartásával, az iskolai tananyaggal és az őket visszaváró osztálytársaikkal, barátaikkal való lépés tartásban.

KórházSuli Alapítvány
KórházSuli Alapítvány

Magyarországon évente közel 1500 gyerek kényszerül betegsége miatt magántanulói státuszba. Rehabilitációjuknak, gyógyulásuknak, a normál életbe való visszatérésüknek a meglévő szociális kapcsolati készségeik fenntartása, így különösen az iskolai közösséghez való tartozás kiemelten fontos része. Nagy kihívás számukra, hogy lépést tudjanak tartani az iskolai tananyaggal és az őket visszaváró osztálytársaikkal, barátaikkal. Ehhez igyekszik a KórházSuli Alapítvány segítséget nyújtani.

Hogyan segítenek, mit tesznek a gyerekek fejlesztése érdekében?

1. Személyes mentorálás: képzett egyetemista segítőik személyesen vagy Skype-on keresztül segítik gyógyuló diákunkat a tanulásban, szociális kapcsolatok fenntartásában, melyek elengedhetetlenek az iskolába való visszatéréshez.

2. Tananyagfejlesztés: középiskolás önkénteseik az alapítvány Moodle rendszerében tananyagokat fejlesztenek a gyógyuló diákok részére. A tananyagok egyetemisták, illetve tanárok által lektoráltak, így szakmailag ellenőrzöttek, szórakoztatóak, interaktívak.

3. Közösségépítés: segítő és segített diákjaik részére évente megrendezésre kerül - kiállításuk, - karácsonyi koncertjük, - integrációs táboruk, melyen segítő és segített még egy lépést tehet egymás megismerésében.

4. Iskolai inklúzió támogatása: az alapítvány belekezdett olyan szakmai ismeretterjesztő anyagok és programok összeállításába és társszervezetekkel való együttműködésbe, amellyel megsegítik az iskolai szervezetek inklúziós folyamatát, ami szintén elengedhetetlen feltétele a beteg gyerekek sikeres reintegrációjának.

Oszd meg másokkal is!
Mustra