A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

Rukkolával és bazsalikommal a tetején a legfinomabb.
Rukkolával és bazsalikommal a tetején a legfinomabb.franckreporter

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pizzatészta (cikkünk alatt találsz egy bögrés receptet)
  • 0.5 bögre Marinara-szósz
  • 15 deka articsóka falatnyi darabokra vágva
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 10 deka aszalt paradicsom felaprítva
  • a tetejére szarvasgombaolaj és friss rukkola (elhagyható)
  • 2 nagy evőkanál sörélesztőpehely
Recept idők

Elkészítés:

Nyújtsd a tésztát vékonyra, majd kend meg a Marinara-szósszal, és tedd rá a paradicsomokat, az olívát és az articsókát. A forró sütőben süsd készre úgy 10 perc alatt. Ha elkészült, szórd meg a sörélesztőpehellyel, majd friss rukkolával és szarvasgombaolajjal tálald.

Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Szereted a spenótot? Próbáld ki a pizza tetején is fokhagymával és olvadt mozzarellával

Ha van lefagyasztva egy adag pizzatésztád, nincs más dolgod, csak a spenótot egy kevés sajtkrémmel elkeverni, fűszerezni és kedvenc sajtjaid a tetejére olvasztani.

2021. május28., 10:44

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

2021. február10., 06:04

Vegán tavaszi tekercs

Ha valami egzotikusat ennél, van egy jó tippünk. Tálalj mellé fűszeres, paradicsomos rizst, vagy ízesítsd grillezett ananásszal és sáfránnyal.

2021. június13., 10:20

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

2021. szeptember16., 11:24

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek