A szalmonellafertőzés hányással és lázzal járó tüneteket okozhat, ha ilyen felvágottat vettél, ne edd meg!
A veszélyes éttermi ételek listáján stabil tagok ezek a fogások: érdemes megjegyezned nevüket.
A visszahívással érintett három gyártási számmal endelkező tétel komoly fertőzésveszélyt jelenthet.
A szalmonellás termék elfogyasztása után jellemzően 1-2 nappal jelentkeznek a tünetek.
A lázas megbetegedés mellett ijesztőbb vírusok is tarolnak az országban.
Az átcímkézett, átdarabolt hús súlyos fertőzést okozhat.
Megbetegíthet és akár halált is okozhat az a szalmonella-változat, amely az Ukrajnából érkező baromfihússal érkezett Európába.
Szakértők szerint ez a nyers hússal kapcsolatos szokás komoly veszélyt jelent az egészségedre.
Ma már szinte minden sarkon találunk olyan helyet, ahol hozzájuthatunk kedvenc ízünkhöz, azonban nem mindegy, hol vesszük.
A nyers hal egészséges és veszélyes is lehet, attól függően, hogy ki és hogyan fogyasztja.
Az iskolaév végével sok olyan feladat vár a szülőkre, amit hajlamosak elfelejteni vagy elnapolni, pedig komoly fertőzések lehetnek a következményei.
Szakértővel jártunk utána, hogy bizonyos óvintézkedésekkel hogyan birkózzunk meg a veszélyekkel, melyeket kedvenc ételünk rejt magában.
A koszos, ritkán fertőtlenített mikróban a nyári melegben hemzseghetnek a baktériumok, szalmonellát is kaphatunk, ha nem tisztítjuk ki rendszeresen.
A fagyasztással tartósított élelmiszerek is elvesztik szavatosságukat. De tudod-e, mit mennyi ideig tarthatsz a hűtőszekrényben?
Tényleg a hűtőben kell tartani a tojást? És mennyire indokolt megmosni? Összeszedtük a legfontosabb szabályokat, hogy többé ne hibázd el.
Gondoltad volna, hogy a sündisznónak is köze lehet az ételmérgezéshez?
A csillagász lenyűgöző felfedezést tett van Gogh egyik híres művével kapcsolatban.
Sok néven illetjük, még akkor is, ha nagyon keveset beszélünk róla.