Sztárok segítik az örökbefogadást

Nincsen több szabad hely a kutyáknak az Illatos úton. Több mint 120 kutya vár gazdára a rendelkezésre álló 94 helyen. Április 16.-án, szombaton az Illatos úti Ebtelepen, a Vigyél Haza Alapítvány szervezésében Örökbefogadó napot tartanak.

Az Illatos úti Ebrendészeti Telepre évente - csupán Budapestről - több mint 3000 kutya kerül be, többségüket saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló, mindössze 94 férőhely azonban

nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait. Ezért nélkülözhetetlen az elkötelezett állatbarátok segítsége: ha kutyát terveznek a családba fogadni, akkor elsősorban az Illatos útról válasszanak, így segítve azokon, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a Telep több állatot csak akkor tudna befogadni, ha sikerülne örökbe adni néhányat a gazdára váró kutyusok közül. Ezért hirdet Örökbefogadó Napot a Vigyél Haza Alapítvány.

A szervezők 10 és 13 óra között minden egész órában autóbuszokat indítanak a Városliget, Felvonulási térről (az Időkeréktől) és vissza. A buszokon óránként más-más sztár az „idegenvezető”, akik az utazás során elmondják az Illatos útról, az örökbe fogadásról és a felelős állattartásról a legfontosabb tudnivalókat. A helyszínen lesz többek között Verebes Linda, Janicsák Veca, Pindroch Csaba és Kárász Róbert is. Az örökbefogadott kutyák védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést és mikrocsipet, új gazdáik pedig az állati áruházba szóló 1000 Ft-os vásárlási utalványt kapnak ajándékba.

Időpont: Április 16. szombat, 10-14 óra között

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek