Kockulj Okosan

A Kockulj Okosan célja a gyermekekben rejlő tehetség megtalálása, fejlesztése, az AHA - ÉLMÉNY átélése: amikor sikerül valamit megcsinálni, megérteni. Szakkörök formájában tanítják a gyermekeket, ahol játékos formában a mostani ismertebb programnyelveken keresztül technikai eszközöket keltenek életre, bevezetve őket a robotika világába, továbbá megismerkednek a 3D tervezés és nyomtatás, valamint a VR (virtuális valóság) fogalmával, és technikai részleteivel.

Kockulj Okosan
Kockulj Okosan

A Kockulj Okosan célja a gyermekekben rejlő tehetség megtalálása, fejlesztése, az AHA - ÉLMÉNY átélése: amikor sikerül valamit megcsinálni, megérteni. Kutassanak, legyenek kíváncsiak, keressék a megoldásokat, nézzék meg a világban milyen feladatokat kell, és lehet megoldani, hogy a környezetünket jobbá tegyük. Szakkörök formájában tanítják a gyermekeket, ahol játékos formában a mostani ismertebb programnyelveken keresztül technikai eszközöket keltenek életre, bevezetve őket a robotika világába, továbbá megismerkednek a 3D tervezés és nyomtatás, valamint a VR (virtuális valóság) fogalmával, és technikai részleteivel. M indezt játékosan, úgy hogy közben rájönnek, hogy ez nem is ördöngösség.

A "Szereljünk - Apa" projekt keretében a szülőket is bevonják a fejlesztésbe, ahol a gyermekek a szülőkkel közösen építenek, a robotikán alapuló játékos eszközöket, évente több alkalommal. Nyári táboraikban évente közel 150 gyermekkel ismertetik meg a fenti tudományterületeket. Digitális témahét keretein belül az iskolák mehetnek hozzájuk, valamint ők is mennek az iskolákba. Idéntől tervezik a rendhagyó informatika órák tartását iskolákkal karöltve, ahol a robotika tudományterületeit és játékos lehetőségeit szeretnénk bemutatni az általános iskolákban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra