Szállástippek Bécsben

Családi szállások

Gyerekekkel utazni mindig nagyobb kihívás, mint egyedül vagy a párunkkal. Minél kisebb gyerekről van szó, annál fontosabb, hogy a szállás megfelelő legyen nemcsak tisztaság, de felszereltség szempontjából is, tehát ne önnek kelljen vinni kiságyat, és az etetőszék se legyen ismeretlen fogalom. Arról nem is beszélve, hogy néhány szállodában a gyerekeket nem mindig látják szívesen. De szerencsére a kimondottan családbarát hotelekben amellett, hogy a gyermekek kedvezményes áron szállhatnak meg, akár arra is van lehetőség, hogy amíg felügyelet mellett jól elszórakoznak a kicsik, addig a szüleik is eltölthessenek kettesben néhány órát. Sőt, a legtöbbe még kisállat is vihető, így a családi kedvencet sem kell otthon hagyni.

Villa Kumpf

A belvárosban található szálláson akár négy fős apartmant is bérelhet, ahol kétágyas hálószoba, és egy dupla ágyas nappali várja a családokat. Egyébként jól felszerelt konyha is van, ingyenes wifi, és a gyermekfelügyelet is a szolgáltatások között szerepel.

Egy hálószobás, 4 személyes apartman: 42.272 Ft

Két hálószobás, 4 személyes apartman: 48.311 Ft

Meininger Hotel Wien Downtown Franz

A szállodában kerékpárkölcsönző is üzemel, valamint játékszoba várja a gyerekeket, amíg a szülők a bárban lazíthatnak. Itt is kínálnak családi szobát, ahol a kicsiket emeletes ágyon szállásolják el.

4 személyes családi szoba: 33.817 Ft

3 személyes szoba: 28.081 Ft

Pilgram Apartments

Szintén közel mindenhez, de mégis csendes helyen található apatmanok, ahol a szobákban mosogatógéppel felszerelt konyha várja, a szálloda mellett pedig játszótér. Az apartmanházban egyébként mosókonyha is található, így kisgyerekeseknek is minden adott a felhőtlen nyaraláshoz. Amire viszont érdemes odafigyelni és belekalkulálni, az a távozás utáni takarítási díj, ami jelen esetben egy hálószobás apartman esetében 25 EUR, míg két hálószobás apartman és hat felnőtt esetében 45 EUR.

Egy hálószobás apartman 4 fő részére: 29.892 Ft

Két hálószobás apartman 4 fő részére: 34.723 Ft

Két hálószobás apartman 6 fő részére: 40.672 Ft

A&O Wien Hauptbanhof

Ideális választás családosoknak, de baráti csoporttal érkezőknek is. A gyerekeket külön játszószoba várja, a felnőtt vendégeket pedig tetőtéri bár. A családi szobákban a szülőknek szánt kétszemélyes ágy mellett emeletes ágyakon aludhatnak a kicsik.

Családi szoba 4 fő részére: 21.740 Ft

Hat személyes szoba: 50.726 Ft

000 Par3659493
Dieter Nagl

Buli szállások

Amikor csak tényleg az a fontos, hogy a buli után legyen hova letenni a fejét, vagy már eleve olyan szállást keres, ahol a világ minden tájáról érkező fiatalokkal köthet új barátságokat, vagy fedezheti fel a várost, akkor a hostel a legjobb és a leginkább pénztárcabarát megoldás. Ha mindannyian ugyanabban a szobában szeretnének lenni, vagy közösen szeretnének egy szobát, ami csak az önöké, akkor előzetesen, még a foglalás előtt egyeztessenek a hostellel, mert ez sok esetben nem megoldható.

Wombats City Hostel – The Base

Tipikus fiatalos hostelről van szó, nagy közös terekkel, hálótermekkel, és közös fürdővel.

Idejében kell szállást foglalni, mert nagyon népszerű a hely. Viszont van lehetőség saját fürdőszobával rendelkező szobákat is választani. A kétszemélyes szobákban franciaágy, a többiben emeletes ágyak várják az ide látogatókat.

6 személyes szoba privát fürdőszobával: 36.233 Ft

Strawberry Hostel

A kimondottan csak nyári szezonban, azaz július 1- szeptember 30-ig nyitva tartó hostel azoknak kiváló választás, akik annyira mégsem nagy partyarcok, hogy vadidegenekkel osztozzanak a mosdón, de belekóstolnának milyen egy fiatalos hostel atmoszférája. Itt minden szobához jár a külön zuhanyzó, és emeletes ágyon sem kell aludni.

4 ágyas szoba: 26.873 Ft

3 ágyas szoba: 20.834 Ft

A&T Holiday Hostel

Ez a belvárosi hostel például pontosan olyan típus, ahol nagyobb baráti társaságok foglalása előtt érdemes megkérdezni, hogy van-e arra az időszakra privát szobájuk, azaz ahelyett, hogy mindenki menne más és más szobába (aminek persze szintén megvan a maga varázsa), a csapat egy közös szobában tud-e maradni. Minden hálóteremhez külön fürdőszoba van, így legrosszabb esetben is csak öt idegennel kell osztozni a zuhanyzón.

Ágy 3 ágyas hálóteremben: 9360 Ft

Ágy 4 ágyas hálóteremben: 6945 Ft

Ágy 6 ágyas hálóteremben: 6945 Ft

Romantikus szállások

Romatikus kiruccanásnak is ideális egy hosszú hétvége Bécsben. Persze költhet vagyonokat is luxus szállodákra, vagy inkább kereshet olyan hoteleket, amelyek árai talán könnyebben férnek bele a költségvetésbe. Egyébként is érdemes szétnézni kuponos, vagy a szállásfoglaló oldalak ajánlatai között, mert így ki lehet fogni nagyon kedvező árakat is.

Austria Trend Hotel Park Royal Palace

Ezt a szállás is éppen akciós például, ami a Schönbrunn kastély mellett található, ami a romantikus andalgás legkézenfekvőbb helyszíne. Szauna, gőzfürdő és fitneszterem is a rendelkezésre áll a teljes kikapcsolódáshoz.

Klasszikus szoba kétszemélyes ággyal: 20.991 Ft

Hotel Bellevue

A Liechtenstein- palota közelében található négy csillagos hotelben is igen kedvező áron tud még szobákat foglalni.

Standard szoba kétszemélyes ággyal: 17.815 Ft

Vox Design Hotel

Aki azt hiszi, csak irreálisan magas áron töltheti design hotelben a nyaralását, annak ajánljuk a Vox Hotelt, ami amellett hogy a belvárosban található, egyedileg berendezett szobákat kínál, mégse drága. Kis hotelről van szó, mindössze 9 szobával, szóval ha nem szereti az agyonzsúfolt szállodákat, akkor ideális választás.

Szoba kétszemélyes ággyal: 18.751 Ft

Fleming's Hotel Wien Westbanhof

A belváros közepén található, kissé kéjlakszerű hotel egyik különlegessége a nyitott terű fürdőszoba, úgyhogy csak az menjen ide, akit nem feszélyez az ilyesmi. El lehet lazulni a wellness részlegen, a szálloda sörözőjében pedig nemcsak osztrák söröket, de borokat is lehet kóstolni.

Komfort szoba kétszemélyes ággyal: 23.853 Ft

Superior szoba ingyenes minibárral: 29.892 Ft

Luxus kirándulás

82093551
Imagno

Ha nyert a lottón, vagy mindenképpen luxusban szeretné eltölteni a bécsi kirándulását, akkor is van néhány tippünk melyik szállodákba látogasson el.

Palais Coburg

Itt minden szoba lakosztály, ehhez mérten az árak is magasak. Aki a gasztronómiai élvezetékért sem szeretne messze menni, az a hotelben hódolhat ínyenc hobbijának. Ha mégis inkább a saját főztjét szeretné a nyaralás alatt is élvezni, akkor a jól felszerelt konyhában ezt is megteheti.

Lakosztály városra néző kilátással: 202.301 Ft

Imperial lakosztály: 815.242 Ft

Hotel Sacher

Ha ön a klasszikus Sacher torta és bécsi kávé rajongója, ráadásul nem áll öntől távol a luxus, akkor itt ki sem kell mozdulnia a hotelből, hogy mindezeket megkapja. Ha mégis kimozdulna, akkor néhány perces sétával elérhető az Albertina múzeum vagy a Stefansdom.

Superior kétágyas szoba: 120.777 Ft

Hotel Imperial

Mit szól a selyemkárpit falakhoz? Szeretne értékes antik dísztárgyakat kerülgetni? Élő zongorajáték a vacsora mellé? Szeretne márványpadlón rohangászni? Az Imperial Hotelben ezt mind megteheti.

Klasszikus kétágyas szoba: 114.436 Ft

Erzsébet lakosztály személyes komornyikkal: 220.115 Ft

Lamée

Akiknek nem jönnek be az antik székek és a monumentális festmények, fellélegezhetnek, mert nem feltétlen kell aranyozott falak közé menni, hogy luxusszállodában aludjon. A Lamée a modern luxus híveit igyekszik megfogni. Éttermében organikus ételeket szolgálnak fel, szobái pedig allergén mentesek, és a minibár is ingyen van.

Kétszemélyes superior szoba: 53.746 Ft

The Ring

Nem feltétlen kell százezer forintnál többet is elkölteni, hogy luxus szállodában hajtsa álomra a fejét. Ez a hotel szintén a város közepén található, wellness és fitness részlegében is ki tud kapcsolódni, van menő étterme, és vodkára specializálódott koktélbárja is.

Special kétágyas szoba: 43.374 Ft

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek