Puha, illatos káposztás pogácsákkal még egy-egy unalmas téli hétköznap is könnyen túlélhető

Kóstoltad már a káposztát pogácsában? És lángosban? Mindkettő legalább annyira finom, mint amennyire fura első hallásra. Bebizonyítjuk!

Így milyen szép.
Így milyen szép.tavan amonratanasareegul

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 3 deka friss élesztő
  • 1 nagy ek. cukor
  • 12
  • 2 ek. tejföl
  • fekete bors ízlés szerint
  • 5 deka puha vaj
  • 2 deci langyos víz
  • 2 ek. olaj
  • 500 g káposzta lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon puhítsd meg fedő alatt a kissé befűszerezett káposztát. 

Futtasd fel az élesztőt a cukorral a lisztben úgy negyedóra alatt. Közben keverd el a sót a lisztben, majd az összes hozzávalót dolgozd rugalmas, sűrű tésztává. Adj neki meleg helyen 45 percet, majd nyújtsd ki. A káposztát oszlasd el a tetején, majd kezdd el hajtogatni és szaggasd ki. Ha ezzel megvagy, pihentesd még legalább negyedórán át, majd kend le, és mérettől függően legalább negyedóra alatt süsd készre. 

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz! Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

2021. április8., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Isteni kolbászos pogácsa sütőporral: 10 perc alatt megsül és nagyon finom

Ha valami igazán gyorsat, különlegeset és magyarosat készítenél, ezeket a pogácsákat érdemes összedobnod. Egy aprítógépben elkészül egy közepes adag tészta, amit ha nagy szaggatóval (vagy egy pohárral) szaggatsz ki, éppen elég lesz reggelire. Ha marad belőle, fagyaszd le bátran, kiolvasztás után is finom.

2021. november4., 09:20

Székelykáposzta egyszerűen: füstölt paprikával és hideg tejföllel kóstold meg

Ha egy jó, magyaros ebédet vagy vacsorát készítenél, dobd össze ezt a székelykáposztát! Egyszerűbb és valamivel gyorsabb, mint a töltött változat, mégis ugyanolyan finom, akár újramelegítve is!

2021. november12., 09:24

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

2020. április3., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek