Extrém ajándék: túlélőtúra és autórombolás karácsonyra

Ha már meguntuk az ajándékkosarakat és a gravírozott poharakat, nyithatunk az extrém élményajándékok felé. Adjunk idén 18 órás túlélőtúrát a vadonba, autózúzást baseballütőkkel és csákánnyal. De ha a férfit a száguldás jobban érdekli a stresszűző pusztításnál, adhatunk neki tank-és helikopter vezetésre jogosító utalványt. Elképesztő, férfiaknak szánt ajándékötletek között válogattunk.

Annak idején minden irigykedés nélkül képesek lettünk volna a falra mászni, amikor a rokonok olyan édesanyánknak szánt ajándékkosárral állítottak be, melyben két flakon Flóraszept támasztott egy üveg Éva vermutot, aki megosztotta társaságát egy WU 2 samponnal, némi Macskanyelvvel, melyet oldalról két csomag barna szofi figyelt, mindez hatalmas vörös szalaggal gúzsba kötve, zizegő fóliában.

Az ajándékcsomag ma már valamelyest tematizált, így a jó ízlés rovására mehet, ha mindent bele próbálunk zsúfolni egyetlen kosárba.

Ajándékozz parkolóhelyet!

Élményajándékok után kutattunk a neten. Meglepkék.hu oldalon számtalan nem szokványos ajándékot találtunk. Hasznos lehet egy ajándék parkolóhely (inkább csak férfiaknak), mert néha valóban minden pénzt megér a dokkolás, és igazi ajándék, ha nem kell a célállomásig irdatlan sétákat tenni. Foglaljuk le a tuti parkolóhelyet párunk munkahelye előtt egy székkel, bábuval, falfestéssel (akár sima kréta is jó). Hagyjunk a földön üzenetet is neki (figyelem: a parkolóhely nem túl messziről őrzést igényel, ha ezt nagyvárosban tesszük!).

18 órás túlélőtúra a vadonban

Ha párunk a kalandokat kedveli és szeretnénk őt megfigyelni, hogyan ment meg minket az önjelölt MacGyver, és miként harcol az elemekkel, nincs jobb közös ajándék egy túlélőtúránál. Tény, hogy a folyamatos fejlődésnek köszönhetően egyre inkább elkényelmesedtünk: a városokban feltaláljuk magunkat, hiszen az a megszokott környezetünk, szállásként szobát bérelhetünk, ételért elég csak a boltba, étterembe menni. De mi a helyzet a vadonnal? Vajon képesek lennénk a túlélésre akár hetekig minimális túrafelszereléssel a néha kegyetlen természetben?

A túra abban is segít, hogy jobban megismerjük önmagunkat, és megtanulhassuk a túlélés legfőbb szabályait. A 18 órás kaland első felében, kísérő segítségével, a résztvevő elsajátítja a nyomolvasás, az élelemszerzés, a természetben való éjszakázás ismereteit. A túra második felében a felderítés, csapdakészítés és álcázás trükkjeit ismeri meg.

A  játékos nem hozhat magával telefont, személyi iratokat, ételt, italt, alkoholt, fegyvert, kést, de hozhat karórát (tájékozódáshoz) és egy strapabíró bakancsot. Az élmény 135 ezer forintba kerül.

Autózúzás baseballütőkkel, feszítővassal és csákánnyal

Elsősorban férfiaknak ajánlják az élményt, de dühös asszonykáknak is remek választás. A mindennapi stressz miatt feszült otthoni, illetve munkakörnyezetben élő nők és férfiak számára eredeti antistressz terápiás program.

A szervezők egy budapesti roncstelepen várják a zúzni, törni vágyókat. Az autó vagy autók már előkészítve, az udvar közepén várják a bátor jelentkezőket, a töréshez nélkülözhetetlen eszközöket is biztosítják, úgymint baseballütőket, feszítővasakat, csákányokat és egy 10 kilós nagykalapácsot. Ezekből biztos sikerül majd kiválasztani a leghatékonyabbat.

Egy autó szétverése csak látszatra olyan könnyű. Két jó kondíciójú férfi 40-45 perc kemény munkával éri el a megfelelő eredményt. Tehát egyedül nagyon, de nagyon fárasztó, viszont a legjobb stresszűző, ezért nyugodtan jöhetnek a barátok, kollégák is segíteni. Az érzékborzoló kéjkivégzés 45 ezer forintba kerül.

Kettő vagy maximum 3 embernek okoz egyszerre nagy élvezetet egy autó szétverése, így mindenkinek jut ablak, lámpa, kerék, lökhárító, ajtó, amiket a legnagyobb élvezet szétzúzni.  Az elmaradt gyerekkor bepótlására kevert gyógyszer már alig várja, hogy a fa alá kerüljön. Ennél az ajándéknál meg kell jegyeznünk, a vicces rombolással nemcsak férfiaknak lehet örömet okozni, a nőkre pozicionált, esküvői ruhák leselejtezésére már létezik önálló vállalkozás.

Tank-és helikoptervezetést a fa alá

Mindenkiben ott lapul a gyerek, aki alig várja, hogy valóra váltsa azt az álmot, amit régen a szőnyegen tologatott járművekbe vetített. A tankvezetés egyedi élmény és semmi más nem pótolhatja: a gyakorlótérig az oktató vezet, de utána rögtön helyet cserél a vállalkozó szellemmel, és így már minden percet kiélvezhet az illető. Egyre nehezedő pályákat és akadályokat kell leküzdenie. A túra során egy oktató mindig a járművön tartózkodik, és szükség esetén segít. Mindegyik harci járművön egy olyan utas is tartózkodhat, aki megörökíti fényképezőgéppel vagy videó kamerával a nagy eseményt. A program végén, a bázisra történő visszatérést követően egy elismerő, és a harckocsi vezetést igazoló oklevelet átadnak. Az élmény 80 ezer forint.

I'm a Space Cowboy

Az Ajándékozz.hu is az élményajándékok szinte teljes spektrumát vonultatja fel, meg is akadt a szemünk a következő tételen: Vezess egy Ferrari F430-ast, vagy lepd meg vele kedvesedet, barátodat vagy akár szüleidet. Ennek az olasz méregzsáknak egy 4308 cm3-is, 496 Le-ős V8-as motorja van. Végsebessége 330 Km/h és 4 másodperc alatt gyorsul fel 100 Km/h-ra.

Nem olcsó mulatság, 118 ezer forintba kerül, és hogy az összeg végén szerénykedő 50 forint milyen plusz költséget takar, csak találgatni tudjuk. Valószínűleg féltik a kocsit, ezt megértjük.

Versenyautózás vagy éjszakai helikopter túra

Tulajdonképpen iszonyú drágán, 790.000 forintért Forma 1-es járművel is mehetünk pár kört. A vendégek jöhetnek saját autóval, limuzinnal, helikopterrel, vagy akár ejtőernyővel is, minden kívánságot teljesítenek a szervezők, mert a legfontosabb, hogy ez a nap örökre emlékezetes legyen.

Az autócsoda vezetése természetesen a pálya és autó használat saját felelőségre történik. Az önrészesedési összeg letételével (1.000.000 Ft), és az átvételi elismervény kitöltésével indul a program. Az önrészesedési összeg saját hibából elkövetett tárgyi károkozás /forma 1, Opel Lotus, pálya/ esetén nem visszafizetendő, függetlenül a kár nagyságától.

Bazilikát és Parlamentet karácsonyra

Budapestet a világ egyik legszebb városának tartják. Kettesben, összebújva egy romantikus repülés éjszaka, mikor minden úszik a fényárban... Az útvonal érinti Budapest összes fő nevezetességét, melyek helikopterről megnézve egy életre szóló élménnyel kápráztatják el kedvesét. A helikopteres utazás időtartama (tiszta repülési idő) 20 perc. Az élmény ára 74.600 forint és a feltüntetett ár a helikopter bérlésére vonatkozik csak. Így az említett összegért utazhatnak egyedül, ketten illetve hárman is. A költség nem változik.

A helikopter az amerikai gyártmányú Robinson R44 Raven típusú gép kategóriájában az egyik legmegbízhatóbbnak számít. Az utasok speciális fülhallgatót kapnak, mely szinte teljesen megszünteti a gép zaját, akár zenehallgatás közben a bőrüléseken kényelmesen elhelyezkedve gyönyörködhetnek a panorámában.

Akadálytalanul beszélgethetnek egymással illetve a pilótával. A berepülendő útvonal az alábbi főbb nevezetességeket érinti: Művészetek palotája, Nemzeti színház, Gellért szálló, Gellért hegy, Citadella, Szabadságszobor, Budai vár, Mátyás templom, Halászbástya, Lánchíd, Szent István Bazilika, Parlament és Margitsziget.

Címlapfotó: Jacek Korona

Oszd meg másokkal is!
Mustra