15 dal, amivel ráhangolódhat Izlandra!

Izland népessége alig több mint 300 ezer fő, de emiatt nem szabad alábecsülni őket, elég csak megnézni, hogy a kultúra különböző területein mit tettek le az asztalra. Tudta például, hogy arányaiban itt a legmagasabb az egy főre eső saját publikációk száma, legyen szó akár könyvekről, akár cikkekről?

Ennek fényében az sem meglepő, hogy zenében is hasonlóan termékenyek, több híres és ismert zenészt adott a világnak az ország. Igen, Björköt és a Sigur Róst mindenki azonnal rávágja, de bármilyen kicsi a sziget, a választék ennél jóval nagyobb. Az ő dalaikból, szerzeményeikből állítottunk össze most egy listát, és igen, természetesen azért helyet kapott rajta Björk és a Sigur Rós is. 

Az iceland.is cikke szerint a XIX. században még nem igazán lehetett sejteni, hogy Izland felkerül a világ nagy zenei térképére, ugyanis Európától elszigetelve a kultúrának ez az ága nem igazán fejlődött. Tulajdonképpen "zenei középkorban" éltek még az 1800-as években is, a következő évszázadban azonban gyorsan behozták a lemaradást, és az olyan zenekaroknak köszönhetően mint például a Sugarcubes (igen, ennek a bandának tagja volt Björk is) máshol is felfigyeltek rájuk. A többi pedig már poptörténelem,hallgassa csak!

Oszd meg másokkal is!
Mustra