Maceramentes ebédre/vacsorára vágyik? Vegyen néhány csirkecombot, fűszerezze be alaposan, és elég betolni a sütőbe. Amíg sül, elkészítheti mellé a köretet.
Ha teljes menüsorban gondolkodik, elé jól passzol mondjuk egy krémleves, és utána jöhet egy egyszerű desszert is.
Hozzávalók (4 személyre):
4 egész csirkecomb
3 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
3-4 koktélparadicsom
2 teáskanál szárított oregánó
2 teáskanál szárított bazsalikom
2 teáskanál szárított kakukkfű
olívaolaj
só, bors
45 dkg zsenge, fagyasztott zöldborsó
1 csokor friss petrezselyem
4 dkg vaj
- A csirkecombokat megmossuk. Néhány evőkanál olívaolajban elkeverjük a fűszereket, majd alaposan belemasszírozzuk a húsok mindkét oldalába.
- Vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük a combokat, bőrös felükkel felfelé. Közéjük rakjuk a negyedelt, felezett hagymákat, fokhagymagerezdeket és paradicsomokat. Néhány evőkanál vizet öntünk alá. Lefóliázzuk, és 200 fokos sütőben egy órán át sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és 20-30 percig tovább sütjük, hogy szép színt kapjanak.
- Közben egy kisebb fazékban a vaj felét felhevítjük egy kevés olívaolajjal, erre öntjük a fagyos zöldborsót, megsózzuk. Addig pároljuk, amíg még roppanós marad, de már nem nyers. Ekkor mehet rá a maradék vaj és a felaprított petrezselyem. Le is vehetjük a tűzről.
Ha pedig maradna a húsból egy kevés, használja fel a hétfői lájtosabb ebédjéhez!