Kompánia Alapítvány

A Kompánia Alapítvány célja hogy egyénre szabottan felzárkózási lehetőséget nyújtson az iskolarendszerben nehezen, illetve rosszul teljesítő 10-16 éves gyerekek számára. A tanulástámogatás mellett olyan lehetőségeket is biztosít a gyerekek számára, melyeket ők társadalmi státuszukból adódóan nem érhetnek el. Az Alapítvány másik célja a szenvedélybeteg és a szenvedélybetegség veszélyének kitett fiatalok és közvetlen környezetük minél szélesebb körű elérése, fogadása és ellátása, a szerhasználat, valamint járulékos ártalmainak csökkentése, az életvitelbeli változás ösztönzése és segítése.

Kompánia Alapítvány
Kompánia Alapítvány

A Kompánia Alapítvány 1997-ben jött létre. Missziójuk, hogy a 10-24 éves fiatalok ne kallódjanak el, találják meg az útjukat, úgy, hogy ők maguk is tesznek érte. Mindezt szakemberek segítségével, közösségi terek kialakításával és egyénre szabott fejlesztéssel érik el.

Az Alapítványon belül két fő területen tevékenykednek, két telephelyük van: a Kompánia Tanoda és a Kompánia Alter.

A Tanoda célja, hogy egyénre szabott felzárkózási lehetőséget nyújtson az iskolarendszerben nehezen, illetve rosszul teljesítő 10-16 éves gyerekek számára. A tanulástámogatás mellett olyan lehetőségeket is biztosítanak számukra, melyeket ők társadalmi státuszukból adódóan nem érhetnek el (pl. táncoktatást, angol nyelvtanfolyamot, kulturális programokat).

A Kompánia Alterben a szenvedélybeteg és a szenvedélybetegség veszélyének kitett fiatalok és közvetlen környezetük minél szélesebb körű elérése a cél, továbbá fogadása és ellátása, a szerhasználat, valamint járulékos ártalmainak csökkentése, az életvitelbeli változás ösztönzése és segítése.

A szervezet továbbá nagy hangsúlyt fektet a jó tapasztalatok cseréjére, az együttműködésre más hasonló civil szervezetekkel, rendszeresen szerveznek különböző témájú workshopokat szakembereknek, illetve programokat szülőknek is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek