Lengyelországban fesztiválozni is menő

Bár a hazai fesztiválokon is erős a zenei felhozatal, és legalább közel vannak, ha idén valami újra vágyik, érdemes körülnéznie külföldön. És jó, ha tudja, nem okvetlenül kell Nyugat-Európa legdrágább fesztiváljai közül válogatnia: a Coachella, Primavera, vagy Roskilde helyett vegye inkább Lengyelország felé az irányt! Itt is ugyanazok a nagy nevek lépnek fel, a jegyár viszont a hazai fesztiválokéhoz hasonló, és még összekötheti egy kis lengyel városnézéssel és nyaralással is a bulizást. Összegyűjtöttük, milyen lehetőségei vannak, ha úgy dönt, ad nekik egy esélyt!

Open'er fesztivál

Helyszín: Gdynia

Időpont: Június 29-július 2.

Főbb fellépők: Red Hot Chili Peppers, Florence + The Machine, Sigur Ros, Foals, Bastille, Tame Impala, The Last Shadow Puppets, Wiz Khalifa, At The Drive-In

Az Open'er Varsóban kezdte a pályafutását 2002-ben, majd 2006-ban költözött az ország északi részébe, Gdynia-ba. European festival Awrds díjat is nyert 2009-ben majd 2010-ben. A fesztivál mellett lehet kempingezni, de ehhez arra alkalmas jegyet kell igényelni, nagyjából úgy képzelje el, mint a Szigeten a hazamenős és az ottalvós jegyek közti különbséget. Ez is készpénzmentes fesztivál, de itt a kártyaérintés mellett vásárolhat kuponokat is és azzal is veheti a sört vagy bármit. 

Jegyár: Június 6-ig tud kedvezményesen jegyet venni. A 4 napos jegy 549 zlotyiba, vagyis nagyjából 40 ezer forintba kerül, ha kempingezni is szeretne, akkor nagyjából 46 ezer forintos jeggyel számoljon. Ha csak egy napra menne, az 17 ezer forintba kerül. Ha lemaradt a kedvezményes jegyárról, akkor nagyjából 43 ezer forintot, kempinggel együtt 48 ezer forintba kerül a az egész fesztiválra szóló jegy. 

OFF Fesztivál

Helyszín: Katowice

Időpont: Augusztus 5-7.

Főbb fellépők:  The Kills, GusGus, Napalm Death, Mutoid Men, Clutch, Goat, Kiasmos, Mudhoney

Még nem teljes az OFF fesztivál fellépőinek sora, amit 2006-ban tartottak először, és ami abban is nagyon hasonlít a Szigetre, hogy a zene mellett számtalan művészeti előadásnak is teret enged. Bár a fesztivál kint van a városból, nagyon könnyen megközelíthető a helyszín. Aki szeretne, kempingezhet is a fesztiváltól 800 méterre található kempingben, ahol még enni is tud, na meg a mobilját tölteni. Ha azonban kevésbé nomád körülményekre vágyik, akkor foglalhat különböző típusú hotelekben szállást, a jeggyel együtt még kedvezményt is kap. 

Jegyár: A három napos jegyár 270 zlotyiba, nagyjából 20 ezer forintba kerül. Ha kempingezni akar, akkor még plusz 4400 forinttal kalkuláljon. 

Orange Fesztivál

Helyszín: Varsó

Időpont: Június 3-4.

Főbb fellépők: Lana Del Rey, Skrillex, Editors, Skunk Anansie, Die Antword, Mo, Tom Odell

Egyelőre csak az első tíz fellépőt jelentették be az Orange Fesztiválra, de a line-up már így is nagyon erős. Az előző években olyan főbb fellépők koncertjeire lehetett bulizni mint Beyoncé, a Kings Of Leon vagy éppen a Muse. 2008-ban indult a fesztivál, jelenleg a helyszín egy lóversenypálya és annak környéke. 

Jegyár: Május végéig lehet kedvezményesen jegyet vásárolni, az egész fesztiválra szóló kétnapos bérlet 379 zoltyi, ami jelenleg 27.551 forintot jelent, a napi jegy pedig 16 ezer forintba kerül. Ha parkolni is szeretne, az 3200 forintba kerül. Az akciós időszak után 29 ezer forint lesz a két napos jegy és 17 ezer forint a napijegy. 

Krakow Live Fesztivál

Helyszín: Krakkó

Időpont: Augusztus 19-20.

Főbb fellépők: Cage The Elephant, Massive Attack, SIA

A fesztiválszezon egyik záróeseménye Lengyelországban a Live Music Fesztivál, Krakkóban. Még elég foghíjas a bejelentett fellépők névsora, de tavaly például Kendrick Lamar és a Foals is fellépett és idén is bőven hátra van még a főfellépők bejelentése. 

Jegyár: Augusztus 7-ig vásárolhat kedvezményes jegyeket, 379 zlotyiba, azaz 27.551 forintba kerül, vagyis ugyanannyi, mint az Orange fesztivál  szintén két napos jegye. Ha kempingezni is szeretne a helyszínen, akkor 32 ezer forintot szánjon rá. A fesztivál előtt pedig 29 ezer forintba kerül a bérlet, valamivel több mint 33 ezer forintba az, ha kempingezni is akar. 

Woodstock Fesztivál

Helyszín: Kostrzyn on the Oder

Időpont: Július 14-16

Főbb fellépők: Hives, Apocalyptica, Bring Me The Horizon, Living Colour, Dragonforce 

A Woodstock-feelinghez elég Lengyelországba utazni, a német határ közelébe, ahol ott kempingezik, ahol szeretne, és átérezheti a hippi életérzést. A fesztivál szervezője megnyerte a Nemzetközi Zeneipari díjat, a 2015-ös Musexpon. Maga a fesztivál nem profitorientált, a támogatások nagyobb cégektől érkeznek, a látogatók pedig adományokat adhatnak, amit lengyel kórházak fejlesztésére költenek. 

Jegyár: A fesztivál ingyenes, de a kemping kényelmi szolgáltatásaiért fizetni kell. A sima kempingért és magáért a rendezvényért viszont nem kell fizetnie. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra