#VILÁGOM

Lemmy Kilmister tovább él kicsit 2016 legőrültebb filmjében

aa 2015. december 29., kedd 19:18

Szomorú aktualitást adott a jövő év egyik legjobban várt filmjének, hogy tegnap elhunyt Lemmy Kilmister, a Motörhead, meg úgy általában a rockandroll frontembere. A zenész többek közt Iggy Poppal, Grace Jonesszal, Tom Arayával, Mark Lanegannel és Nina Hagennel forgatott tavaly egy koncertfilmet az 1969-születésű svéd-belga művész, Björn Tagemose rendezésében, a veretes című Gutterdämmerung trailere októberben jött ki, novemberben pedig már látható volt belőle pár exkluzív jelenet egy Henry Rollins és Jesse Hughes által adott közös koncerten Londonban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nincs menőbb a Magyar Nemzeti Galéria adventi kalendáriumánál

mzd 2015. december 28., hétfő 10:00

Nemrég futottunk bele a Magyar Nemzeti Galéria Instagram-oldalába, ahol éppen az adventi kalendáriumukat nyitogatták. Szó szerint, ugyanis minden nap megmutatták a galéria egyik ajtaját - kicsivel később pedig azt is, hogy milyen, a szervezet életében fontos esemény történik mögötte. Külön bónuszpont az, hogy a fotókon szereplő kollégák angyalszárnyakat viselnek.

Szenteste előtt két nappal például az irattárat mutatták meg, ami így fest: 

Előtte a kíváncsiskodók megnézhették azt is, hogy miként fest a körlift...

Vagy éppen a kiállításszervezők irodája!

Mivel a profiljukon eddig csak az adventtel kapcsolatos posztok vannak, kíváncsian várjuk, milyen tartalmakkal készülnek jövőre!

Ez az év egyik leghatásvadászabb kiállítása

bb 2015. december 27., vasárnap 09:41

Nemcsak Sofia Coppola használta fel ismét Bill Murray sajátos karakterét az év utolsó napjaiban, hanem a brit művész, Brian Griffiths is, akinek 'Bill Murray: a story of distance, size and sincerity' című kiállítása 2015 november 20. és 2016 február 28.között tekinthető meg a gatesheadi Baltic Centre kortárs galériában – hívja fel a figyelmet az 1968-ban született művész legújabb munkájára a Crack Magazine.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Énidő a Ludwig tetején

Szaniszló Judit 2015. december 26., szombat 14:35

Amikor az egyszeri újságíró nem néz utána a dolgoknak, akkor történik az, ami most is: kellemes kultúrmeglepetés kis szépséghibákkal. Pszichológiai tárlatvezetés, hirdeti a Ludwig Múzeum programajánlója, és a cím alapján – gondolom, joggal – hittem azt, hogy majd jól elpszichologizálják nekem, a kortárs vizuális művészetekben kissé járatlan egyszeri választópolgárnak, mit gondolhatott a festő/fotós/installátor, amikor ezt a vonalat húzta, meg azt a beállítást lekapta. Hát, egy nagy frászt. A hangsúly a tárlatvezetésen részt vevők belső világán, és nem az alkotók vélt vagy valós szándékán van. Elmagyarázzuk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

4+1 film karácsonyra, ha már unja a Reszkessetek, betörőket

Lina 2015. december 25., péntek 11:26

Nem is telhetne el a karácsonyi tévézés az orrvérzésig ismert Reszkessetek betörők összes része, a Beethoven-dinasztia, vagy a Dennis a komisz nélkül. Megértjük, ha már sikítófrászt kap a beharangozójuktól is, ezért összegyűjtöttünk pár olyan filmet, amik jól jöhetnek, ha valami olyasmitől kerülne karácsonyi hangulatba, ami klappol az ünnep hangulatához, de kevésbé elcsépelt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Ifjúság nem csak Madalina Ghenea feneke miatt kihagyhatatlan

Szaniszló Judit 2015. december 24., csütörtök 13:07

Csapjunk rögtön a lecsóba: Paolo Sorrentino annyira jó filmet rendezett, hogy én például egészen biztos, hogy még egyszer megnézem. Az Ifjúság alapvetően drámai alkotás, amely lenyűgöző színészi alakításokkal, mesterien komponált képekkel és sok humorral ajándékoz meg bennünket, és múlt szombaton méltán vitt el öt jelölésből hármat az Európai Filmdíjak szombat esti, berlini gáláján. Sorrentino lett a legjobb rendező, alkotása a legjobb film, főszereplője, Michael Caine pedig a legjobb európai színész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körül nagyszabású - belül elfogadható a pécsi Amadeus

Zappe László 2015. december 23., szerda 19:48

Okkal nevezi nagyszabásúnak a Pécsi Nemzeti Színház honlapja az Amadeus előadását. Minden az benne, ami a szigorúan vett játékon kívül történik, nem spóroltak el semmit. Rózsa István díszlete kinyúlik a zenekari árok fölé, a proszcénium páholyokat is kulisszák takarják, hogy helyet hagyjon hátul, átvilágítható, ha kell, eltávolítható fal mögött a zenekarnak. A pécsi Szimfonietta mintegy harminc művésze élőben játssza Mozartot, Bókai Zoltán vezényletével. Közreműködik a színház énekkara is, Cavalieri énekesnőt igazi operista, Breinich Beáta adja, illetve énekli. Kétségtelenül más ez, mint amikor világhírű együttesek steril és agyonjátszott felvételei szólalnak meg. Elvben lehetővé teszi az együttjátszást, az egymáshoz igazodást színészek és zenészek között. Más kérdés, mi jut el ebből a nézőhöz. Érzékeli-e, hogy a játszók érzékelik egymást?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új év, ingyen mozizás!

ermiz 2015. december 23., szerda 16:23

Szeretjük a Cirkó-Gejzír mozit, egyrészt mert jó filmeket vetítenek, másrészt azért, mert mindig adnak pár jegyet, hogy meglephessük az olvasóinkat. Ezért összesen 10 db (tehát 5 pár) jegyet ajánlunk fel a január 4-10 közötti hétre a Cirkó bármelyik előadására (előzetes bejelentés nem árt, nehogy ne jusson hely).

Update: Megvannak a nyertesek: Herbath Liliána,Marton Szilvi,Deák Balázs,Farsang Zsófia és Tereczky Adrienn nyert páros jegyet a Cirkóba. Gratulálunk a nyerteseknek, jó mozizást! 

Mivel a Cirko az ünnep előtt, alatt és után is nyitva tart, ezért rögtön ajánlunk is két filmet, amit érdemes megnézni, ha már unja vagy épp hiányolja a családot. Az eddigi közönségsikernek bizonyult skandináv vígjátékok (Szerelem Máltán, Csodapirula) mellett két szuper új filmet lehet premier előtti vetítéseken megnézni:

A Truman egy többszörös díjnyertes spanyol dráma-komédia, amely egy barátságról szól. Javier Cámar, Almodovar kedvenc színésze és Ricardo Darín, valamint egy kutya a film főszereplői. A története egyszerű, de megható: Julian és Tomas gyerekkori barátok, akik évek óta nem látták egymást, és mikor újra találkoznak, olyan, mintha soha nem szakadtak volna el. Együtt töltenek néhány felejthetetlen napot: nevetnek, emlékeznek, sírnak, és találkozásuk egyben búcsú is.

Lépcsőházi történetek a francia, abszurd humor képviselője, de ez is megérinti a lelket, és visszaadja a hitet az emberiségben. Főszereplője Isabelle Huppert és Valeria Bruni-Tedeschi. A film, ami Cannes-ban mutatkozott be idén, meglehetős sikerrel, valószerűtlen találkozások sorozatával csempész gyengédséget, nevetést és részvétet a városi világ elidegenedett közegébe. A három történetből álló filmben megismerhetjük egy társasház lakóit: Sternkowitz nem akar hozzájárulni a lift kiépítésének költségeihez, ezért szerződésben vállalja, hogy soha nem fogja használni, egy baleset azonban tolószékbe kényszeríti. A másik lakásba egy egykor híres, ám mára elfeledett színésznő, Jeanne Meyer költözik be, aki egy váratlan, gyengéd barátság hatására újra szerepet vállal. A ház tetején eközben véletlenül amerikai űrhajós landol, akin az egyik lakó, egy idős és magányos arab asszony, Madame Hamida végre kiélheti anyai ösztöneit.

A Veszettek rosszfiúja magától bújt a nagybőgőbe

maze 2015. december 22., kedd 18:49

Klem Viktor MTVA-s sorozatokon edződött, de igazán profi munkával Goda Kriszta filmjénél találkozott. Szabadúszóként keresi önmagát, most éppen Patrick Süskind: A nagybőgő című monodrámájában rendezi saját magát. A színésszel a Jurányi Inkubátorházban beszélgettünk.

28 éves vagy, most éppen saját magadat rendezed A nagybőgő című darabban. Mit gondolsz, egy meglett zenészről szóló monodrámában még magad is rendezni nem enyhe túlzás? 

Vannak külső szemeim, akik kívülről segítenek, és valójában rendeznek, így csak formálisan vagyok én megnevezve rendezőnek. Ami ebben valóban az enyém az a projekt és az ahhoz való koncepció kitalálása, és részben a szöveg átalakítása, de elég sok közöm van az előadás látványához is. A közös munkára amúgy olyan alkotótársaimat és barátaimat kértem fel, akikkel már évek óta együtt dolgozom, így minden szekcióban együtt alakítottuk ki a végleges formát. De például nagybőgő tanárt és hangszert is magam kerestem.

Szóval lehet azt mondani, hogy minden szempontból szívügyeddé vált ez a darab?

Igen. Tinédzserként, klasszikus feldolgozásban láttam először Sárközy Zoltánnal a főszerepben, aki akkoriban már közeledett a nyugdíj felé, szóval abszolút az ő szerepköre volt. Azért gondoltam, hogy 28 évesen lehet bátorságom eljátszani, mert újra elkezdtem olvasgatni, és az szúrt benne szemet, hogy egy csomó minden akkor is működhet, ha egy fiatalabb ember szájából hangzik el ez a szöveg. Az a csodabogárság, fanatizmus, ami erre a fickóra jellemző, és az ő életéhez kapcsolódó magány és kitaszítottság nem életkori sajátosságok. Bármerre nézek körbe, azt látom, hogy a harmincas embereknél egyszer csak eljön egy pont, amikor válaszút elé kerülnek. Nagyon sokat teszik fel maguknak akkor a kérdést, hogy tényleg pálya-e ez nekem, vagy hogy meddig lehet ezt még csinálni. És ráadásul most a foglalkoztatott, megbecsült emberekre gondolok. Hát még ha valaki évek óta vár és elégedetlen. A nagybőgőslét és a színészet tökéletesen analógiába hozható, de ugyanez persze tud bármilyen szakmában érvényes lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Posztolj, blogger, író lesz belőled

suze 2015. december 20., vasárnap 13:45

Bizony, a dolog egyáltalán nem reménytelen, ott van például a Combfikszet Zetor Leila álnéven író Szaniszló Judit, aki 2002-ben Neszharisnya néven kezdte a teljes ismeretlenségből, aztán tessék, idén ő kapja a Petri György díjat, Kornis Mihályt is a rajongói közt tudhatja, jövőre pedig kötete jelenik meg - igen, többek közt a blogján megjelent szövegekből. Ha neki ment, másnak is sikerülhet? Mutatunk négy olyan blogot, amelyek szerzői irodalmi igényességgel rögzítik, ami történik velük és körülöttük, szóval igen, akár nekik is lehetne kötetük. És Önnek? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ványa bácsiból így lett megkeseredett manó

Zappe László 2015. december 19., szombat 21:20

Csehov: Ványa bá – Weöres Sándor Színház Szombathely

Már a díszlet földerít: nyitott, tágas, szabad levegője van. Szombathelyen, a Márkus Emília Stúdióban csak két fala van a térnek, amelyet a vidéki udvarház nappalijának gondolhatunk. Csehov a négy felvonást más-más helyszínekre a gondolta: a kertbe, Szerebrjakov ebédlőjébe, szalonjába, végül Ványa bácsi dolgozó-, illetve hálószobájába. Manapság többnyire mindent egyetlen térben játszatnak a színházak. Kényelmesebb is, olcsóbb is. Meg néha még művészi értelme is lehet a különböző helyszínek összekopírozásának.

144661
Fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház

A Ványa bácsi esetében erre nincs különösebb szükség. A darab eseményeiből csaknem mindegyik elképzelhető a család nyilvános, közös terében, a szalonban, a nappaliban, ahol végül is bárki, bármikor megfordulhat. Legföljebb az lehet különös, hogy a professzor vajon miért nem a saját hálószobájában szenved éjszaka a köszvénytől. De ezt Csehovtól is megkérdezhetnénk, merthogy ő az ebédlőbe helyezi az éjszakai nyavalygást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az oldal, ami a kedvenc könyve alapján ajánl olvasnivalót

Edicsek 2015. december 19., szombat 09:11

Kivel ne fordult volna már elő, hogy szinte rögtön azután, hogy befejezett egy könyvet, ami nagyon tetszett, valami hasonló élményre vágyott, de fogalma se volt róla, hogyan talál ilyet? Hányszor ácsorgott már tanácstalanul a könyvtárban vagy könyvesboltban, mert egyáltalán nem volt benne biztos, hogy a könyv, amit kinézett magának, tényleg tetszeni fog-e? Erre a problémára készítették el a What Sould I Read Next, azaz Mit olvassak legközelebb? oldalt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

És mi történt még ma a Star Wars premieren kívül?

Farkas Edina Lina 2015. december 18., péntek 19:26

Például az, hogy ma ünnepli 69. születésnapját a háromszoros Oscar díjas rendező, Steven Spielberg, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Cápa, a Jurassic park, az E.T. vagy a Schindler listája? De ezeket úgyis mindenki tudja, így karrierjéből mi most pár különleges, kevésbé ismert momentumot emelnénk ki: korai filmeket, kisebb filmszerepeket, egyéb érdekességeket. A részletekért erre tessék!

Távolról sincs vége, olvasson még »

R2-D2 és C-3PO kulisszatitkokat mesélnek a Csillagok háborúja forgatásáról

Divany.hu 2015. december 18., péntek 16:14

Mi is lehetne üdítőbb felidézés az Ébredő erő vészesen közelgő premierje előtt, mint a kezdetek felidézése R2D2 és C3PO idegenvezetésével? A Star Wars első része (ami azóta már negyedik, de ez most hagyjuk) az 1977-es premier idején is nagy durranásnak számított, nem csoda, hogy tévés "így készült" dokumentumfilmet is forgattak hozzá, amiből most egy magyar feliratos verziót találtunk. Ha van felesleges ötven perce semmiképp ne hagyja ki, mert R2 és C3PO egyaránt cuki ebben a videóban, és amúgy sincs annál sokkal jobb, mint látni az ifjú, ácsból színésszé előléptetett Harrison Fordot munka közben a múlt évezredben...

Nálunk Henry Rollinsé az év karácsonyi dala

mzd 2015. december 18., péntek 14:35

Ismerős önnek Stephen Colbert neve? Ha a róla elnevezett késő esti beszélgetőműsor nem is ugrik be, az biztos eljutott önhöz is, hogy pár éve majdnem róla nevezték el a Megyeri hidat. Most nem emiatt írunk róla, hanem azért, mert nemrég a műsorában előadta a Carol of The Bells című számot, némileg szokatlan feldolgozásban - ami azonnal értelmet nyer, amint kiderül a meglepetésvendég, akivel duettezik: maga a punk ikon Henry Rollins. A performansz elég parádésra sikerült (itt lent megnézheti), nekünk az ének mellett a kedvencünk a vezetékneveik kezdőbetűjét (C és R) mintázó pulóver.

Rollins természetesen ott maradt beszélgetni a műsorvezetővel, így azt is megtudhattuk, hogy ma, azaz december 18-án mutatják be legújabb filmjét, a He Never Died címmel - amiben egyébként az 54 éves művész élete első filmfőszerepét alakítja. Sajnos az nem derül ki a beszélgetés során, amire nagyon sokan kíváncsiak, vagyis hogy lesz-e újra Rollins Band, de a filmtrailert a hajtás után megmutatjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Máris unja a Star Warst? Reméljük, a Magyar népmeséket még nem

mzd 2015. december 18., péntek 09:13

Igen, tudjuk, valószínűleg egy Star Warsszal kapcsolatos hír az utolsó, amit mostanában látni akar, viszont bízzon bennünk, ezt szeretni fogja! Egy fiatal magyar grafikus, Marton Ádám Márton ugyanis a hetedik rész bemutatójának kapcsán készített pár illusztrációt, amelynek szereplői a nem idegen hangzású Égbenjáró Lukács, Robi, Lilla hercegnő, Magányos János, a fekete Sárkány, az Aranyember és Csabika. Marton most 5 képet töltött fel a Facebook oldalára, ezek közül mutatjuk a kedvencünket, a többit pedig itt találja.

Az Aranyember megkéri a mindent járó malmocskát, hogy változtassanak a stratégián, ha nem akarják, hogy Csabika széttépje őket.

Posted by Marton Ádám Márton on Thursday, 17 December 2015

A művész neve egyébként ismerősen csenghet: egy három évvel ezelőtti, azonos tematikájú grafikájához a Filmtekercs egy komplett mesét is írt.

Nem szokványos szerelmi történet a Holokauszt árnyékában

Lina 2015. december 17., csütörtök 19:57

December 17-től vetítik a hazai mozikban Gárdos Péter rendező és író Hajnali láz című könyvének filmváltozatát, amelyet nem kevés érdeklődéssel várt a szakmai és nem szakmai közönség egyaránt. Tekintve, hogy a könyvet olvastuk, a Balázs Béla-díjas rendezővel pedig beszélgettünk is a könyv alaptörténetéről, mi is kíváncsian ültünk be a premier előtti vetítésre. Mutatjuk, mit láttunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

És lőn templomból görzenál!

Divany.hu 2015. december 17., csütörtök 09:41

Ez egy olyan sokkoló hír, amit elképzelni se tudunk, hogy nálunk megtörténjen, pedig milyen szép is lenne. Arról van szó, hogy az llanerai Szent Borbála templomból sok év hanyatlás, és még több pénz beleölése után sikerült egy nyilvános gördeszka paradicsomot létrehozni, amit a Káosz templomának neveztek el. Az 1912-ben tervezett templom már évek óta elhagyatottan állt, mígnem egy társaság “Church Brigade” néven összeállt és online felajánlásokból, valamint a Red Bull támogatásból restaurálni tudta az egykori templomot, ám isten hívei helyett a gördeszkázás szerelmesei előtt nyitotta meg kapuit. 

Ha ez már magában nem lenne elég a templom belsejét Okuda San Miguel madridi művészre bízták, aki híres, színes geometriai figuráival díszítette a falakat és a mennyezetet. Alant a videóban Okuda mesél a Kaos temple-ről és más munkáiról is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Life coaching a romkocsmában

Szaniszló Judit 2015. december 16., szerda 18:53

Ha az a bizonyos rejtői orosz hússaláta járni tudna, tutira ott lett volna vasárnap este a nyolcadik kerületi Gólya Presszóban a filmvetítésen. A horvát dokumentumfilm-rendező, Tatjana Božić önveséző alkotása, a Happily ever after már önmagában egy sósavas borogatás a társkereső női lélek minden fájdalmára, na, de ami a vetítés után történt, az Rejtő Jenőnek, Oravecz Nórának, és Szomjas Györgynek egyszerre vált volna becsületére. Egyszer még az unokázó Kövér László is eszünkbe jutott. Kíváncsivá tettük?

Rekordárat adtak Reigl Judit festményéért a Sotheby's aukcióján

Divany.hu 2015. december 16., szerda 13:47

December 10-én 315 ezer euróért, azaz 99,58 millió forintért kelt el a Sotheby's aukciósház párizsi fiókjában Reigl Judit Robbanás (Éclatement) című festménye. Ezzel a Párizsban élő 92 éves művész lett kvázi a legdrágább élő magyar festő. 

A szürrealistának induló, majd a lírai absztrakt felé forduló Reigl Judit a Wikipédia szócikke szerint Szőnyi István tanítványa volt, mielőtt 1950-ben Franciaországba disszidált (nyolc alkalommal kísérelte meg a szökést a vasfüggönyön keresztül, mielőtt végre sikerült neki). Azért disszidált, hogy szabadon alkothasson, mert nem elégítette ki, hogy itthon csak Rákosi, Gerő és Sztálin portrékra volt igény, azóta is Franciaországban él. 1954 óta állít ki Franciaországban, első kiállításának katalógusához maga André Breton, a szürrealizmus legfontosabb alakja írta az előszót. Hazánkban csak a kétezres évek kezdete óta láthatók a festményei. 

Az ár azért is meglepő, mert maga a Sotheby's is csak 60-80 ezer euró körülre becsülte a Robbanást, de amúgy a művésznő képért fizettek már 340 ezer eurót is, igaz akkor egy francia galéria értékesítette a festményt. 

Trash-komédia transzprostikkal iPhone-ra

Szaniszló Judit 2015. december 15., kedd 20:53

Idén decemberben egy bevállalós amerikai rendezőnek – és nem utolsó sorban a magyar forgalmazásért felelős Magyarhangyának, valamint a sajtóvetítésnek helyet biztosító Átriumnak – hála transznemű Los Angeles-i prostituáltak mutatják meg nekünk a moziban, hogyan élnek, szeretnek, gyűlölnek ők, és hogyan teszik mindezt szent karácsony napján és éjjelén. Az iPhone5S-sel forgatott film szabadszájú, merész, bevállalós és zavarbaejtő, tehát minden olyasmi, ami egy Reszkessetek, betörők!-ön vagy Igazából szerelem-en szocializálódott ártatlan magyar átlagpolgárnál simán kiveri a biztosítékot. A száncsengő itt felejtős, van viszont orális szex, drog és parókatépés rogyásig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A halott nagypapától a hallá változott Csonka Piciig bármi lehet csodás

Szaniszló Judit 2015. december 14., hétfő 12:11

December 6. és 14. között, a hanuka apropóján rendezik meg idén a NEGYED7NEGYED8 kulturális adománygyűjtő fesztivált a VIII. kerületi Aurórában. A TÁP Színház 12-én este egy csodáról szóló csodálatos előadást ígért nekünk a lepattant pincehelyiségben. Alámerültünk, megnéztük. A Vala Mi Csoda nagy rácsodálkozást nem hozott, viszont szokás szerint jót röhögtünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Táncolni, nőnek lenni, igazságért harcolni 90 évesen is lehet

Steiner Kristóf 2015. december 12., szombat 14:33

Íme egy újabb történet, amely megmutatja: a legizgalmasabb találkozások a legváratlanabb helyeken esnek meg. Kovács Claudiával egy szülinapi bulin keveredtünk egymás mellé Jaffa folyton nyüzsgő bolhapiacán, és amikor megtudtam, hogy operatőrként dolgozik, hamar a kreatív projektekre terelődött a szó. Kiderült: Máté Tobor és Enyedi Ildikó osztályában végzett a Színművészetin, de saját bevallása szerint már tizenhárom évesen beleszeretett a fotózásba. Tőle hallottam először Fahidi Éva történetét - a kilencven éves, Auschwitzot és Birkenaut túlélt idős nőét, aki úgy határozott: nem hagyja, hogy az idő múlása legyűrje az álmait. A Tünet Együttes Sóvirág című kortárs táncelőadásában életében először állt színpadra, és azóta is hónapról hónapra megtöltik a Vígszínházat. A vakmerő vállalkozásról film is készül, a "Sírással nem megyünk semmire" című mozi operatőrének pedig - hosszas keresgélés után - Kovács Claudiát választották ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az észt elnöknek van zenei ízlése, és nem fél használni!

mzd 2015. december 11., péntek 16:36

Elképesztően menő hírbe futottunk bele: a Tallinn Music Week honlapján jelent meg, hogy Toomas Hendrik Ilves észt elnök december 4-én kiadott egy lemezt Teenage Wasteland címen, amin a fiatalkori kedvenc zenéi találhatóak - a bevétel egy részéből pedig a Minu Unistuste Päev (kb. Álomnapom) szervezetet támogatják, akik súlyos vagy tartósan beteg észt gyerekek legnagyobb kívánságainak a valóra váltásával foglalkoznak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Valmont bejelentkezett a videórandira

Lina 2015. december 10., csütörtök 21:33

Bernóczky Ákos LogInja egy újabb lehúzott bőr a netes társkeresés topikjáról és Choderlos de Laclos Veszedelmes viszonyok című levélregényéről, ami azért mind az eredeti regény, mind a belőle készült filmfeldolgozások fényében merész vállalkozás. Az ötletben amúgy benne volt a lehetőség, ahogy abban is, hogy valami érdekes, újszerű dolog szülessen a két téma összemosásából, de a végeredmény sajnos csak egy lapos és nagy ziccereket kihagyó próbálkozás lett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés