FUTUROBI Ökomusical

A FUTUROBI Ökomusical a gyerekek környezet és egészségtudatos szemléletformálásának céljával készült innovatív zenés színdarab.

FUTUROBI Ökomusical
FUTUROBI Ökomusical

A FUTUROBI Ökomusical egy hazai fejlesztésű szoftver segítségével 2 gyerekszínész mellett virtuális színészekkel és panorámavetítéssel megjelenített, animált hátterekkel készült darab, melyben két testvérhez egy kis robot látogat el a jövőből és kéri, hogy menjenek vele időgépén megmenteni a Földet. Hőseink kalandjaik során végül rájönnek, hogy a megoldás mindig a jelen cselekedeteiben rejlik.

A zenés darab alapvető célja a gyerekek környezet és egészségtudatos szemléletformálása, melyet hagyományos módszerek helyett újszerű, interaktív multimédiás elemek szinergikus alkalmazásával végeznek. Az első ilyen projekt egy öko-musical volt, melyben egy hazai fejlesztésű, valós idejű karakteranimációs szoftver-hardver rendszer segítségével virtuális színészt készítettek a főszereplő kis robotból, FUTUROBI-ból . A két babzsákfotel kivételével teljesen vetített díszleteket használó színdarab többi szereplője is animált karakter és a helyszíneket is számítógépes grafikával jelenítik meg. Az egy-egy környezeti vagy egészségvédelmi témát feldolgozó dalbetétek mellett a használt technológiának köszönhetően a darab végén a nézők beszélgetni tudnak a főszereplő kis robottal, FUTUROBI-val, így segítve és mélyítve a kalandos történetek tanulságait. A cél, hogy további online és offline megjelenési formákon és projektelemeken keresztül tovább fokozzák a szemléletformáló hatást.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek