#VILÁGOM

Golden Globe - Díjat nyert a Saul fia

Dívány 2016. január 11., hétfő 09:45

A Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat, Nemes Jeles László rendező munkája az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerését. A legjobb dráma A visszatérő, a legjobb vígjáték a Mentőexpedíció lett – írja az MTI.

Fontos a Golden Globe-díj, –mert a világ figyelmét jelenti

A Saul fia a Mustang című francia, az El Club című chilei, a Legújabb testamentum című belga-francia-luxemburgi és a Miekkailija című finn-német-észt filmmel volt versenyben. A díjat átvéve Nemes Jeles László köszönetet mondott a stábnak, a producereknek, a Magyar Nemzeti Filmalapnak és a film amerikai forgalmazójának. "A holokauszt hosszú ideig absztrakció volt, számomra azonban inkább egy emberi arc. Ne felejtsük el ezt az arcot" – fogalmazott.

Fontos a Golden Globe-díj, mert a világ figyelmét jelenti – mondta az MTI-nek Nemes Jeles László Los Angelesből. "A holokauszt megmutatta, hogy meddig tud fajulni egy civilizált társadalomban a gonoszság, hogy az ember miként tud szörnyeteggé válni" – fogalmazott, hozzátéve, úgy látja, ez a veszély minden korban fennáll. "A jövőben is bekövetkezhet, ha nem figyelünk oda. Elfelejtettük az arcot, az egyes embert, amikor a holokausztot ábrázoljuk. Arra akartam emlékeztetni a nézőket, hogy ez bárkivel megtörténhet, bárki kerülhet ilyen helyzetbe".

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhunyt David Bowie

Dívány 2016. január 11., hétfő 08:19

David Bowie 18 hónapja küzdött rákkal, január 10-én hunyt el – áll Bowie hivatalos Facebook oldalán.

A hír annyira meglepte a világot, hogy énekes fiának, Duncan Jonesnak ki kellett írnia, Twitterére, hogy sajnos tényleg igaz, Bowie 69. születésnapja után két nappal valóban távozott az élők sorából.

A mindig stílusos Bowie 29. albuma, a Blackstar épp pénteken jelent meg, 69. születésnapja alkalmából. Az énekes híresen diszkréten kezelte magánéletét, így azt sem tudták, csak a hozzá legközelebb állók, hogy súlyos betegséggel küzd. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

81 éves lenne Elvis, akit így éltek túl a dalai

Lina 2016. január 10., vasárnap 09:11

Január 8-án lett volna 81 éves a kultikon Elvis Presley, akinek zenéje nemcsak saját idejében volt meghatározó és műfajteremtő, de egész a mai napig hatással van a újabb generációs zenészek munkáira is. Össze is szedtük, mennyire - és az alábbi válogatásból kiderül, hogy Presley-t életműve és a zenére gyakorolt hatása alapján még 2016-ban, halála után közel 40 évvel is joggal nevezhetjük a világ egyik leghíresebb könnyűzenei előadójának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit csinál ma éjszaka? Legyen ott Lemmy temetésén!

ermiz 2016. január 9., szombat 09:30

"Január 9-én a világ Ian Lemmy Kilmistert fogja ünnepelni" - írja Motörhead hivatalos Facebook oldalán. 

Ian Lemmy Kilmister, a Motörhead énekese december 29-én hunyt el, mindössze három nappal azután, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Temetése a Los Angeles-i Forest Lawn Memorial temetőben lesz helyi idő szerint szombat délután három órakor (ami az időeltolódás miatt nálunk a szombat és vasárnap közti éjfélt jelenti). A család és a barátok, valamint a zenekar arra kérik a rajongókat, hogy a temetőbe ugyan ne jöjjenek ki mindannyian (bár a Sunset Boulevard-t már így is le kell majd zárni az érdeklődő tömegek miatt), de mivel szeretnék, ha mindenki, aki szerette Lemmyt, részt tudna venni a megemlékezésen, ezért online fogják közvetíteni a zenekar Youtube csatornáján az egészet. Szombaton éjfélkor tehát lehet izzítani a gépeket és csatlakozni a világszerte gyászoló/ünneplő rajongókhoz.

"Mindegy, hol vagy, legyél a haverjaiddal és kövessétek a temetést. Menj el egy kocsmába vagy a kedvenc klubodba, ahol van internet, és légy velünk, vagy egyszerűen csak ülj le a haverokkal és ünnepeld meg Lemmyt! Bármi is legyen a helyszín, biztosak vagyunk benne, hogy 9-én világszerte drága barátunkat és egy pótolhatatlan ikont ünnepelhetünk együtt!" – invitálja a rajongókat a zenekar. Mi azért kicsit reménykedünk valami ilyesmiben:

Felnőtt kifestőt, szexkalandokat és helyesírási szabályzatot vettek tavaly a magyarok

mzd 2016. január 8., péntek 18:19

Az év eleje a számvetések és összegző listák ideje, így volt ezzel a Líra Könyvkiadó is: a bolthálózatok éves eladási statisztikái alapján összegezték, hogy melyek voltak azok a könyvek, amelyek a legnépszerűbbek voltak az olvasók körében. Megmondjuk őszintén, azért értek minket meglepetések.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önnek eszébe jutna a tejivást Lemmy Kilmisterrel reklámozni?

mzd 2016. január 8., péntek 15:26

December 6-án, alig pár héttel halála előtt forgatott egy reklámot Lemmy Kilmister az itthon teljesen ismeretlen, Finnországban viszont piacvezető tejtermék gyártónak, a Valionak. A kisfilm nem ismeretlen a finnek számára: az 1990-es években a Dairy Nutrition Council (Tejterméktanács) számára már készült egy hasonló - igaz, abban nem a rocklegenda szerepelt.

A videó egész rövid, de senki se tartson attól, hogy az amúgy whiskeyt (illetve az utóbbi időkben egészségügyi okokból már csak vodka-narancsot) fogyasztó Motörhead énekese tejbajusszal látható benne. Nem, Lemmy csak ennyit mond, ahogy kilép a bárból: "Soha nem ittam tejet - és soha nem is fogok. Seggfejek!" Ez - a hírek tudatában - sajnos most már teljesen más értelmet nyer, mintha pár héttel ezelőtt hozzák nyilvánosságra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

David Bowie új lemezzel ünnepli a 69. születésnapját

aa 2016. január 8., péntek 12:04

Hihetetlen, de zene és a popszakma világában sokszínűsége okán csak kaméleonként emlegetett David Bowie a napokban tölti be 69. életévét, ami annyit jelent, hogy már ötven éve diktálja a trendeket és van hatással kortársaira valamint az őt követő generáció tagjaira. Szerencsére a hatvanas-hetvenes és nyolcvanas évek irányzataira erős befolyással bíró zenésznek esze ágában sincsen visszavonulót fújni, sőt éppen a születése napján debütál 25. stúdióalbuma Blackstar címmel. A semmiből jött 2013-as Next Day című lemezt követő albumról a Rolling Stone magazinnak is csak annyi információja volt, hogy hét új dal lesz rajta hallható, melyeken leginkább a Krafwerk világát idéző elektronikus hangzás keveredik majd "jazzes" elemekkel, a készítők pedig ügyeltek rá, hogy ezúttal elkerüljék a rock & roll stílusjegyeit.

Bármit is jelentsen ez Bowie olvasatában, mi már nagyon várjuk az új albumot, amiről két új számhoz, a címadó Blackstarhoz, valamint a Lazarushoz már kijöttek a klipek is. Alább a címadó számé:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Emberszag mámorosan és józanul

Zappe László 2016. január 7., csütörtök 10:34

Ivan Viripajev: Részegek (Kamra); Szép Ernő: Emberszag (Szkéné)

Mindenekelőtt színészi bravúrokat láttam a Kamrában, a Részegek előadásában. Nem tudtam osztozni nézőtársaim jó részének mulatságában, akik hangos kacagással nyugtáztak minden tántorgást, bizonytalan gesztust vagy értelmetlennek tetsző beszédet. Az 1974-ben Irkutszkban született Ivan Viripajev darabja azonban korántsem kíván gúnyolódni a részegség fölött. Sőt. Olyan különleges, rendkívüli, emelkedett állapotnak szeretné mutatni, amikor az emberek nemcsak kifordulnak köznapi dolgaikból, de átkerülve egy másik dimenzióba, megvilágosodnak, őszinték lesznek, közelebb kerülnek egymáshoz és önmagukhoz is. Bevallják bűneiket, isteni sugallatokat hallanak, sőt magukat, de még egymást is képesek istennek képzelni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ők a feminizmus új arcai

Lina 2016. január 6., szerda 15:52

Míg itthon tavaly közéleti szereplőink kimaxolták a hímsoviniszta megnyilvánulásokat, addig a nemzetközi vonalon épp az ellenkezője történt: egyre több híresség emelte fel a hangját, ha gender kérdésről, esélyegyenlőségről, a nők jogainak érvényesítéséről van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a magyar klipeket szerettük 2015-ben

Farkas Edina Lina 2016. január 5., kedd 20:56

Merítésünk során kihagytuk a zenecsatornák és zenetévék rongyosra játszott kedvenceit, inkább a kevésbé ismert, feltörekvő vagy rétegzenét játszó bandák munkáiból válogattunk. De ne aggódjon, találhat itt érdekességeket akkor is, ha a mainstreamet szereti, nem szabtunk szigorú műfaji határokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha valami, hát a humor nem ördögtől való

Farkas Edina Lina 2016. január 4., hétfő 14:55

,,Senkinek ne higgyük el, hogy az unalom komoly, a humor komolytalan” – mondja Cserna-Szabó András, akivel a legújabb Sömmi című kisregénye kapcsán beszélgettünk. A könyv boncolgatása során ellavíroztunk Cserna gyermekkorának helyszínére, a Dél-Alföldre is, ahol valaha az a bizonyos Rózsa Sándor randalírozott, akinek igaz története mára eggyé vált a legendákkal. A teljes interjúért kattintson a folytatásra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

De most komolyan, hogyan lett Richardból Dick?!

bb 2016. január 3., vasárnap 13:08

Érdekes témának ment utána a Mentalfloss.com szerkesztősége, így a hajtás után megtudhatja, vajon miért és hogyan lett egyes angol keresztnevekből látszólag teljesen logikátlanul egy merőben más név rövidítésként, amiben még a kezdőbetűk se stimmelnek. Ha sose értette, miért becézik a Williamet Billnek, az Edwardot Tednek, vagy hogy hogyan lett a Margaretből egyszer csak Peggy, akkor feltétlenül kattintson!

giphy.gif
Fotó: giphy.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Shakespeare 74 halála egy képen

Edicsek 2016. január 3., vasárnap 08:53

William Shakespeare műveiben összesen 74 haláleset történt, most mindet megismerheti részletesebben egy diagramon, sőt egy külön darab is készül belőle, amit 2016 májusában mutatnak majd be. Tudta, hogy a legtöbb embert leszúrták? De a mérgezés és a lefejezés is igazán előkelő helyet vívott ki magának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így látja a papírművész a madarakat

Dívány 2016. január 2., szombat 12:10

Jó, hát vannak kétségeink, ami a művészi értéket illeti, de az biztos, hogy elképesztően néz ki a végeredménye annak, hogy Calvin Nicholls papírművész szeret pepecselni.

Önnek kéne?

  • 15
    Rémes giccs
  • 98
    Azta, ez szuper!
  • 11
    Csak gratulálni tudok, erre időt pocsékolni!

Erre enged következtetni az a sorozat, amit mi a booooooom.com-on találtunk, és ami szimpla papírkivágásnak indul, a végeredménye pedig 3D-ben kiemelkedő, minden részletében kidolgozott papír-domborműveken mutatja be a művész által megálmodott szárnyasokat.

Nicholls weboldalán szívesen el is magyarázza alkotói módszerét: az eredeti kézrajzolta sablont óvatosan formálja, a dombormű-hatás eléréséhez szikét, ollókat, ragasztót használ, majd nagyon aprólékosan illeszti össze a darabkáit. Igen, az utolsó pihéig. Nem is csoda, hogy a legegyszerűbb (haha) darabok elkészítése is hetekig tart, a komplikáltabb képeken/szobrokon viszont évekig dolgozik. Ha kíváncsivá tettük, katt a fotóra, ott megnyílik a művész oldala további lélegzetelállítóan aprólékos művekkel! 

Igen, mindez papírból kivágva és ragasztva, az utolsó pihéig. Katt a többiért!
Igen, mindez papírból kivágva és ragasztva, az utolsó pihéig. Katt a többiért!
Fotó: calvinnicholls.com

Kik dugnak pókot a karácsonyfába?

Divany.hu 2015. december 31., csütörtök 12:28

Az orosz illusztrátor, Marie Muravski karöltve a londoni székhelyű ékszertervezővel, Vashival húsz kedves rajzban álmodta meg a világ furcsa vagy éppen bájos karácsonyi szokásait, írja a mymodernmet. Muravskinak köszönhetően a képek illusztrációk, amik azt hivatottak bemutatni, milyen vidáman élik meg az emberek a szerelmet és ünnepeiket a bolygónkon. 

Tudta például, hogy Ukrajnában sokan szimbolikusan egy pókot rejtenek a karácsonyfába, mert az szerencsét hoz? Úgy tartják, egyszer egy szegény özvegyasszony fáját csodálatos fonállal szőtte körbe egy pók, mert az nem engedhette meg magának, hogy díszeket vegyen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lemmy Kilmister 70 évig kísérletezett a halhatatlansággal

Lina 2015. december 30., szerda 19:40

"Elegem van a kibaszott sorozatos 'Meg fogsz halni?' kérdésekből. Tényleg unalmas ez, mármint ez a kérdés. Jól vagyok. Megyek és kihozom magamból a maximumot. Vannak jó és rossz napjaim, de többnyire rendben vagyok. Az utolsó amerikai turné nagyon jól sikerült" - mondta a tegnap hajnalban végül mégiscsak elhunyt Motörhead-frontember, Lemmy Kilmister a Classic Rocknak, amikor a visszavonulásáról faggatták. Az élő rockandrollnak egészen hetven éves koráig sikerült pofán röhögnie a halált, ami nem kis teljesítmény, ha azt vesszük, hogy nemcsak a színpadon tolta a rock 'n' roll életérzést: híres volt ipari mennyiségű whiskey és mindenféle egyéb tudatmódosítószer fogyasztásáról és követhetetlen nőügyeiről egyaránt. De ezen kívül azért voltak más érdekességei is a zenésznek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön szerint jó ötlet egy múzeum kizárólag nőknek?

bb 2015. december 30., szerda 17:21

Bár a megnyitó pontos időpontjáról még mindig nincs hír, de azért elég határozottan beszélt az orosz feminista punk csajzenekar, a Pussy Riot (kb. „puncilázadás”) egyik legaktívabb tagja, Maria Aljokhina a DazedDigital.com riporterének arról, hogy egy női múzeum megnyitásán dolgozik. Erre az ex-keleti blokk egyik legelső és legismertebb galériatulajdonosával, Marat Guelmannal közösen készül, akinek jelenleg Moszkvában és Kijevben is van kiállítóterme.

A Pussy Riot performansza a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban 2012. február 21-én.
A Pussy Riot performansza a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban 2012. február 21-én.
Fotó: facebook.com/artnetnews
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lemmy Kilmister tovább él kicsit 2016 legőrültebb filmjében

aa 2015. december 29., kedd 19:18

Szomorú aktualitást adott a jövő év egyik legjobban várt filmjének, hogy tegnap elhunyt Lemmy Kilmister, a Motörhead, meg úgy általában a rockandroll frontembere. A zenész többek közt Iggy Poppal, Grace Jonesszal, Tom Arayával, Mark Lanegannel és Nina Hagennel forgatott tavaly egy koncertfilmet az 1969-születésű svéd-belga művész, Björn Tagemose rendezésében, a veretes című Gutterdämmerung trailere októberben jött ki, novemberben pedig már látható volt belőle pár exkluzív jelenet egy Henry Rollins és Jesse Hughes által adott közös koncerten Londonban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs menőbb a Magyar Nemzeti Galéria adventi kalendáriumánál

mzd 2015. december 28., hétfő 10:00

Nemrég futottunk bele a Magyar Nemzeti Galéria Instagram-oldalába, ahol éppen az adventi kalendáriumukat nyitogatták. Szó szerint, ugyanis minden nap megmutatták a galéria egyik ajtaját - kicsivel később pedig azt is, hogy milyen, a szervezet életében fontos esemény történik mögötte. Külön bónuszpont az, hogy a fotókon szereplő kollégák angyalszárnyakat viselnek.

Szenteste előtt két nappal például az irattárat mutatták meg, ami így fest: 

Előtte a kíváncsiskodók megnézhették azt is, hogy miként fest a körlift...

Vagy éppen a kiállításszervezők irodája!

Mivel a profiljukon eddig csak az adventtel kapcsolatos posztok vannak, kíváncsian várjuk, milyen tartalmakkal készülnek jövőre!

Ez az év egyik leghatásvadászabb kiállítása

bb 2015. december 27., vasárnap 09:41

Nemcsak Sofia Coppola használta fel ismét Bill Murray sajátos karakterét az év utolsó napjaiban, hanem a brit művész, Brian Griffiths is, akinek 'Bill Murray: a story of distance, size and sincerity' című kiállítása 2015 november 20. és 2016 február 28.között tekinthető meg a gatesheadi Baltic Centre kortárs galériában – hívja fel a figyelmet az 1968-ban született művész legújabb munkájára a Crack Magazine.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Énidő a Ludwig tetején

Szaniszló Judit 2015. december 26., szombat 14:35

Amikor az egyszeri újságíró nem néz utána a dolgoknak, akkor történik az, ami most is: kellemes kultúrmeglepetés kis szépséghibákkal. Pszichológiai tárlatvezetés, hirdeti a Ludwig Múzeum programajánlója, és a cím alapján – gondolom, joggal – hittem azt, hogy majd jól elpszichologizálják nekem, a kortárs vizuális művészetekben kissé járatlan egyszeri választópolgárnak, mit gondolhatott a festő/fotós/installátor, amikor ezt a vonalat húzta, meg azt a beállítást lekapta. Hát, egy nagy frászt. A hangsúly a tárlatvezetésen részt vevők belső világán, és nem az alkotók vélt vagy valós szándékán van. Elmagyarázzuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 film karácsonyra, ha már unja a Reszkessetek, betörőket

Lina 2015. december 25., péntek 11:26

Nem is telhetne el a karácsonyi tévézés az orrvérzésig ismert Reszkessetek betörők összes része, a Beethoven-dinasztia, vagy a Dennis a komisz nélkül. Megértjük, ha már sikítófrászt kap a beharangozójuktól is, ezért összegyűjtöttünk pár olyan filmet, amik jól jöhetnek, ha valami olyasmitől kerülne karácsonyi hangulatba, ami klappol az ünnep hangulatához, de kevésbé elcsépelt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Ifjúság nem csak Madalina Ghenea feneke miatt kihagyhatatlan

Szaniszló Judit 2015. december 24., csütörtök 13:07

Csapjunk rögtön a lecsóba: Paolo Sorrentino annyira jó filmet rendezett, hogy én például egészen biztos, hogy még egyszer megnézem. Az Ifjúság alapvetően drámai alkotás, amely lenyűgöző színészi alakításokkal, mesterien komponált képekkel és sok humorral ajándékoz meg bennünket, és múlt szombaton méltán vitt el öt jelölésből hármat az Európai Filmdíjak szombat esti, berlini gáláján. Sorrentino lett a legjobb rendező, alkotása a legjobb film, főszereplője, Michael Caine pedig a legjobb európai színész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körül nagyszabású - belül elfogadható a pécsi Amadeus

Zappe László 2015. december 23., szerda 19:48

Okkal nevezi nagyszabásúnak a Pécsi Nemzeti Színház honlapja az Amadeus előadását. Minden az benne, ami a szigorúan vett játékon kívül történik, nem spóroltak el semmit. Rózsa István díszlete kinyúlik a zenekari árok fölé, a proszcénium páholyokat is kulisszák takarják, hogy helyet hagyjon hátul, átvilágítható, ha kell, eltávolítható fal mögött a zenekarnak. A pécsi Szimfonietta mintegy harminc művésze élőben játssza Mozartot, Bókai Zoltán vezényletével. Közreműködik a színház énekkara is, Cavalieri énekesnőt igazi operista, Breinich Beáta adja, illetve énekli. Kétségtelenül más ez, mint amikor világhírű együttesek steril és agyonjátszott felvételei szólalnak meg. Elvben lehetővé teszi az együttjátszást, az egymáshoz igazodást színészek és zenészek között. Más kérdés, mi jut el ebből a nézőhöz. Érzékeli-e, hogy a játszók érzékelik egymást?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új év, ingyen mozizás!

ermiz 2015. december 23., szerda 16:23

Szeretjük a Cirkó-Gejzír mozit, egyrészt mert jó filmeket vetítenek, másrészt azért, mert mindig adnak pár jegyet, hogy meglephessük az olvasóinkat. Ezért összesen 10 db (tehát 5 pár) jegyet ajánlunk fel a január 4-10 közötti hétre a Cirkó bármelyik előadására (előzetes bejelentés nem árt, nehogy ne jusson hely).

Update: Megvannak a nyertesek: Herbath Liliána,Marton Szilvi,Deák Balázs,Farsang Zsófia és Tereczky Adrienn nyert páros jegyet a Cirkóba. Gratulálunk a nyerteseknek, jó mozizást! 

Mivel a Cirko az ünnep előtt, alatt és után is nyitva tart, ezért rögtön ajánlunk is két filmet, amit érdemes megnézni, ha már unja vagy épp hiányolja a családot. Az eddigi közönségsikernek bizonyult skandináv vígjátékok (Szerelem Máltán, Csodapirula) mellett két szuper új filmet lehet premier előtti vetítéseken megnézni:

A Truman egy többszörös díjnyertes spanyol dráma-komédia, amely egy barátságról szól. Javier Cámar, Almodovar kedvenc színésze és Ricardo Darín, valamint egy kutya a film főszereplői. A története egyszerű, de megható: Julian és Tomas gyerekkori barátok, akik évek óta nem látták egymást, és mikor újra találkoznak, olyan, mintha soha nem szakadtak volna el. Együtt töltenek néhány felejthetetlen napot: nevetnek, emlékeznek, sírnak, és találkozásuk egyben búcsú is.

Lépcsőházi történetek a francia, abszurd humor képviselője, de ez is megérinti a lelket, és visszaadja a hitet az emberiségben. Főszereplője Isabelle Huppert és Valeria Bruni-Tedeschi. A film, ami Cannes-ban mutatkozott be idén, meglehetős sikerrel, valószerűtlen találkozások sorozatával csempész gyengédséget, nevetést és részvétet a városi világ elidegenedett közegébe. A három történetből álló filmben megismerhetjük egy társasház lakóit: Sternkowitz nem akar hozzájárulni a lift kiépítésének költségeihez, ezért szerződésben vállalja, hogy soha nem fogja használni, egy baleset azonban tolószékbe kényszeríti. A másik lakásba egy egykor híres, ám mára elfeledett színésznő, Jeanne Meyer költözik be, aki egy váratlan, gyengéd barátság hatására újra szerepet vállal. A ház tetején eközben véletlenül amerikai űrhajós landol, akin az egyik lakó, egy idős és magányos arab asszony, Madame Hamida végre kiélheti anyai ösztöneit.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés