Hozzávalók 2 személyre
A mangós szószhoz
- 1 darab érett mangó felkcokázva
- 2 ek. olaj
- 3 ek. szójaszósz
- 1 tk. méz
- ízlés szerint só, bors, csili, gyömbér
- 1 tk. fehérborecet
A tekercsekhez
- 10 deka felcsíkozott cékla
- 10 deka felcsíkozott káposzta
- 10 deka felcsíkozott vöröshagyma
- 10 deka felcsíkozott répa
- 2 ek. olaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 darab ehető rizslap
Elkészítés:
Egy wokban süsd össze a zöldségeket, majd tedd félre egy kicsit hűlni. Ezek után töltsd bele a rizslapokba, és szorosan tekerd fel az oldalai behajtása után. A mangószósz összetevőt egy turmixban alaposan dolgozd össze, és abba mártogatva fogyaszd a tekercseket.
Kell-e a főzővízbe olaj? Mitől nem ragad össze a tészta? És mitől ragad rá a szósz? Összeszedtük, amit a tésztafőzésről tudni kell.
Tovább olvasom