Májjal és hagymalekvárral is finom a sült karaj

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

Ha hagymalekvár épp nincs otthon, erdei gombákból készíts egy kevés vajas ragut, így lesz a végeredmény tökéletes.

Hozzávalók

  • 6 szelet karajszelet kiklopfolva
  • 6 evőkanál hagymalekvár
  • 0.5 kiló csirkemáj
  • 2 csomag baconszelet
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

Bélelj ki egy kisebb formát alufóliával, majd szép sorban a baconszeletekkel. Erre helyezd a besózott és borsozott, lisztbe forgatott húsokat (4 szeletet), majd mehet rá a hagymalekvár, arra máj, egy kevés rozmaring és só, majd a maradék húsok. Fedd be az egészet baconnel, és süsd a szeletek vastagságától függően legalább egy órán át közepesen forró sütőben. Ekkor borítsd ki egy tepsire, és pirítsd rá a szalonnát még negyedóra alatt. Ha van otthon néhány mozzarellarúd, azokat se hagyd ki a közepéből. 

Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

2019. december6., 09:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Kímélő hétvégi fogás: sült karaj őszi, kecskesajtos-diós salátában

Ha valami könnyűt ennél annak érdekében, hogy elkerüld az őszi pluszkilókat, keverd kedvenc húsaid egy-egy remek, gazdag salátába. Így az ismerős ízekről sem kell lemondanod, miközben jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

2021. október17., 10:24

Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

2020. június10., 06:04

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Gombás-aszalt szilvás karaj őszi hangulatban

Ha neked nem elég a gyorsan grillezett hússzelet, dobj ösze mellé egy különleges, fűszeres ragut. Ha pedig az egészet egy tökéletes körettel koronáznád meg, ne készíts semmi mást, csak egy forró burgonyapürét jó sok vajjal, egy kevés tejszínnel és szerecsendióval. Annyira finom, hogy még akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2021. október11., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek