Karaj kétféle hagymával és füstölt paprikával – klassz, magyaros fogás egyszerűen

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

A karaj a hagymával tökéletes páros, és ha még egy kis tejszínes-vajas burgonyapürét is készítesz mellé, igazán kiadós, magyaros ebédet dobhatsz össze.

Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.
Tejszínes-vajas burgonyapürével tálald.Pigio

Hozzávalók 3 személyre:

  • 6 darab karajszelet
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 1 közepes pohár tejföl
  • 1 bögre reszelt sajt a tetejére
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 3 csapott evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Gyors változatban klopfold ki egy kicsit a húsokat, helyezd rájuk a hagymaszeleteket, majd keverd el az összes többi hozzávalót egymással a sajton kívül. Ezzel kend meg a szeleteket, és süsd 45 percen át egy alaposan kivajazott jénaiban, majd olvaszd a tetejére a sajtot még 10 perc alatt. A tökéletes és csak kissé macerásabb végeredményért egy kevés vaj és olaj keverékén pirítsd le sütés előtt a húst és a hagymákat, aztán süsd össze a sajttal és tejföllel. Ha még tovább pimpelnéd, egy nagy adag spárga kerüljön a húsok alá a tálban, tetejükre pedig egy-egy sonkaszelet. 

kapcsolódó Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?
Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?

Nem akarsz a szeleteléssel vesződni, hogy aztán egyenként kelljen kisütnöd a húsokat? Van más megoldás is!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Ha maradt egy kis hideg kacsasült, sárgadinnyével készíts belőle salátát!

A kacsával is remek a sárgadinnye, ahogy minden húsos és sajtos salátát remekül feldob egy-egy édeskés falat gyümölcs. Próbálhatod körtével, nektarinnal, almával – mi kihasználjuk azt, hogy szezonja van, és a sárgadinnyét vetettük be.

augusztus3., 12:52

Karaj savanyú káposztával, jó borsosan – még egy tipp a legnépszerűbb húsféle felhasználására

Tört burgonyával vagy majonézes krumplisalátával szeretjük a legjobban tálalni ezt a fogást, ami után garantált a kajakóma. Ha elkerülnéd, snidlinggel és jó sok paradicsomból készíts mellé salátát, fehérborecettel ízesítve.

május13., 12:52

Karaj gombás-fehérboros szószban – ünnepekre és hétköznapokra is tökéletes

Nemcsak finom, de nagyon egyszerűen összedobható fogás, ami szerintünk spenótos gnocchi vagy egy kevés szarvasgombaolajjal meglocsolt házi tagliatelle mellett lesz a legtökéletesebb.

május12., 10:24

Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

2019. december6., 09:24

Nyári barackos zabkása, ami éjjel, a hűtőben készül el

A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.

július30., 12:52

Mustra