Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

Olaszos hangulatban a legfinomabb.
Olaszos hangulatban a legfinomabb.Banko Photographic Ltd. / Design

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 nagyobb darab paradicsom
  • 1 bögre kuszkusz
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • 10 deka friss kecskesajt a tetejére
  • 1.5 bögre forró alaplé (hagyományos, 2,5 decis)
  • 4 darab szárított paradicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A forró alaplében, lefedve 15 perc alatt puhítsd meg a kuszkuszt, majd keverd el alaposan a paradicsomot és sajtot kivéve minden hozzávalóval. Ezek után skalpold meg a paradicsomokat, vájd ki mindegyik közepét, majd töltsd meg a kuszkusszal. (Ha melegen szeretnéd, néhány percig sütheted előtte a paradicsomokat.) Ha midnegyiket megtöltötted, morzsolt kecskesajttal a tetején tálald. 

Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel

Telített vagy telítetlen? Hasznos vagy káros? Elmondunk mindent, amit tudnod kell a zsírsavakról.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fahéjas bulgurral töltött paradicsomok – előételként és köretként is remek

Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.

2021. január14., 06:04

Új avokádós receptet keresel? Dobd össze ezt a gyors kuszkuszsalátát!

Avokádóval és egy kevés mangóval készül ez a gyors saláta, ami azért is remek, mert húsevők grillezett csirkefalatokkal, vegák sült halloumival fogyaszthatják, és mindkettővel remek lesz. A mangót ananászra, barackra és akár aszalt gyümölcsökre is cserélheted.

2021. március29., 10:20

Tripla paradicsomos, olasz kuszkuszsaláta – ha szereted az olasz konyhát, ezt érdemes kipróbálnod

Ha szereted az olasz konyhát, de egy kicsit egészségesebb formában fogyasztanád a remek ízeit, ezt a salátát neked találták ki. Semmi sem hiányzik belőle, amitől az olasz ételek finomak, de akad benne egy nagy adag friss zöldség, aminek az immunrendszered is örülni fog.

2021. augusztus8., 12:52

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Kóstoltad már a kuszkuszt reggelire? Gyümölcsökkel, fűszeresen érdemes egy esélyt adnod neki

Nem érdemes csak köretként gondolnod a kuszkuszra, forró, mézes tejjel vagy vízzel megpuhítva klassz reggeli lehet belőle. Mi mandarint és őszibarackot adtunk hozzá, de szuper grillezett ananásszal, banánnal és kókusztejjel is.

2021. január2., 06:04

Juharszirupos édesburgonya petrezselymes kuszkusszal – egy szelet natúr csirkemell is elég mellé

A juharszirup és az édesburgonya tökéletes páros, de akár egy kevés csili és lime is jól feldobja ezt a klassz fogást, ami annyira izgalmas és finom, hogy nem is kell mellé semmi más, csak egy-egy szelet natúr, grillezett csirkemell.

2021. január13., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek