Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.
Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.Fotó: Pigio

Hozzávalók 3 személyre:

  • 6 darab karajszelet
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 közepes pohár tejföl
  • 1 bögre reszelt sajt a tetejére
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 3 csapott evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyors változatban klopfold ki egy kicsit a húsokat, helyezd rájuk a hagymaszeleteket, majd keverd el az összes többi hozzávalót egymással a sajton kívül. Ezzel kend meg a szeleteket, és süsd 45 percen át egy alaposan kivajazott jénaiban, majd olvaszd a tetejére a sajtot még 10 perc alatt. A tökéletes és csak kissé macerásabb végeredményért egy kevés vaj és olaj keverékén pirítsd le sütés előtt a húst és a hagymákat, aztán süsd össze a sajttal és tejföllel. Ha még tovább pimpelnéd, egy nagy adag spárga kerüljön a húsok alá a tálban, tetejükre pedig egy-egy sonkaszelet. 

Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?
Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?

Nem akarsz a szeleteléssel vesződni, hogy aztán egyenként kelljen kisütnöd a húsokat? Van más megoldás is!

Tovább »

Még több recept

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Leves cheddar sajttal és sonkával – ezt próbáld ki vacsorára!

Egy kevés barna sör is feldobhatja ezt a gyors levest, ami egy nagy adag cheddarral és érett, napon szárított sonkaszeletekkel lesz még izgalmasabb. Ha friss zöldséggel tálalnád, szárzellert apríts bele!

február20., 06:00

Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

2019. december6., 09:24

A csilis parmezáncsipszet akár a gyerekek is könnyen elkészíthetik

Tökéletes krémlevesek és főzelékek közepén, vendégváró tálak egyik érdekességeként, de egy-egy olaszos szendvicsben is remek egy-egy aromás, ropogós sajtfalat.

február21., 06:04

Cheddar sajttal és erdei gombás raguval a legegyszerűbb karajszeletek is izgalmasak

Egy kevés aszalt gyümölcs a vajjal és vöröshagymával puhított gombás raguba és egy kis lilaburgonya-püré, és máris fenszi vacsorává minősül egy egyszerű sertésszelet. Már mutatjuk is, hogyan.

2020. június4., 06:04

Ez az izgalmas mangó-feketebab-kukorica saláta szárnyasok mellett a legfinomabb

Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.

február25., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.