Bűvösvölgy

Olvasási idő kb. 1 perc

A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hozta létre, hogy támogassa a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában. A gyerekek a házakban játszva, aktív alkotófolyamatok során tanulhatnak arról, hogyan hat rájuk a média. Egyedülálló eszközparkkal és képzett médiaértés-oktatókkal segítjük őket.

Bűvösvölgy
Bűvösvölgy

A Bűvösvölgy minden 9-16 éves magyar diák számára elérhető. A látogatás ingyenes, sőt az utazás költségeit és szervezésének feladatát is átvállalják.

A csoportok egyórás foglalkozásokon vesznek részt a házakban. Megtapasztalják, hogy áll össze egy film, és kipróbálják a legfontosabb szerepköröket. Egy híranyagból több álláspontot bemutató riportot állítanak össze. Fotósorozatokból válogatva mesélnek vizuális történetet egy magazin felületein. Reggeli rádióműsort készítenek, vagy animációs filmrészleteket zörejeznek, szinkronizálnak. Reklámot állítanak össze kész felvételekből, saját kreatív elképzeléseik szerint.

Az interaktív netbiztonsági történetek megértetik velük az online adatvédelem, online zaklatás, behálózás, vagy a szexting lehetséges következményeit. Közös projektszerű munkába is bekapcsolódnak, amely hasznos internetes oldalak, alkalmazások között navigál.

A Bűvösvölgyben készült tartalmakat pedagógus kísérőjük egy online felületről letöltheti, a Bűvösvölgy weboldala pedig munkafüzetet és oktatófilmeket, szakkönyveket is kínál a médiaértésről. Tavaly az álhírekről is készítettek óraterveket és infografikákat három korosztály számára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek