Utazás kisgyerekkel: mire figyeljünk?

A repülőgép felszállása és leszállása zavarhatja legjobban a gyerekeket, ám néhány apróság elejét veheti a fájdalomnak. Az Olasz Gyermekgyógyászok Szövetsége (SIP) ez ügyben konkrét tanácsokkal látta el az utazó családokat.

A repülésnek két szakasza zavarja legjobban a gyerekeket, különösen, ha fülgyulladásuk van: a felszállás és a leszállás. E két időszak alatt a kicsiknek érdemes cumisüveggel inni adni, a nagyobbaknak pedig rágógumit, hogy azt rághassák amíg a gép helyzete stabilizálódik.

A szakemberek szerint, utazás alatt sem szabad megfeledkezni a legkisebbek igényeiről: a szülők gondoskodjanak arról, hogy a babával mindig ott legyen kedvenc játéka vagy cumisüvege. Az étkezésekre vonatkozóan inkább a könnyebb táplálékokat részesítsék előnyben, s ne feledkezzenek meg a vízről vagy egyéb, nem túl hideg üdítőkről sem. Nagyon fontos, hogy az utazást néha pihenőkkel is megszakítsák.

Alberto Ugazio, a SIP elnöke szerint nagyon fontos, hogy az utazás megkezdése előtt a szülök konzultáljanak gyermekorvosukkal vagy adott esetben egyéb szakemberrel is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek