Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.
Az igazi persze a klasszikus bundás kenyér, ám ha annál sürgősebb a helyzet, és beéred egy bögrényi adaggal, készítsd el a mikrós verziót, ami édes és sós változatban, ráadásul kaláccsal is működik.
Egy kevés savanyított zeller vagy bazsalikomos-balzsamecetes koktélparadicsom elég mellé köretnek.
Ha imádod a magyaros fogásokat, ez a kolbászkrémes bundás kenyér lehet a kedvenced. Egy nagy adag retró, ecetes lila hagymával tálald vacsorára.
Ha te is a tengerentúl méltán híres, ám annál furább gasztronómiájának rajongója vagy, pakold meg baconnel, locsold meg juharsziruppal, és nevezd ki a mait csalónapnak!
Bátran használj egy kevés jó minőségű balzsamecetet a friss eprek mellé, nem kell belőle sok, csak egy kis kanálnyi, és mégis különleges saláta lesz belőle a reggelid mellé. Tuningold egy kevés porcukorral, friss mentával és citromfűvel, így tökéletes kísérője lesz a nutellás reggelidnek.
A bundás kenyér akkora klasszikus és olyan nagy kedvenc, hogy időről időre igényünk van arra, hogy egy-egy különlegesebb változatát is bemutassuk. Ha te is bővítenéd az otthoni bundásrepertoárt, figyeld e heti receptjeinket, mert izgalmas bundáskenyér-variációkkal készültünk.
Még hogy egy adag gyors bundás kenyér nem lehet elegáns, menő hozzávalója egy jó kis villásreggelinek!
Ha az epret jobban szereted, abból is készíthetsz egy savanykás ragut a tepsiben sült bundás kenyér mellé.
Elég vicces kifejezés a „bundás kenyér casserole”, de mennyivel elegánsabb, mint ha azt mondanánk, hogy rakott kenyérszeletek, esetleg csőben sült, tojásos szárazkenyér-falatkák.
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.