Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.
Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.Pigio

Hozzávalók 3 személyre

  • 6 darab karajszelet
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 közepes pohár tejföl
  • 1 bögre reszelt sajt a tetejére
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 3 csapott evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyors változatban klopfold ki egy kicsit a húsokat, helyezd rájuk a hagymaszeleteket, majd keverd el az összes többi hozzávalót egymással a sajton kívül. Ezzel kend meg a szeleteket, és süsd 45 percen át egy alaposan kivajazott jénaiban, majd olvaszd a tetejére a sajtot még 10 perc alatt. A tökéletes és csak kissé macerásabb végeredményért egy kevés vaj és olaj keverékén pirítsd le sütés előtt a húst és a hagymákat, aztán süsd össze a sajttal és tejföllel. Ha még tovább pimpelnéd, egy nagy adag spárga kerüljön a húsok alá a tálban, tetejükre pedig egy-egy sonkaszelet. 

Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat? Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?

Nem akarsz a szeleteléssel vesződni, hogy aztán egyenként kelljen kisütnöd a húsokat? Van más megoldás is!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

2020. június6., 06:00

Cheddar sajttal és erdei gombás raguval a legegyszerűbb karajszeletek is izgalmasak

Egy kevés aszalt gyümölcs a vajjal és vöröshagymával puhított gombás raguba és egy kis lilaburgonya-püré, és máris fenszi vacsorává minősül egy egyszerű sertésszelet. Már mutatjuk is, hogyan.

2020. június4., 06:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

2021. május13., 12:52

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek