Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.
Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.Pigio

Hozzávalók 3 személyre

  • 6 darab karajszelet
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 közepes pohár tejföl
  • 1 bögre reszelt sajt a tetejére
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 3 csapott evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyors változatban klopfold ki egy kicsit a húsokat, helyezd rájuk a hagymaszeleteket, majd keverd el az összes többi hozzávalót egymással a sajton kívül. Ezzel kend meg a szeleteket, és süsd 45 percen át egy alaposan kivajazott jénaiban, majd olvaszd a tetejére a sajtot még 10 perc alatt. A tökéletes és csak kissé macerásabb végeredményért egy kevés vaj és olaj keverékén pirítsd le sütés előtt a húst és a hagymákat, aztán süsd össze a sajttal és tejföllel. Ha még tovább pimpelnéd, egy nagy adag spárga kerüljön a húsok alá a tálban, tetejükre pedig egy-egy sonkaszelet. 

kapcsolódó Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?
Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?

Nem akarsz a szeleteléssel vesződni, hogy aztán egyenként kelljen kisütnöd a húsokat? Van más megoldás is!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Cheddar sajttal és erdei gombás raguval a legegyszerűbb karajszeletek is izgalmasak

Egy kevés aszalt gyümölcs a vajjal és vöröshagymával puhított gombás raguba és egy kis lilaburgonya-püré, és máris fenszi vacsorává minősül egy egyszerű sertésszelet. Már mutatjuk is, hogyan.

2020. június4., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Gombás-aszalt szilvás karaj őszi hangulatban

Ha neked nem elég a gyorsan grillezett hússzelet, dobj ösze mellé egy különleges, fűszeres ragut. Ha pedig az egészet egy tökéletes körettel koronáznád meg, ne készíts semmi mást, csak egy forró burgonyapürét jó sok vajjal, egy kevés tejszínnel és szerecsendióval. Annyira finom, hogy még akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2021. október11., 12:52

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Karaj gombás-fehérboros szószban – ünnepekre és hétköznapokra is tökéletes

Nemcsak finom, de nagyon egyszerűen összedobható fogás, ami szerintünk spenótos gnocchi vagy egy kevés szarvasgombaolajjal meglocsolt házi tagliatelle mellett lesz a legtökéletesebb.

2021. május12., 10:24

Mustra