A gyerekeknél Justin Bieber és Shakira tarol

Egy felmérés szerint a gyerekek által leginkább keresett celebek Justin Bieber, John Lennon és Lady Gaga, míg a top daloknál Shakirától a „Waka Waka” a favorit, valamint a „Teenage Dream” Katy Perry-től. Egy szoftver segítségével most nyomon követhetjük, merre kóborol gyermekünk a neten.

A Symantec legutóbb végzett felmérésében 20 ország több mint 20 millió gyermekének online szokásait vizsgálta. A kutatásban résztvevő gyerekek leggyakoribb keresőszavai alapján a Symantec összeállított egy nemzetközi zenei toplistát is, amely jól tükrözi a mai gyerekek online érdeklődését, ugyanis ez legfőképpen popszámokból áll: a gyerekek szórakozásra vonatkozó találatainak 75 %-át ugyanis zenék és zenészek alkotják, ezen belül a pop és az R&B számok tarolnak a gyerekek slágerlistáin.

A Symantec felmérése szerint a gyerekek által leginkább keresett celebek Justin Bieber, John Lennon és Lady Gaga, míg a top dalok Shakirától a „Waka Waka” valamint a „Teenage Dream” Katy Perrytől. Talán meglepő, de a mai gyerekek szemében mégis bírhatnak némi értékkel a régebbi korok előadói, hiszen a top 25-ben jutott hely John Lennon számára is, Lady Gaga és a szívtipró Justin Bieber mellett.

Eminemnek is sikerült bejutnia a top 25-be a „ Love the way you lie” című dalával. Bár a kutatásban szereplő, szórakozásra vonatkozó top 25-ös listából tizenhármat popszámok alkotnak, a legnépszerűbb zenei stílus idén mégis inkább az R&B volt. A tinédzserek körében egyöntetűen Taio Cruz  “Dynamite” c. száma tarolt. A magyar nyelvű Norton Online Family ingyenesen letölthető a Norton honlapjáról.

Amerikában már egyre több szülő választja a prémium változatot, amely olyan további szolgáltatásokkal egészíti ki az internethasználat nyomon követését, mint például a YouTube és a Google. Nem mindegy, hogy mit csinálnak a gyerekek az interneten, amikor egyedül hagyjuk őket. Sok szülő nem tudja eldönteni, hogy gyermeke valóban a házi feladatához szükséges anyagot gyűjti az interneten vagy csupán szórakozik. A Norton Online Family-vel a szülők tájékozódhatnak, hogy gyermekeik mennyi időt töltenek a számítógép előtt, valamint figyelemmel kísérhetik internetezési szokásaikat. A Norton Online Family kifejlesztését gyermekpszichológusok és pedagógusokból álló szakértői gárda is segítette.

Oszd meg másokkal is!
Mustra