Ebben van a fejes saláta és a friss retek helye: tavaszi saláta olaszosan, szardellás öntettel

Szegény fejes saláta – éppen terem, de sajnos várnia kell a tojásos galuskára, hogy az asztalunkra kerüljön, és arra, hogy elfogyjanak előle a friss jégsaláták és rukkolák. Ennek nem kell feltétlenül így lennie, a fejes salátával többféle finomság készülhet, nem csak a legismertebb, ecetes változat. Mutatunk is belőlük néhányat ezen a héten.

Van olyan, amikor nem az alapanyagoktól, hanem a melléjük kínált öntettől lesz különleges egy saláta – ez a változat is pont ilyen. Nálunk pirított kalácskockákkal került az asztalra, ezekkel még érdekesebb fogás lett. 

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 2 szelet kalács felkockázva
  • 1 fej fejes saláta felcsíkozva
  • 2 kisebb szelet csirkemell besózva és borsozva
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 kisebb darab retek apróra vágva
  • 1 bögre koktélparadicsom összevágva
  • a tetejére friss bazsalikom

Az öntethez

  • 0.5 deci olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3 darab szardella
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Tálald két tányérra a salátát, maj pirítsd meg a kalácsszeleteket és kockázd fel. A csirkét süsd meg a forró olajon néhány perc alatt, utána csíkozd fel a húsokat. Ha az is a tényérra került, turmixold össze a öntet hozzávalóit és tálald a saláta mellé.

Étel-e a saláta? Étel-e a saláta?

Saláta ebédre vagy vacsorára, nem csak kecskéknek. Könnyű, izgalmas, gyors fogások a kánikulai napokra, egy szelet hús mellé vagy önállóan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Hidegen is finom: tavaszi tésztasaláta snidlinggel és parmezánnal

Egy kis tejszín, majonéz és friss zöldfűszerek, és máris készítettél egy fogást, amivel minden vega vendég jóllakik, a húsevőknek pedig elég egy-egy grillezett citromos-sajtos csirkecomb vagy vörös pestóval ízesített halszelet a gazdag köret mellé.

2021. április9., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek