TEJBEN-VAJBAN

Fiús frizurát és nagy fukszokat hordunk idén

Adamek Alma 2017. április 2., vasárnap 11:56

Mutatjuk, hogy milyen ékszer- és frizuratrendeket hoztak divatba a luxusmárkák!

Alig egy hónappal a 2017-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathét után már nagyjából érezhető, hogy milyen ruhadarabokat és kiegészítőket kell majd beszereznünk az év második felére. De persze az sem mindegy, hogy milyen fülbevalóval, nyaklánccal kombináljuk azokat, vagy hogy milyen frizurát fésültetünk be a fodrásznál. A hajtás után mutatjuk a legújabb trendeket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vennél fast fashion esküvői ruhát?

km 2017. április 2., vasárnap 10:06

Közeleg az esküvők szezonja, már a legtöbb menyasszony lázban ég!

Bár valószínűleg az arák nagy része rég tudja, mit vesz fel a nagy napon, hisz ha máshol nem, az esküvő kiállításokon felfedezhette a szalonok kínálatát, de biztos vannak olyanok, akik még tanácstalanul toporognak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen ruhákkal készülnek a feltörekvő magyar tervezők a nyárra

Adamek Alma 2017. április 1., szombat 12:54

Bár a nagyobb divatfővárosokban már az őszi-téli kollekciókkal vannak elfoglalva a luxusmárkák, a butikokban csak mostanában jelentek meg az aktuális trendek, ezért mi is készítettünk egy összeállítást arról, hogy milyen szín- és formavilággal készülnek a hazai tervezők a tavaszi-nyári szezonra.

Mivel annyi friss magyar márka került piacra az elmúlt években, ezért listánk kétrészes lesz, a hajtás után mutatjuk, hogy miben gondolkodtak az olyan feltörekvő márkák, mint a Between, a Tamara Toth, a Daige vagy az Enihorn!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Várólista van a 2,8 milliós Saint Laurent csizmára

Adamek Alma 2017. március 31., péntek 12:29

Szerencsére Rihanna már beszerezte a 3000 strasszal kirakott diszkós cipőt, de várhatóan a fast-fashion boltok is tele lesznek hasonló csodákkal.

Annak ellenére, hogy Anthony Vacarello második Saint Laurent kollekciója vegyes kritikákat kapott a párizsi divathéten, valamit mégiscsak tudhat, mivel az ott bemutatott strasszos csizmát többen is az őszi-téli szezon egyik legerősebb darabjaként tartják számon, olyannyira, hogy az olyan luxusbutikokban, mint a Saks Fith Avenue vagy a Bergdorf Goodman már most várólistára került. Sőt, a bennfentesek szerint elég sokan szeretnék előrendelni a 10 ezer dollárra, azaz kb. 2,8 millió forintra beárazott, 3000 darab strasszal díszített lábbelit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

II.Erzsébet királynő kezében sem csak dísznek van táska

Adamek Alma 2017. március 31., péntek 07:32

Míg Katalin hercegné trendi clutch táskákkal igyekszik kivédeni a kínos vagy nem kívánt kézfogásokat, addig II. Erzsébet királynő egy jól bejáratott jelrendszerrel kommunikál a hivatalos események alatt, de persze ezt is olyan elegáns angolsággal teszi, minden mást.

“Ha épp a királynővel beszélget és látja, hogy a táskáját átveszi a másik karjára, az bizony okot ad az aggodalomra. Ilyenkor általában a személyzet egy tagja odalép az illetőhöz és udvariasan közli vele, hogy a canterbury érsek szeretne váltani vele néhány szót és finoman elkíséri a királynő társaságából, megkímélve őt a megszégyenüléstől” – mesélt a műhelytitkokról Hugo Vickers, királyi történész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Adidas a tavalyi év nagy nyertese

Adamek Alma 2017. március 30., csütörtök 16:41

A német sportmárka egymilliárd eurós bevételt ért el 2016-ban, de pozitívan látják az elkövetkezendő három évet is.

Rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött az Adidas, mely 1924-es fennállása óta először érte el az egymilliárd eurós bevételt és a tervek szerint egyhamar nem is kíván lassítani tempóján – számol be a Fashionista.com a sportmárka által közzétett 2016-os pénzügyi jelentésről, melyből kiderült, hogy 14 százalékkal emelkedett a bevétel az elmúlt évekhez képest.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napom papucscipőben, avagy emberkísérlet a javából!

km 2017. március 30., csütörtök 07:38

A szezon egyik legdivatosabb lábbelije a papucscipő, ez nem kérdés: de milyen érzés lehúzni benne egy napot?
margo papucs 1000-px.gif

Sokaknak nyilván nem nagy ügy felhúzni egy papucscipőt, és tényleg, annyira nagy különlegesség nincs benne: nekem mégis furcsa egy olyan lábbeli, ami elöl zárt, tehát nem nyári papucs, hátul viszont nyitott, tehát nem is átmeneti cipő, mondjuk mokaszin. Nehezen tudtam elképzelni, hogy egy ilyen papucscipő kényelmes lehet, hiszen most vagy fázik a lábam, vagy nem: ha nem, akkor ott a nyitott szandál, ha meg fázik, akkor miért pakolnám ki szabadon a sarkam?

De a divat az divat, főleg, ha a Gucci tervezője, Alessandro Michele diktálja – az ő kifutóján tűntek fel már 2015-ben a szőrmés papucscipők –, úgyhogy mindenképp ki akartam próbálni, mit tud egy ilyen lábbeli.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mennyit költhetünk ruhára?

Adamek Alma , nemoszi 2017. március 29., szerda 11:06

Sokkal átláthatóbb a spórolás, ha költségvetést készítünk kiadásainkról: röviden, fizetésünk 5 százalékát tapsolhatjuk el ruhára.

Jó tudni, hogy nem csak nekünk, de az Elitedaily.com szerzőjének is problémái vannak a spórolással. Mivel hozzánk hasonlóan vásárlásmániás és túl sokat költ ruhákra, ezért elhatározta, hogy a jövőben költségvetést készít és kontrollálja a kiadásait. A hajtás után mutatjuk, hogy hol sikerült meghúznia a határt úgy, hogy azért alkalmanként egy-két új vagy használt ruha is beleférjen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: várd melltartószerű topban a nyarat

moana 2017. március 29., szerda 07:24

Mellény helyett, kiegészítőként és önmagában is megállja a helyét.

Először is tisztázzuk mi ez: a bustier pántos vagy pánt nélküli, szűk felső, ami közeli rokonságot mutat a fűzővel. Az elmúlt évtizedek során többször is divatba jött már ez a fehérneműszerű ruhadarab, és most újra reneszánszát éli a boltok kínálata alapján. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Story- vs. Glamour-gála: mikor állt jobban?

km 2017. március 28., kedd 11:06

Március 23-án, csütörtök este tartották meg a 2017-es Glamour-gálát, melyen sok olyan hírességgel is találkoztunk, akikkel nemrég a Story-gálán futottunk össze. Innen jött az ötlet, hogy szokásos "Kinek áll jobban" válogatásunkon most kicsit újítsunk: a celebnőket saját magukkal állítsuk párba, te pedig arról szavazhatsz, melyik eseményre öltöztek fel jobban.

Azt még fontos tudni, hogy a Story-gála dress code-ja estélyit írt elő, míg a Glamour eseményére koktélruhában várták a vendégeket – ez azt jelentette a valóságban, hogy míg előbbi rendezvényen sok volt a földet söprő műselyem, utóbbin a csipkés miniruha volt a sláger. A hírességek közül egyébként Aleska például majdnem ugyanúgy nézett ki a Glamouron, mint a Story estjén, Rubint Réka is önmaga kiköpött mása volt, míg Horányi Juli és Sarka Kata tudta, mi a különbség estélyi és koktélruha közt. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kisajátítaná a dizájncetlit a Coach

Adamek Alma 2017. március 27., hétfő 07:26

Míg Selena Gomez a neve levédetésén fáradozik, addig a komoly átalakuláson átment Coach az általa divatba hozott hangtaget, azaz a luxustáska kiegészítőjévé avanzsált bőrből készült cédulát szeretné kizárólag a magáénak tudni, ezért a manhattani szövetségi bíróságokon a közelmúltban védjegybitorlás miatt beperelt egy sor Los Angeles-i hamisítót, köztük például a La Vanit és a Weihong Cuit, mivel a New York-i luxusmárka szerint azok sértik a Coach szellemi tulajdonát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézd meg a legújabb cipő és táska trendeket!

Adamek Alma 2017. március 26., vasárnap 13:47

Mindig nagyon izgalmas, hogy milyen kiegészítőkkel kombinálják az aktuális trendeket a tervezők, nem volt ez máshogyan a 2017-es őszi-téli kollekciókat felvonultató divatheteken sem, ahol a tavalyi táska- és cipőfelhozatalhoz képest azért beiktattak egy-két változást a luxusmárkák az év második felére. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divatparódiát minden otthonba!

Aladár 2017. március 26., vasárnap 10:35

Ha eleged van a magukat szociális munkásnak gondoló divattervezőkből, azonnal kövesd be a @Siduations-t!

Úgy tűnik, egyre többen unják meg az utóbbi időben egyre inkább szülői értekezletek hangulatát tükröző, ötlettelenül politizáló divatbemutatók komolykodását. Nekik lehet korai húsvéti ajándék a Trump-kor kritikájában minden áron részt venni kívánó pedáns luxusmárkákat kifigurázó Insta profil, @Siduations.

Don't get distracted. * #vaquera #siduations

A post shared by siduations (@siduations) on

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az óriáspandákat mentené meg a TOMS

Menő/Ciki

nemoszi 2017. március 25., szombat 17:49

A TOMS, mely arról híresült el, hogy ha veszel náluk egy pár cipőt, egy rászorulónak adnak egy másikat, most tavasszal összefog a WildAiddel, hogy megvédje a Kína Szecsuán tartományában élő óriáspandákat egy olyan programmal, mely képzési lehetőségeket kínál majd a pandák élőhelyéhez közel lakó szegény gyerekeknek. Az óriáspandák - melyeket a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a sebezhető fajok közé sorol - védelme rendkívül fontos az élőhelyük biodiverzitásának védelme miatt is, és mivel ma már kevesebb mint 2000 példány él közülük vadon, még mindig szükségük is van erre védelemre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
46 szavazat 182 szavazat

Így hordják az idei trendeket a teltkarcsú nők

Adamek Alma 2017. március 25., szombat 11:27

Az elmúlt években számos márka gondolt a teltebb idomokkal rendelkező divatrajongókra. Valószínűleg ennek tudható be, hogy az Instagramra is egyre több plus size mérettel rendelkő nő tölti fel a legaktuálisabb trendeknek megfelelő napi összeállítását. A hajtás után mutatjuk, hogy hogyan hordják a tavaszi-nyári szezon slágereit a 42-nél nagyobb méretű nők!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerezz be egy csillámos csizmát!

Adamek Alma 2017. március 24., péntek 17:58

Míg tavaly a fehér bokacsizma volt felkapott, addig idén várhatóan a csillámporba megmártott lábbelikre vadászunk majd az üzletekben. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a trend felütötte a fejét a New York-i, a londoni, a milánói és a párizsi divathéten is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki volt a legszebb a Glamour-gálán?

nemoszi 2017. március 24., péntek 15:45

Csütörtök este átadták a 2017-es Glamour WOTY, avagy Women of The Year díjakat, melynek örömére gálát is szerveztek, idén a Várkert Bazárba. A koktélruhás eseményre szép számmal kirajzottak a celebnők, akiket meg is állítottunk egy fotóra, hogy megszavazhasd, szerinted melyikük öltözött fel legszebben a gálára!

A nyertesek

 Az év énekesnője: Tóth Gabi (már másodszor)

Az év lakberendezője: Hadnagy Tímea

Az év kiegészítőtervezője: Molnár Nini

Az év színésznője: Dobó Kata

 Az év közösségimédia-sztárja: Dragos Karin

  Az év divattervezője: Áron Eszter

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bréking: a Gucci leszállította a legrondább lábbelit!

Menő/Ciki

Adamek Alma 2017. március 23., csütörtök 17:36

Kiborultak az internetezők a Gucci “Ilse Sock Sandal” fantázianéven futó zokni-szandálján, ami azért is érthetetlen, mert ennek a téliesített változata, a zoknicsizma már jó ideje divatban van, de az átlátszó műanyag csizma sem szebb ennél. Sokkal felháborítóbb az, hogy ezért a guminő-lábra emlékeztető lakkcsodáért a Nordstromnál 1190 dollárt, 340 ezer forintot kell fizetni, dehát mi ez ahhoz képest, hogy az olasz divatház 8 milliót kér egy zöld selyemruháért és több mint 6 millióra áraz be egy kimonót?

Guminő szerű lábat varázsol az új Gucci bokacsizma.
Guminő szerű lábat varázsol az új Gucci bokacsizma.
Fotó: nordstrom.com

Egyébként ez a zokni-szandál sajnos nem vicc, kapható belőle fekete-piros lakk verzió is a Gucci oldalán 980 euróért (302 ezer forint, jóval olcsóbb, mint a Nordstromnál), külön a szandál (amiben semmi extra nincs) már 590 euróért (182 ezer forint) vihető. Ennél is súlyosabb a combig érő latex betéttel árusított világoskék szandál, ami már 1150 euróba (355 ezer forint) kerül és a modellen így fest:

Távolról sincs vége, olvasson még »
519 szavazat 125 szavazat

Heti kedvenc: így lesz ruha a melegítőfelsőből

moana 2017. március 22., szerda 14:48

A pamut melegítőfelsőnél kevés kényelmesebb viselet van, és szerencsére a boltokat ellepték azok a ruhák, amelyek ennek a darabnak az összes előnyös tulajdonságával rendelkeznek. A hajtás után mutatunk pár példát, hogyan lehet hordani a melegítőruhákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Összesen hatféleképp öltözik Katalin

nemoszi 2017. március 22., szerda 07:23

Kim Kardashian 15 féleképpen öltözik, és így befolyásolja sikerrel az egész világ ízlését, Katalin hercegné meg a Daily Mail stylistjai szerint még ennél is kevesebb, összesen hatféle stílust tudhat magáénak. Katalin a legmenőbb tervezők ruháit hordja, tele a szekrénye Alexander McQueennel és Dolce & Gabbanával, de az olcsóbb fast fashion ruhákat sem veti meg. De hiába a rengeteg szett, úgy tűnik, a hercegné ragaszkodik jól bevált fazonokhoz és nem rohan a trendek után. Például esélyes, hogy nem fogunk rajta fodrokat látni még egy ideig, hanem inkább marad a jól bevált kabátruháknál. Végignéztük mi is, miket viselt az elmúlt egy évben, és  ugyanarra jutottunk, mint a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit keres Mihalik Enikő a Sugarbirdnél?

km 2017. március 21., kedd 13:07

Utoljára két és fél éve interjúztunk az egyik legmegosztóbb magyar divatmárka, a Sugarbird alapítójával-vezetőjével, Jagasics V. Csonka Hedviggel. Azóta leginkább olyan hírek láttak napvilágot, mint hogy Beyoncé nyaral a ruháikban, meg hogy kínaiak koppintják a népszerű Mickey-egeres miniruhájukat és Horváth Cincóval, az ultimate Sugarbird lánnyal futunk össze néha celebeseményeken.

Ezt a viszonylagos állóvizet kavarta most fel a hír, miszerint az egyik legmenőbb topmodell, aki történetesen épp magyar, Mihalik Enikő tervezett egy kollekciót a márkának, melyet hamarosan, április 19-én dobnak piacra. Az Instagramon és a többi közösségi oldalon némi értetlenség fogadta az együttműködést, volt, aki egyenesen fel is háborodott, más Mihalik imidzsét féltette a közös munkától. Ment a spekuláció, hogy vajon mennyi pénzből lehet kifizetni egy ekkora nevet, hogy ezt bevállalja, de minket érdekelt a valóság, úgyhogy inkább megkérdeztük magát a cég vezetőjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mémeket csinált a Gucci. De minek?

Aladár 2017. március 21., kedd 08:03

A Chanel és a Comme Des Garcons saját külön bejáratú emojiai, és az ACNE emojikkal felturbózott, Bravo magazin stílusú kollekciója után újabb nagy márka próbálkozik közösségi médiás trend meglovaglásával. Nyakunkon a Gucci mémek!

Bár a Migos tagjairól készült bármelyik kép eddig is hasonló szerepet töltött be, a Gucci új kampánya tovább erősíti az Alessandro Michele hatalomátvétele óta szűnni nem akaró hájpot. Nagy divatmárkák kétes értékű, csillogó, de belül üres órái mellé szükség is van tűzijátékra. A Gucci azonban nem csak egy hashtaggel járult hozzá a kampány elindításához, trendi művészek és Insta-hősök egész armadáját sorakoztatta fel az ötlet mögé. Az együttműködők között vannak művészek, mint Alec Soth, vagy Pollynor, de olyan mémgyárosok is, mint @beigecardigan

Nehéz nem bevallani, hogy a mémek némelyike kifejezetten passzol a Gucci által képviselt dekadens esztétikához. Az „Amikor virágot vesz Gucci óra helyett” felirattal ellátott Tudor-korabeli festmény például, vagy a "Gucci starter pack". 

  

Némelyiken még remekül is lehet szórakozni, miközben fel sem tűnik, hogy éppen reklámot zabálunk. Ha szereti a mémeket, meg a Guccit is, induljon felfedezőútra az Instagramon a #gucci hastgaggel, vagy nézelődjön a digital.gucci.com oldalon!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén sem hiányoztak a magyar modellek a divathétről

Adamek Alma 2017. március 20., hétfő 18:21

Ahogy az várható volt, a 2017-es őszi-téli kollekciókat felvonultató divathétre is szép számmal szerződtettek le magyar modelleket a divatházak. A szezon egyik nagy meglepetése Szilágyi Csepi volt, aki helyet kapott többek között a Burberry, a Dior, az Acne és a John Galliano kifutóján, de felkapott volt Adamik Luca, Rajzák Kinga és Szőke Kinga, sőt még Mihalik Enikő is végiglejtett a Max Mara és a Trussardi bemutatóján. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen szerelésekben vonultak a magyar modellek a luxusmárkák kifutóin!

Kinek áll jobban a 8 milliós Gucci ruha?

Adamek Alma 2017. március 20., hétfő 12:03

Legutóbbi "kinek áll jobban" Oscar különkiadásunk után olyan vérprofi celebnőket, énekesnőket és színésznőket mutattunk, akik véletlenül ugyanazt a ruhát szerezték be kedvenc- vagy szponzordivatházuktól. Nézze meg a hajtás után felsorakozó hírességeket és szavazza meg, hogy melyiküknek áll jobban ugyanaz a ruha!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új szintre emelték a lábvillantást a celebnők

Adamek Alma 2017. március 19., vasárnap 17:07

Nemcsak a pucérruha van divatban a celebnők körében, hanem a felsliccelt estélyi is. Amióta a lábvillantós ruha lett az új mellkidobós ruha, számos híresség emelte új szintre a trendet, így már snassznak számít a combtőig felvágott kezdeti változat, amit a hónaljig és a köldökig felsliccelt dizájnerruhák váltottak a sorban. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy Kendall Jennernek, Jennifer Lopeznek vagy Rihannának köszönhetően hova fejlődött az Angelina Jolie által divatba hozott trend az elmúlt években!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 363

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés