DEMO Wood

A DEMO Wood olyan készségfejlesztő program, ahol a fiatalok felfedezhetik a design különböző területeit azáltal, hogy megismerkednek a teljes alkotási folyamattal: tervezéstől a kivitelezésig, így tapasztalva meg, hogy hogyan lesz kézzelfogható eredménye egy egyszerű ötletnek. A program célja, hogy az élmény alapú tanuláson keresztül hozzájáruljanak a mentálisan is egészséges, könnyen motiválható, a digitális világ mellett a jelen és a múlt értékeit is ismerő és szerető generáció neveléséhez.

DEMO Wood foglalkozás
DEMO Wood foglalkozás

A DEMO Wood készségfejlesztő programban a fiatalok megismerkednek a teljes alkotási folyamattal: tervezéstől a kivitelezésig. A program célja, hogy az élmény alapú tanuláson keresztül hozzájáruljanak a mentálisan is egészséges, könnyen motiválható, a digitális világ mellett a jelen és a múlt értékeit is ismerő és szerető generáció neveléséhez. Év közben havi rendszerességgel tartanak design tematikájú workshopokat, valamint nyaranta napközis és ottalvós táborokat a 7-19 éves korosztály számára. A fiatalok különböző foglalkozások közül választhatnak és megismerkedhetnek többek között az építészet-formatervezés, fotó, film, animáció, textiltervezés, grafika vagy ékszertervezés alapjaival.

A foglalkozások mellett játékokkal, közösségi programokkal segítik a gyerekek szociális és kulturális nyitottságának fejlődését. A foglalkozásokat kis csoportokra bontva tartják. Minden foglalkozás végére elkészül egy alkotás, produktum, amit a gyerekek hazavihetnek, a média workshopok eredményét feltöltik a DEMO Wood online felületeire, a táborok esetében pedig, ahol 5 nap áll a rendelkezésre egy-egy projekt megvalósítására, az installációk időnként valódi közösségi elemmé válnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek