A legborzasztóbb utasok a repülőről: volt, aki ruhát sem viselt

GettyImages-1176943483

Repülni csodás – de az utastársak tönkre is tehetik az élményt. A meztelen utastól a folyosóra vizelőn át a köpködőig terjed a légi közlekedés szégyenfala: reméljük, nem lesz egyik típussal sem dolgod, ha repülőre ülsz!

Sokan vannak, akik úgy gondolják, nincs is rosszabb, mint egy kisgyermekes család közelében ülni a repülőgépen – összeállításunk elolvasását követően biztosan megváltozik a véleményük, hiszen egy a veséden ütemesen doboló lábacska vagy a két és fél órán át síró gyermek persze nagyon zavaró lehet, de még mindig sokkal jobb, mint az az utas, aki ki próbálja nyitni a vészkijáratot utazómagasságon, vagy aki idegességében rágyújt melletted.

Maszkviselés: nem mindenkinek megy repülés közben

A pandémia kezdetén gyakorlatilag képtelenség volt repülőre ülni a határzárak miatt, de később engedékenyebbé váltak a hatóságok, így lehetővé tették a repülést is, igaz, maszkviselési kötelezettség mellett. Sokan voltak, akik jobban tették volna, ha inkább otthon maradnak, mivel képtelenek voltak eleget tenni ennek a követelmények – sőt, mások repülését is tönkretették.

Az Amerikai Southwest egy utasa nemcsak nem vette fel maszkját, de még csak elhagyni sem volt hajlandó a repülőgépet addig, míg az összes utast le nem szállították vele együtt.

A Delta Air Lines egyik utasa a légiutas-kísérő megütéséig is hajlandó volt elmenni – ő később a rendőröknek magyarázhatta el, miért tűnt ez számára jó megoldásnak. A legrosszabb mégsem ő volt, hanem az a nő, aki, miközben levezették a repülőről, szándékosan köhögte le a sorok szélein ülőket, miközben azt kiabált: úgyis mindenki meg fog halni!

Sokféle váratlan esemény történhet repülés közben – akár egy meztelen utas is előkerülhet!
Sokféle váratlan esemény történhet repülés közben – akár egy meztelen utas is előkerülhet!Witthaya Prasongsin / Getty Images Hungary

Meztelen utas és férfi a szárnyon

Az Alaska Airlines egyik járatát késleltette egy 41 éves férfi azzal, hogy miután tisztázatlan körülmények között sikerült a kifutópályára keverednie, felmászott a repülőgép szárnyára, amely értelemszerűen nem tudott így elindulni. Negyvenöt percen át nem sikerült elérni, hogy a férfi lejöjjön a szárnyról, míg végül leesett az aszfaltra. Hasonló őrültségre ragadtatta magát egy ukrán légitársaság utasa is – még a reptéren vélte úgy, hogy túl meleg van a gépben, így hát fogta magát, és kinyitotta a vészkijáratot, majd a szárnyon kezdett el levegőzni.

Meztelen utasból nem is egy akadt az elmúlt években. Az Air Asia egy járatán egy meglehetősen furcsán viselkedő férfi először szerzett egy mentőmellényt, amint felvett, majd bombának nevezett, utána pedig anyaszült meztelenre vetkőzött a gépen. 

Moszkva Domogyedovo repterén egy másik férfi anyaszült meztelenül állt be a repülőre várakozó sorba: azzal indokolta később tettét, hogy a ruhák rossz aerodinamikát biztosítanak, így sokkal jobb meztelenül repülni.

Az Alaska Airlines Seattle-be tartó járatán egy férfi nemcsak pucérra vetkőzött, de el is barikádozta magát a mosdóban, a személyzet utasításait pedig nem követte. A gépnek miatta kellett visszafordulnia a kiinduló repülőtérre.

Régi vágású kihágások

Persze azért a klasszikus problémák is megmaradtak a repülésben: egy TikTok-felhasználó arról töltött fel videót, hogy az előtte ülő utas hosszú haját az ülés hátára engedte, ezzel lehetetlenné téve, hogy ő filmet nézzen az ott található kijelzőn. Kérdéses persze, hogy elfogadható megtorlás volt-e, amit a sértett fél tett – a nő hajába rágót ragasztott, és belemártogatta azt egy pohár italba.

Sokféle zavaró utas létezik
Sokféle zavaró utas létezikskaman306 / Getty Images Hungary

Vannak olyanok is, akik annak dacára akarnak rágyújtani a repülőn, hogy ez már évtizedek óta tilos, illetve a klasszikus részegen rendbontó utasokkal is meggyűlik a légiutas-kísérők baja. Van, aki „csak” köpködni kezd, de olyan is akad, aki italt lop, aztán a folyosóra vizel.

És a legrosszabbak

Kevesen ülnének nyugodtan a repülőn, ha tudnák, hogy a közelükben csempész tartózkodik: pláne, ha kiderülne, hogy valaki 200 élő kígyót hozott a fedélzetre – ez is megtörtént pedig. Kevésbé veszélyes, de nem kevésbé aggasztó eset volt az, amikor egy vámos tetemes mennyiségű kokainnal utazott, és érdemes megemlíteni azokat 

az orosz pilótákat, akik azért módosították a repülés útvonalát, hogy obszcén mintát rajzoljanak a radarképen.

A legrosszabb útitárs ugyanakkor talán az a férfi, aki úgy próbált Miamiból Los Angelesbe utazni, hogy tudta: koronavírusos. Még a levegőben rosszul lett, és később meg is halt, felesége elmondása szerint pedig egy ideje már nem érzett ízeket és egyéb tipikus koronavírusos tünetei is voltak. A férfi utolsó tetteként még jó pár utastársát is megfertőzte a levegőben. Ehhez képest egy telefonját bekapcsoló vagy hangosan horkoló utastárs szinte áldás…

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra