A világ 5 legeldugottabb helye – ha unod a nyüzsgést, és megőrjít a szomszéd

GettyImages-1248561404
Malina Adrienn

Van úgy, hogy az ember azt érzi, legszívesebben világgá menekülne. Csak csend legyen, semmi szomszéd, valahol a világ egyik eldugott részén. Ha valaki komolyan gondolja, hogy elbújna a kíváncsi szemek elől, akkor közöljük: megtaláltuk a világ legmagányosabb otthonát, ami most megvásárolható.

1. Duck Ledges-sziget, Egyesült Államok

„Ha ön egy introvertált személy, aki saját teret szeretne, akkor talán megtaláltuk a tökéletes helyet, ahol elszakadhat a világtól” – áll a különös ingatlanhirdetési szövegben.

Az egy hálószobás ingatlan a Wohoa-öbölben található Washington megyében, az Egyesült Államokban. A „világ legmagányosabb otthonaként” ismert épületnek nincsenek szomszédjai, hacsak nem számoljuk oda a fókákat.

Helló, szomszéd! Ja, nincs szomszéd...
Helló, szomszéd! Ja, nincs szomszéd...Patstock / Getty Images Hungary

A 2009-ben épült házikónak 360 fokos kilátása van az öbölre és az Atlanti-óceánra. Maga a ház 50 négyzetméteres, és a Duck Ledges-szigeten található, amelynek a teljes területe 6000 négyzetméter. A sziget mindkét oldalán homokos strandok találhatók, és jó horgonyzási lehetőség van árapály idején. Nem egy pontos megfogalmazása a helyközi busz megállójának, de valami olyasmi. Fürdőszoba nincs, a mellékhelység is külön található, a házon kívül, de legalább ugyanazon a szigeten. Nincs is jobb hely egy hétvége eltöltésére, vagy talán mégis?

Kerestünk még olyan helyeket a világban, ahol a magány az úr, ha valaki továbbra is szomszédmentes övezetre vágyik.

2. Mangaia, Cook-szigetek

A Cook-szigetek a Csendes-óceánon, Szamoa és Francia Polinézia között található. Az országot alkotó körülbelül 15 sziget 3500 kilométerre fekszik Új-Zélandtól, ez az adat pedig már előrevetíti, hogy igencsak nyugodt helyről van szó.

Lenyűgöző a természet a Cook-szigeteken
Lenyűgöző a természet a Cook-szigetekenwallix / Getty Images Hungary

A főváros Rarotonga szigeten található, ahol a 2021-es becslés szerint 17 576 lakos él. Nincs a világon olyan lakott szárazföld, ami messzebb lenne Magyarországtól, mint ez a pici város. Turistából ezen a szigeten több van, érdemes inkább Mangaia szigetére továbbutazni, ahol mérföldeken át sétálva sem találkozik az ember egy lélekkel sem, így senki nem zavarja meg a nyugodt, csendes pihenést.

3. Pearl-szigetek, Panama

Panama a közép-amerikai térség legdélebbre fekvő országa. Délkeleten Kolumbiával, északnyugaton Costa Ricával határos. December és március között van a legkellemesebb klímája, mert alig esik csapadék, és ilyenkor a páratartalom is elviselhetőbb.

A Pearl-szigeteken sincs sok zavaró tényező
A Pearl-szigeteken sincs sok zavaró tényezőDomsta / Getty Images Hungary

A Pearl-szigetek szigetcsoportja körülbelül 100 szigetet foglal magában, sok közülük apró és lakatlan, kell ennél több? A szigetvilág 30 kilométerre található Panama partjaitól. Egykor rengeteg gyöngyhalász volt a környéken, és a kalózok is gyakran megfordultak erre, innen ered a sziget elnevezése is. Jelenleg a helyi lakosok is már kevesen vannak, a megmaradt házakat viszont ki lehet bérelni, akár évekre is.

4. La Rinconada, Peru

La Rinconada egy perui bányaváros, amely egy aranybánya közelében található. Ezt tartják a világ legmagasabban fekvő városának, ugyanis 5181 méter magasan található az Andokban.

A világ legmagasabban fekvő városának lakói nagy nehézségekkel néznek szembe, amikor haza akarnak menni
A világ legmagasabban fekvő városának lakói nagy nehézségekkel néznek szembe, amikor haza akarnak menniE Michael James / Getty Images Hungary

Ettől elzártabb helyet nehéz lenne találni, de hátha valaki a vízpart helyett a hegyeket részesíti előnyben. Azzal viszont számolni kell, hogy nemcsak az 5000 méter feletti távolság a nehezítő tényező, hanem az is, hogy a város egy gleccser közelében helyezkedik el, így elég nehéz eljutni oda. De az is biztos, hogy vendégekre sem kell túl sűrűn számítani.

5. Bornholm, Dánia

Annak, aki ennyire mégsem szeretne messze menni, tudjuk ajánlani Bornholmot, egy Dániához tartozó kis szigetet a Balti-tengerben.

Bornholm egy kis sziget a Balti-tengeren
Bornholm egy kis sziget a Balti-tengerenNils Kristensen / 500px / Getty Images Hungary

A sziget nagy előnye, hogy Dánia legnaposabb részének számít. Az érintetlen környezet fehér homokos partokkal, hatalmas erdőkkel és sziklás dombokkal van kombinálva. Bár az elmúlt évtizedekben a kis dán sziget, amely egykor halászfalu volt, fokozatosan vált romantikus kiruccanási helyszínné a párok számára, azért nem bővelkedik lakóházakban.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra