Alba Innovár Digitális Élményközpont

Az Alba Innovár Digitális Élményközpontban a diákok robotokkal, informatikai- és okoseszközökkel ismerhetik meg a digitalizáció világát. Bevezetést nyújtanak a robotikába, megtanítják az algoritmikus gondolkodást, fejlesztik a gyerekek jövő munkaerőpiacához szükséges készségeit.

Alba Innovár Digitális Élményközpont
Alba Innovár Digitális Élményközpont

A digitalizáció mindennapi életünk része, fontos e kompetencia készségszintre emelése, a digitális fejlődés miatti generációs félreértések megszüntetése, a fiatalok tanítása, miként tudják a saját képességeiket fejleszteni, az élethosszig tartó tanulás készségét megalapozni. Az Alba Innovár Digitális Élményközpont alaptevékenysége székesfehérvári iskolai osztályoknak foglalkozásokat biztosítani. A családok számára szervezett nyílt napok ismeretátadásról, és a szabadidő családi közösségben történő eltöltéséről is szólnak.

A szakkörök, táborok lehetőséget adnak arra, hogy a gyerekek élményszerűen megszerzett ismereteiket átadják családtagjaiknak, nemcsak játékként kommunikálják a digitális világ lehetőségeit, hanem alkotó tevékenységként egyaránt. Az élményközpont programjai az infokommunikációs fejlődés szegmenseit mutatják be, teszik elérhetővé. Felnőttképzésükön helyi vállalatok munkatársaival ismertetik meg a munka világában is megjelenő digitális eszközök használatát.

Tehetséggondozás, közösségformálás, esélyegyenlőség – országos szinten egyedülálló az az infrastruktúra, melyet a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kialakított az Alba Innovár létrehozásával, működtetésével. A Központ Székesfehérvár egyik jelképévé vált, mely támogatásával kifejezi, hogy a város számára kiemelten fontos a modernizáció társadalmi megismertetése.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.