Belvárosi Közösségi Tér

Olvasási idő kb. 1 perc

Az önkormányzati tulajdonú Belvárosi Közösségi Tér ingyenes, több mint 30 foglalkozásból álló preventív célú szolgáltatásokat nyújt az V. kerületben élőknek. Célja, hogy védőhálóként jelenjen meg a családok életében már a várandósságtól a kamaszkor végéig. A foglakozások során a szakmai módszertan a megelőzést helyezi előtérbe, élményeket biztosítanak gyerekeknek és szüleiknek, melyeken keresztül erősödhet kapcsolatuk, és a család megtartó ereje.

Belvárosi Közösségi Tér
Belvárosi Közösségi Tér

Az önkormányzati tulajdonú Belvárosi Közösségi Tér célja, hogy védőhálóként jelenjen meg a családok életében már a várandósságtól a kamaszkor végéig. Szakmai módszertanuk a megelőzést helyezi előtérbe, élményeket biztosítva gyerekeknek és szüleiknek, melyeken keresztül erősödhet kapcsolatuk. Nyitott és zárt csoportos, egyéni és páros foglalkozásokat tartanak gyerekeknek, szülőknek, szülő-gyerek pároknak, szülőpároknak. Teljeskörű utazó gyógypedagógiai szolgáltatást nyújtanak az óvodáknak, évente több családi rendezvényt (pl. Belvárosi Családi Piknik) tartanak.

Időszakos gyermekfelügyeletet működtetnek, ahová 6 hónapos kortól 7 éves korig érkeznek gyerekek hetente háromszor, ahol projektmódszer szerint fejlesztik őket. A szülést megelőző és a szülés utáni nagyon szenzitív időszakban gyermekágyas segítő nyújt támaszt a kezdeti hetekben felmerülő nehézségek során. Az édesanyákat segítő és megértő közeg várja a progamokon és az intézményben (Baba-mama kuckó, Hetedhét játszóház, Családbarát Kávézó). Külön figyelmet fordítanak az apa-gyermek kapcsolat támogatására, többek között egész napos élményterápiás programmal (Apa+én). Mesélnek nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is Világjáró mesekörükben és az Anyamesék elnevezésű, édesanyákat támogató csoportfoglalkozáson.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek